עבור לתוכן

MAX כוננים RAID-0?

Featured Replies

פורסם

מהמיקסימום קונים שאפשר לשים במערך RAID 0?

פורסם

4

פורסם

מה פתאום...

זה תלוי בבקר, אין מגבלה עקרונית.

פורסם

מה פתאום...

הגיוני מה שאתה אומר , למרות שאני לא ניתקלתי ב-RAID 0 של יותר מ-4

בכל מקרה RAID 0 של יותר מ-4 , לא ייתן כלום

פורסם

תלוי בגודל הבקר.

מה זאת אומרת יותר מ4 לא ייתן לו כלום? זה ייתן לו עוד נפח... (אם כי FAULT TOLLERANCE על הפנים).

פורסם

איפה ההגיון שזה לא יתן כלום? כל הארד דיסק הוא עוד יחידה שכותבת וקוראת, לכן הוא תמיד יוסיף למהירות.

פורסם

כן שחכתי קצת מההבדל המהותי בין JBOD לRAID0, המהירות (לטובת רייד)...

זה יוסיף מהירות בגלל שיש striping ליותר דיסקים.

אבל שוב, הfault tolerance פשוט מזערי.

פורסם

מה פתאום...

אני מניח שזאת התשובה הנכונה.

אבל, RAID 0 הוא המערך היחידי שאינו באמת RAID היות ומערך RAID מכיל את המילה Redundancy ואין את זה ב RAID-0.

אז לשים 2 דיסקים ב RAID-0 בשביל קצת ביצועים זה נחמד, אבל כל דיסק שמוסיפים למערך מגדיל את חוסר האמינות של המערך ואת הסיכוי לאיבוד נתונים. אז להשתמש ב 4 דיסקים (ומעלה) ב RAID-0 זה מעשה לא חכם (בלשון המעטה).

בשביל זה נועד RAID-5 שנתמך בחלק מהלוחות היותר טובים ו RAID-6 במערכים מקצועיים.

פורסם
  • מחבר

RAID 5 זה לגיבוי נתונים לא?

אבל עדין לא הבנתי למה RAID 0 של 4דיסקים לא טוב?

מה יתן לי MAX ביצועים?

פורסם

הכי מהר זה כמה שיותר דיסקים...

אבל זה לא טוב כי ברייד 0 אם דיסק 1 הולך כל המידע הולך. ככל שיש יותר דיסקים הסיכוי שאחד מהם יתקלקל גדול יותר.

פורסם

RAID 5 זה לגיבוי נתונים לא?

אבל עדין לא הבנתי למה RAID 0 של 4דיסקים לא טוב?

מה יתן לי MAX ביצועים?

RAID-0 עם 4 דיסקים לא טוב כי הסיכוי לנפילת המערך הוא פי 4 מדיסק בודד.

לא בטוח בכלל שתקבל מהירות גבוהה פי 4 כי זה תלוי ביכולת הבקר ובד"כ הבקרים הפשוטים הכלולים בלוחות לא אמורים לתת לך ביצועים כאלה.

אם תחבר 4 דיסקים ב RAID-5 תקבל יתירות - כלומר נפילה של דיסק אחד לא תגרום לאיבוד מידע. תקבל מהירות גבוה ונפח אכסון של 75% משטח הדיסקים. כלומר, חבילה טובה למדי.

פורסם

כן, רק שאני בספק שבקרים on board ש-"תומכים" ב-RAID5 באמת עושים חישובי Parity בחומרה...

כדי לקבל ביצועים טובים באמת מ-RAID5 צריך בקר "אמיתי" ולא צעצוע שבא עם הלוח.

פורסם

למרות שהם נחותים יחסית לבקרים מקצועיים - הבקרים עם ערכות השבבים (אלו התומכים ב RAID-5) צריכים לבצע את החישוב והניהול בעצמם.

הם מוגבלים במספר הדיסקים ובקצב המידע המקסימלי אבל עדיין מספקים ביצועים טובים ל Desktop. כל מי שחושב לקנות 3 דיסקים ומעלה לשימוש ב RAID צריך לשקול ברצינות שימוש ב RAID-5

בצ'יפסט של nVidia מהדגמים 570/590 יש 3 בקרי SATA כל אחד שולט על 2 דיסקים וניתן לבנות מערכים המשלבים בין הבקרים (להסבר של Anand על סדרת 500) .

http://www.nvidia.com/object/feature_raid.html

פורסם
  • מחבר

אני מדבר רק על מהירות מה יותר מהיר :

RAID - 5 4*HD

RAID - 0 2/3*HD

?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים