עבור לתוכן

שאלה לגבי מעבדי AMD ומהירות שעון

Featured Replies

פורסם

הורדתי את התוכנה שמראה לי את המעבד שיש לי רשום לי שיש לי מעבד AMD ALTHON XP במהירות מעבד של אחד נקודה אחד גיגה. רציתי לדעת איזה מעבד זה (מבחינת המספר הסידורי). המעבד במחשב השני שלי הוא AMD ALTHON XP 2500 איזה יותר טוב???(המחשב השני כרגע בתיקון וזה מה שרשום על הקבלה שלו אני מתאר לעצמי ש2500 מתייחס למספר סידורי ולא למהירות שעון!) ועד כמה ההבדל בין שניהם משמעותי!?

פורסם

המעבד שפועל ב1.1GHZ הוא כנראה AXP 1500 או משהו כזה (אולי פחות) זו הערכה.

בכל מקרה השני אמור לפעול ב1.8GHZ עד כמה שזכור לי והוא עדיף בהרבה על הראשון.

ה-2500 הוא לא המספר הסידורי הוא פשוט השם של הדגם,והוא לא מצביע על מהירות השעון שלו כמו שכנראה שמת לב.

לדוגמא:

המעבד שלי,A64 3800 DC,רשום 3800 אבל מהירות השעון שלו היא 2000

פורסם
  • מחבר

האם יש מאמר או טבלה מסודרת שמרכזת את המספרים הסידוריים של הזיכרון לעומת מהירות שעון העבודה שלהם?? (של AMD?) חיפשתי קצת בגוגל אבל בעיברית מצאתי רק 3 אתרים שמזכרירים את XP AMD ALTHON ובאנגלית רובם אתרי מכירות ובאתר של AMD לא מצאתי בכלל את המעבדים המדוברים (ניראה כי הפסיקו למכור אות הסוגים האלה (1500,2500).

פורסם

האם יש מאמר או טבלה מסודרת שמרכזת את המספרים הסידוריים של הזיכרון לעומת מהירות שעון העבודה שלהם?? (של AMD?) חיפשתי קצת בגוגל אבל בעיברית מצאתי רק 3 אתרים שמזכרירים את XP AMD ALTHON ובאנגלית רובם אתרי מכירות ובאתר של AMD לא מצאתי בכלל את המעבדים המדוברים (ניראה כי הפסיקו למכור אות הסוגים האלה (1500,2500).

מה הקטע שלך עם מספרים סידוריים? מתכנן לבדוק שבוע יצור?

פורסם

הוא מתעקש לקרוא לזה מספר סידורי אחרי שהסברתי לו,נו מילא.

עניתי לך כבר,זה לא מס' סידורי,זה שם הדגם! ונתתי לך גם דוגמא.

רוצה דוגמא מעולם המכוניות?

ב.מ.וו 760..אין לה 760 כ"ס ואין לה נפח מנוע בנפל 760 וגם לא 7600..זה סה"כ דגם! (הדוגמא עם המעבדים יותר טובה :lol:)

פורסם
  • מחבר

אין בעיה סבבה טעות שלי. יש טבלה שמרכזת בין מספר הדגם למהירות שעון העבודה שלו במעבדי AMD מהדור הקודם ( את 1500 ואת 2500)?

פורסם

אין Athlon XP במהירות של 1.1GHZ זה פשוט לא קיים ה AXP ההכי איטי שייצרו היה 1.33

מה שכנראה הבעייה שלך זה או שזה לא AXP אלא את'לון רגיל עוד יותר ישן או שה FSB שלך מכוון על 100 במקום על המהירות שהוא אמור

אם כן אז יש לנו פה שתי אפשרויות:

1. זה מעבד AXP 1700+ שאמור להיות במהירות 1463 מה"צ ובמקרה הזה אתה צריך לשנות את ה FSB ל 133

2. זה מעבד AXP 2500+ שאמור להיות במהירות 1826 מה"צ ובמקרה הזה אתה צריך לשנות את ה FSB ל 166

נ.ב. הדרך ההכי פשוטה לבדוק איזה מבין השניים יש לך היא לבדוק כמה קש יש לך בעזרת CPU-Z או תוכנה דומה

אם יש לך 256KB קש וזה באמת AXP אז זה 1700+ אם יש לך 512KB קש אז זה בטוח 2500+

פורסם
  • מחבר

זה התוצאות שקיבלתי

Processor Properties:

Manufacturer AMD

Version AMD Athlon XP

External Clock 100 MHz

Maximum Clock 3000 MHz

Current Clock 1100 MHz

Voltage 3.3 V, 2.9 V

Status Enabled

Socket Designation Socket-A

בנוגע לזיכרון אז רשום שתי דברים עם אותה כותרת שניה זה

Cache Properties:

Type Internal

Status Enabled

Operational Mode Write-Back

Associativity 4-way Set-Associative

Maximum Size 1024 KB

Installed Size 128 KB

Supported SRAM Type Synchronous

Current SRAM Type Synchronous

Error Correction None

Socket Designation Internal Cache

והשני

Cache Properties:

Type Internal

Status Enabled

Operational Mode Write-Back

Associativity 4-way Set-Associative

Maximum Size 1024 KB

Installed Size 512 KB

Supported SRAM Type Synchronous

Current SRAM Type Synchronous

Error Correction Single-bit ECC

Socket Designation Internal Cache

זה התוצאות שקיבלתי מישהו יכול להגיד לי איזה מעבד יש לי (איזה מספר דגם?) מישהו??

פורסם

זה 2500+

תעלה את ה-FSB ל-166Mhz

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איך עושים את זה! אני גם לא ממש מבין מה זה אני מתאר לעצמי שזה מהירות של משהו בכול מקרה מישהו יכול להגיד לי איפה אני מעלה את זה בהגדרות של הביוס? הוינדוס?

פורסם

איזה לוח יש לך?

פורסם

בביוס

תנסה למצוא או מקום שנותן לך להגדיר את המעבד בתור 2500+ או שנותן להעלות את ה Front Side Bus ל 166

פורסם

אופס,טעות (סליחה) :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים