עבור לתוכן

מה עדיף, להעלות מכפלה או להעלות באס?

Featured Replies

פורסם

מי משתי הדרכים נותנת ביצועים טובים יותר כאשר המעבד נמצא באותה מהירות שעון?

כלומר, אם הצבתי לעצמי להגיע ל-3GHZ אז מה עדיף לי לעשות והאם יהיה הבדל בביצועים?

פורסם

אני חושב שעדיף להעלות הFSB כי ככה כל הרכיבים משתמשים בOC לעומת זאת בעלאת מכפלה הOC הוא רק למעבד

פורסם

זה לא יביא לשום הבדל בביצועים במעבד.. אם תגיע ע"י באס יותר גבוה או אם תגיע ע"י מכפלה יותר גבוה ובאס יותר נמוך.. כל עוד הגעת למהירות המעבד לא משנה באיזה דרך היא תעבוד אותו הדבר.. מה עדיף לעשות? תלוי בלוח אם אם נגיד הלוח תומך עד באס 350 שזה די נמוך אז אתה תעדיף להעלות את המכפלה ושהבאס יהיה כמה שיותר נמוך..

אם יש לי זיכרונות 800MHZ והבאס על 333 האם הזיכרונות בעצם יהיו רק בתדר 677MHZ ולא ינצלו את כל ה800? או שזה לא קשור?

פורסם

אם בתאורייה היה אפשר לעשות OC רק למעבד , זה היה הכי פשוט והכי קל

בפועל אי אפשר ולכן צריך לקנות לוח-אם יותר טוב זכרונות יותר טובים , ולהתחשב במיגבלות של הלוח ושל הזכרונות ב-OC

המהירות של הזכרונות זניחה לחלוטין בביצועים , (גם הזכרונות שלי עובדים על 600 במקום 667)

פורסם

מצטרף לשאלה של PerGola

..

אם יש לי זיכרונות 800MHZ והבאס על 333 האם הזיכרונות בעצם יהיו רק בתדר 677MHZ ולא ינצלו את כל ה800? או שזה לא קשור?

פורסם

אם זה אותו תדר...לא משנה באיזה דרך הגעת אילו....הביצועים הם אותם ביצועים..

ולשאלה שלכם...

בשביל זה יש מחלקים..

פורסם

מצטרף לשאלה של PerGola

..

אם הבאס 333 והיחס מוגדר 1:1 הזכרונות יעבדו על 667

פורסם

לפי מה שאני יודע המכפלה נעולה ככה שאתה לא יכול לשחק איתה אלה אך ורק בבאס.

זה לא יביא לשום הבדל בביצועים במעבד.. אם תגיע ע"י באס יותר גבוה או אם תגיע ע"י מכפלה יותר גבוה ובאס יותר נמוך.. כל עוד הגעת למהירות המעבד לא משנה באיזה דרך היא תעבוד אותו הדבר.. מה עדיף לעשות? תלוי בלוח אם אם נגיד הלוח תומך עד באס 350 שזה די נמוך אז אתה תעדיף להעלות את המכפלה ושהבאס יהיה כמה שיותר נמוך..

לא הבנתי את כוונתך.
פורסם

---לא הבנתי את כוונתך.

בקיצור מה שהתכוונתי זה

אם זה אותו תדר(מהירות מעבד)...לא משנה באיזה דרך הגעת אילו....הביצועים הם אותם ביצועים..

(אבל אם תבחר בדרך שהבאס יותר גבוה.. יכול להיות שהלוח אם יגביל אותך אם הוא לא מספיק טוב..)

---ולשאלה שלכם...

בשביל זה יש מחלקים..

כן זה מה שבעצם אני מתכנן לעשות בOC שלי אני מתכנן לעשות מחלקים אבל רק שאלתי בתיאוריה מה יקרה..

---אם הבאס 333 והיחס מוגדר 1:1 הזכרונות יעבדו על 667

אז בעצם מה שאתם אומרים שלא משנה עם יש לי 800MHZ ברגע שהבאס 333 הוא לא ינצל את ה800MHZ וינצל רק 667?

פורסם

3GHz בקונפיגורציה של 10* 300MHz, טוב יותר מ15 * 200MHz (בכלל לא דומה).

ככל שהזכרונות בתדר גבוה יותר, יותר טוב לכלל הביצועים.

פורסם

---3GHz בקונפיגורציה של 10* 300MHz, טוב יותר מ15 * 200MHz (בכלל לא דומה).

ככל שהזכרונות בתדר גבוה יותר, יותר טוב לכלל הביצועים.

בגלל זה בהתחלה הדגשתי את המילה במעבד כי במעבד לא הייה הבדל

יש שתי שיקולים שאחד עדיף מכפלה גבוה יותר ובאס נמוך יותר

למשל אתה רוצה מהירות 4000 יהיה לך שתי אפשרויות או לעשות מכפלה נמוכה יותר ובאס גבוה (למשל 7*570)

או מכפלה גבוה ובאס נמוך(למשל 9*445) ((במידה שהלוח שלך תומך גם במכפלה 7 וגם ב9))

האפשרות שהמכפלה נמוכה יותר ובאס גבוה יותר.. טובה במידה שהלוח אם שלך תומך בבאס הגבוה ואז שיטה כזאת עדיפה לזיכרונות כי אז התדר של הזיכרונות יהיה יותר גבוה..(יוכפל מהבאס)

האפשרות שהמכפלה גבוה יותר ובאס נמוך יותר.. טובה במידה והלוח אם שלך תומך בבאס נמוך ואז תוכל להגיע למהירות גבוהה ע"י באס נמוך והלוח אם לא יעצור אותך שיטה זאת אבל פחות עדיפה לזיכורנות כי אז התדר שלהם יותר נמוך..

בקיצור זה תלוי בלוח אם שלך אם הוא מספיק חזק עדיף באס גבוה יותר כי זה יעזור לתדר הזיכרונות עם הלוח אם לא מספיק לבאס הגבוה אז תעשה באס נמוך יותר אבל זה פחות טוב לזיכורנות..

פורסם
---אם הבאס 333 והיחס מוגדר 1:1 הזכרונות יעבדו על 667

אז בעצם מה שאתם אומרים שלא משנה עם יש לי 800MHZ ברגע שהבאס 333 הוא לא ינצל את ה800MHZ וינצל רק 667?

לא.

מה שהוא התכוון זה שהכל תלוי ביחס.

במילים אחרות, יכול להיות מצב בו הבאס 333 והזכרונות יעבדו בתדר 800MHz, תלוי ביחס.

אם ניקח את המחשב שלי כדוגמא, הבאס הוא 266.7MHz, והזכרונות רצים על 667MHz....

זה בגלל שהיחס אצלי הוא 5:4 (תכפיל 266.7 ב-5/4 ותקבל 333, ב-DDR זה כפול אז זה יוצא 666 - או 667 אם לא מעגלים)

פורסם

הא אוקיי סבבה אחי הבנתי :xyxthumbs:

אם אני עושה OC לכרטיס מסך לוח אם לא טוב גם יכול להגביל אותי בOC? או שלוח מגביל רק במעבד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים