עבור לתוכן

יחס ניגודיות במסכים וזמן תגובה

Featured Replies

פורסם

אני משתמש במחשב בעיקר למשחקים וגלישה באינטרנט.

אינ מעוניים לקנות מסך 19 אינטש.

בקריאת תגובות אחרות הבנתי שגם מסך ביחס ניגוודיות של 1:600 הוא טוב למשחקים.

האם יש לי סיבה להשקיע במסך עם יחס ניגודיות של 1:1400?? האם אני ארגיש בהבדל??

אני משחק בעיקר משחקי Fifa, Coh, Doom וכו'.

יש לי כרטיס מסך GeForce6600GT.

אותו דבר לגבי זמן תגובה...האם אני ארגיש בהבדל בין מסך עם זמן תגובה של 4 MS ל- 8 MS????

ברור לי שעדיף יחד ניגודיות גבוה ככל שניתן וזמן תגובה מהיר ככל שניתן. אבל האם אני צריך את זה בכלל?

האם אני ארגיש בהבדל?

פורסם

משחק כמו דום3 הוא משחק עם הרבה מאד חושך, בשביל לקבל את כל התענוג ממשחק כזה אתה צריך מסך שייתן לך שחור כמה שיותר עמוק ולכן אתה צריך יחס ניגודיות גבוה כמה שאפשר.

היחס 1:1400 הוא דינאמי, בסטטי זה יהיה יותר קרוב ל500-600.

בנוסף אני ממליץ על מסך רחב למשחקים\סרטים.

יש לי מסך LCD דיי זול עם זמן תגובה של 8MS ואני לא שם לב למריחות במשחקים.

מה התקציב שלך?

פורסם

אתה צריך לזכור שגם זמן התגובה הוא בדר"כ זמן אופטילמלי אז כנראה תצטרך להוסיף עוד איזה 2-3ms למה שרשום במפרט

חוץ מזה אתה צריך לחשוב גם קדימה זה תלוי כל כמה זמן אתה מחליף מסכים אם אתה מתכוון להחליף עוד רק 4 שנים למשל אז אולי עדיף לך להשקיע עכשיו במסך טוב כדי שגם המשחקים שיצאו בעוד כמה שנים יראו בצורה אופטימלית על המסך שלך

פורסם

אתה צריך לזכור שגם זמן התגובה הוא בדר"כ זמן אופטילמלי אז כנראה תצטרך להוסיף עוד איזה 2-3ms למה שרשום במפרט

חוץ מזה אתה צריך לחשוב גם קדימה זה תלוי כל כמה זמן אתה מחליף מסכים אם אתה מתכוון להחליף עוד רק 4 שנים למשל אז אולי עדיף לך להשקיע עכשיו במסך טוב כדי שגם המשחקים שיצאו בעוד כמה שנים יראו בצורה אופטימלית על המסך שלך

מה הקשר?

אם המשחקים היום יראו טוב, ללא מריחות אז למה שמשחקים בעתיד לא יראו טוב? :screwy:

לגבי הזמן תגובה, יכול להיות שאתה צודק, אבל יש לי מסך ACER מהסוג הכי זול של הדגם הכי זול שלהם (8MS, 500:1) ואני לא שם לב לשום מריחות ושום נעליים.

אם אתה קונה מסך מבוסס פאנל TN עם זמן תגובה של 8MS או פחות, לא צריכה להיות לך שום בעיית מריחות.

פורסם

מה הקשר?

אם המשחקים היום יראו טוב, ללא מריחות אז למה שמשחקים בעתיד לא יראו טוב? :screwy:

לגבי הזמן תגובה, יכול להיות שאתה צודק, אבל יש לי מסך ACER מהסוג הכי זול של הדגם הכי זול שלהם (8MS, 500:1) ואני לא שם לב לשום מריחות ושום נעליים.

אם אתה קונה מסך מבוסס פאנל TN עם זמן תגובה של 8MS או פחות, לא צריכה להיות לך שום בעיית מריחות.

קודם כל לגבי המשחקים נראה לי שלא הבנת אותי אני התכווני שהמשחקים העתידיים אוי לא יממשו את מלוא הפוטנציאל שלהם בגלל המסך

לגבי זמן התגובה אני לא רוצה להיכנס לדיון מעמיק אבל ברור שהעין האנושית לא מצליחה לקלוט את ההבדלים בכאלו זמנים קצרים (ואם העין כן קולטת זה לא משהו שאתה יכול להבחין בו באופן ברור)

פורסם

קודם כל לגבי המשחקים נראה לי שלא הבנת אותי אני התכווני שהמשחקים העתידיים אוי לא יממשו את מלוא הפוטנציאל שלהם בגלל המסך

אני לא מצליח להבין, על איזה פוטנציאל אתה מדבר? במה משחק של היום יהיה שונה ממשחק חדש יותר? הרזולוציה נשארת אותה רזולוציה, הצבעים נשארים אותם צבעים...

לגבי זמן התגובה אני לא רוצה להיכנס לדיון מעמיק אבל ברור שהעין האנושית לא מצליחה לקלוט את ההבדלים בכאלו זמנים קצרים (ואם העין כן קולטת זה לא משהו שאתה יכול להבחין בו באופן ברור)

לא מתווכח, יהיה כאלה שיראו מריחות ויהיו כאלה שלא. מה שהכי חשוב זה לא לתכנת את עצמך לחפש את המריחות אלא פשוט להנות מהמשחק או הסרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים