עבור לתוכן

לוח עם שלושה DIMM לזכרונות

Featured Replies

פורסם

אני רואה מדי פעם לוחות שיש להם שלושה סלוטים.כשאני מוריד קובץ וחופר להבין רשום שזה גם DC.

אז אני מבקש להבין משהו,אם יש לי שני סטיקים אז עובד כדואל.את זה הבנתי.אבל מה קורה שמוסיפים עוד סטיק?מה קורה לדואל?

האם סה"כ הזיכרון יהיה כל שלושת הסטיקים והדואל לא יעבוד?

פורסם

דיואל עובד על 2 ועל 4.

לא ידוע לי על שלוש וגם ת'אמת לא ממש שמעתי על לוחות שבאים רק עם 3

פורסם

שלושה Dimm היו בלוחות הישנים יותר

מאז יציאת הדואל צ'אנל לא מייצרים לוחות עם שלושה

ככה שלוח עם שלושה לא יעבוד בדואל

פורסם

יש לי לוח-אם עם שלושה סלוטים של DIMM, מן הסתם אני לא עובד ב DUEL.

פורסם

יש לוחות לסוקט A עם DualChannel ו-3 סלוטים, כאשר שני סלוטים מהווים Channel אחד והשלישי מהווה Channel שני

אמנם ה-DC לא מוסיף ביצועים כמעט שם, אבל זה קיים

פורסם
  • מחבר

כלומר שאם נניח יש לי 2*512 ואני אוסיף נניח 1GB אז יהיה לי סה"כ 2GB לא בדואל?או שזוג יעבוד בדואל וה-1GB ב-SINGLE?.

פורסם

כלומר שאם נניח יש לי 2*512 ואני אוסיף נניח 1GB אז יהיה לי סה"כ 2GB לא בדואל?או שזוג יעבוד בדואל וה-1GB ב-SINGLE?.

אם תסדר אותם נכון תקבל DUAL שבנוי מ 1GBX2 כאילו שמת בשני סלוטים כל אחד 1GB ,כאילו 2X512 יפעלו כסטיק אחד של 1GB מול הסטיק השני של 1GB

פורסם
  • מחבר

:lol: אתה רציני?כלומר אני אקבל דואל של 2GB :s05: חחח זאת המצאה טובה..אני יוריד את ה-MANUAL ואראה מה הקומבינציה לזה.

עריכה:

לאחר הורדת ה-MANUAL אז הבנתי איך זה עובד,זה הולך ככה:

סלוט 1+2 זה CHANNEL אחד.

סלוט 3 זה CHANNEL שני.

יש שתי אפשרויות שזה יעבוד,אם זה SINGLE אז לא משנה מה שמים בשלושת הסלוטים.

אם רוצים דואל אז אני מצטט מההסבר:

DIMM'S OF THE SAME MEMORY CONFIGURATION ARE ON DIFFERENT CHANNELS.

כלומר שרק אם אשים נניח 3*512 יהיה לי 1.5GB זיכרון שיעבדו ב-DUAL.

פורסם

מה מצחיק בזה? זה אחד היתרונות של ה-nf2

פורסם
  • מחבר

תראה את העריכה..זה לא ממש מה שענו לי.זה קרוב..

פורסם

אז לא הבנת נכון. ה-nf2 מאפשר דואל עם כל תצורה של סטיקים (כמובן שדרוש ששני הערוצים יהיו מאוכלסים).

מצאתי תגובה ישנה שלי בנושא (מלפני שנה למעשה), מכיוון שכלום לא השתנה -

כדי למנוע חוסר ודאות -

יש PDF שמדבר על זה כאן

(אומנם קצת לא מעודכן, אבל בכל זאת)

בעמוד 7 -

- Both controllers are functionally identical with all control and timing parameters independently programmable. This allows asymmetric DIMMs with different memory organization, size, and speed to be used on MC1 and MC2 and still provide the full performance benefits of the 128-bit memory system.

- Support for odd total memory size; eg. 64MB + 128MB = 192MB, while still taking advantage of the 128-bit TwinBank architecture.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהבנתי לא נכון.אני מראה את ההסבר מאתר הלוח(DFI).רק אם זה זהה אז יהיה דואל.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

קראתי וקראתי.זה עדיין לא אומר את מה שה-MANUAL של לוח האם אומר ולא סותר את מה שאמרתי.

אין שם הסבר מפורש על שלושה סלוטים שיעבדו כדואל.יש הסבר שיש אפשרות לשים שלושה סטיקים לא זהים של זכרונות.זה כתוב גם ב-DFI NANUAL לגבי SINGLE CHANNEL.

אני מדבר על עבודה בדואל ואת זה לא כתוב שם.ועדיין אין בשום מקום סתירה למה שכתוב במה שצירפתי,שרק שלושה סטיקים זהים יתנו עבודה בשני CHANNEL'S שונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים