עבור לתוכן

האם עומד לצאת בחצי שנה הקרובה סלוט חדש לכרטיס מסך? משהו בסגנון PCI E X32 ..?

Featured Replies

פורסם

או משהו בשם אחר בסביבות החצי שנה - שנה..

פורסם

קודם כל אומרים שהנבואה ניתנה לשוטים ולא בכדי.

אחרי שסייגתי את דבריי אומר שלא נראה לי שכרגע מתוכנן לצאת סלוט PCI-E בעל רוחב פס גבוה יותר מ- X16 (אבל היתרון ב-PCI-E הוא שהוא מודולרי - זה אומר שלא צריך לתכנן סלוט חדש לגמרי בשביל לקבל רוחב פס נוסף לכרטיס, פשוט מוסיפים עוד מוליכים [מאריכים את הסלוט]).

פורסם

הדבר הכי קרוב שאתה מדבר עליו הוא PCI-E V2.0.

זה בידיוק אותו אפיק רק עם יכולת העברת חשמל של 200W~ (אם זכור לי נכון).

פורסם

היו עוד כמה שינויים אם אני לא טועה, בתדירות, לא?

פורסם
  • מחבר

אם אני קונה עכשיו לוח אם עם PCI-E X16 זה יתמוך במה שאמרת PCI-E V2.0..?

כי אני מתכנן לקנות עוד חצי שנה כרטיס DX10..

פורסם

לוחות עם תמיכה בPCI-E V2.0 אמורים לצאת לשוק רק בעוד שנה אם אני זוכר נכון.

פורסם
  • מחבר

1.אז איך אני יפעיל כרטיס DX10 עד אז..? כאילו הרי עם יש לי PCI-E X16 והDX10 צריך העברת חשמל של 200W ואין לי את הPCI-E V2.0

שלו בעצם יש יכולת להעביר כלכך הרבה חשמל לכרטיס מסך.. אז אם אין לי אפיק כזה אני לא יוכל להפעיל כרטיס DX10 במחשב שלי?

2.איזה עוד תוספות יהיה לאפיק זה..? הוא יגרום גם לכרטיס להיות מהיר יותר כמו ההבדל בין PCI E לAGP..? ואיזה עוד דברים הוא יתן..?

פורסם

אתה משתמש בחיבור חיצוני, כמו שעדיין עושים.

לא יהיה שום הבדל חוץ מאספקת החשמל.

פורסם
  • מחבר

---אתה משתמש בחיבור חיצוני, כמו שעדיין עושים.

1.מזאת אומרת חיבור חיצוני ? תסביר.. לא הבנתי=/

2.אם יהיה לי ספק שיספק 200W לכרטיס מסך אז בעצם עם יש לי PCI-E X16 ולא PCI-E V2.0 הוא לא יספק את כל ה200W..?

פורסם

חיבור 6 פינים ישירות מהספק אל כרטיס המסך.

פורסם

מה שאני זוכר שקראתי ש V2 פשוט דואג שמתח של 12V יעבור ישירות דרך הבאס של ה PCIE ! ולא נצטרך לחבר יותר מולקס חיצוני מהספק על מנת להזין את כרטיסי ה PCIE

בסופו של דבר 12V וזרם של 16.6A (בערך) אתה מגיע להספק של 200W למרות שזה אומר שאתה צריך מוליך גדול בשביל זרמים כאלה.

פורסם

היתה לנו הרצאה בעבודה על איזהשהו מעבד ומישהו הזכיר בשני מילים איך PCIE עובד - לא הייתי בטוח עד שלא קראתי על זה בעצמי קצת בwikipedia .

http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express

http://en.wikipedia.org/wiki/8B10B

כעיקרון PCIE וSATA עובדים באופן דומה. הם משתמשים בקווים סריאלים מהירים ודיפרנציאלים שזה אומר שיש שני קווים פיזיים לכל ערוץ בקו החיובי משדרים 1 כשרוצים לשדר 1 ובקו השלילי 0 כשרוצים לשדר 0 עושים ההיפך. לקווים דיפרנציאלים יש חסינות רעש מאוד גבוהה. על הקווים האילו משדרים בקצב של 2.5Gbaud/second שזה אומר סמלים ולא בדיוק ביטים. משתמשים ב10 סמלים כאילו ליצג byte וזה יוצר קצב אפקטיבי של 250MB לשניה לכל כיוון .

כל כרטיס PCI-E חייב לתמוך בעבודה של 1X שזה אומר שיש לו ערוץ אחד כזה(דו כיווני כמובן) . שזה 16X זה אומר שיש 16 ערוצים כאילו שמתורגם ל 64 מוליכים על לוח האם (2 לכל כיוון). כעיקרון אפשר להגדיר סלוט של 32X עם 32 ערוצי PCIE . נראה לי שאפשר לעשות משהו כמו לחבר כרטיס אחד לשני סלוטים של PCI-E 16X ולממש 32X ככה.

מה שמעניין זה אם הPCI-E יאפשר להגדיר את כיוון הערוצים כי זה יכול לעזור אולי לכרטיסי מסך. יכול להיות שתעבורה לכיוון הכרטיס מסך יותר חשובה מהכיוון החוצה ממנו ואז זה יתן יכולת לתת אפשרות להגדיר משהו כמו 7GB/s לתוך הכרטיס ו1GB/s לכיוון הגשר(הזיכרון כעיקרון). הבנתי שAMD וATI הולכים להגדיר Hyper transport (עובד בערך אותו דבר כמו PCIE )לכרטיס מסך וזה אולי יוכל לעשות את זה למרות שלא קראתי על הסטנדרט הזה עדיין.

פורסם
  • מחבר

בקיצור אם אני קונה השבוע מחשב עם ספק שיחזיק לי את הDX10 ולוח אם עם PCI-E X16 זה יחזיק כרטיס DX10 כשאני יקנה עוד חצי שנה.. נכון?

ד"א יש סיכוי שכרטיסי הDX10 יצרכו יותר מ200W מלי OC במאמץ מלא? כי השמועות מדברות על 200..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים