עבור לתוכן

באיזה סלוט כרטיס הפיזיקה ישתמש?

Featured Replies

פורסם

באיזה סלוט כרטיס הפיזיקה ישתמש? יכול להיות שבסלוט PCI E X16?

ואז אם אני קונה CF ובסלוט אחד שם כרטיס מסך ובסלוט השני כרטיס פיזיקה לאמשנה איזה..?

או שצריך משהו מיוחד שמתאים לכרטיס מסך כמו היום שצריך 2 כרטיסי מסך אותו הדבר..?

פורסם

אם אתה מדבר על כרטיסי הפיזיקה שמבוססים על הGPU אז הם כמובן יעבדו על PCI-EX16, הלוחות העתידיים של ATi וnVIDIA הולכים לבוא עם 3 סלוטים כאלה, 2 לCF או SLI והשלישי לפיזיקה.

יש גם את הAGEIA PhysX שבנתיים הוא מבוסס על PCI רגיל בלבד, אבל מתכננת גרסא של PCI-EX4.

הראשונים יהיו כרטיסי מסך רגילים לחלוטין (תוכל לעבוד בקונפיגורציה של כרטיס יחיד, 2 כרטיסים ושלושה) ויש הPhysX שהוא יעודי (ובנתיים נראה שגם הוא יתמוך בריבוי חבובים כמותו על אותו לוח).

פורסם
  • מחבר

מצויין אחי זה מה שהתכוונתי :xyxthumbs:

1. ככה שכדאי לקנות היום לוח אם שתומך בCF כי אז אני יוכל בעתיד לשלב כרטיס מסך ביחד עם כרטיס פיזיקה..?

2. צריך להיות איזה קשר מיוחד בין הכרטיס פיזיקה לכרטיס מסך בגלל הCF? או שזה לא ישנה איזה כרטיס מסך אני יקח ואיזה כרטיס פיזיקה

3. אם אני שם כרטיס של NVDIA בלוח כזה ביחד עם כרטיס פיזיקה זה הפשרי או שבגל לשזה CFה או בכלל לא יקרא את הכרטיס NVDIA?

פורסם

בנתיים לא ידוע הרבה, ב2007 יתבהרו הרבה דברים על זה.

בעקרון אם אתה רוצה להפעיל עם 2 כרטיסים אתה פשוט צריך לוח עם שני חיבורי PCI-EX16 פיזיים, בתאוריה אפשרי שכרטיס שאחראי לגראפיקה יהיה ATi והפיזיקה nVIDIA או להפך, אבל כמובן שכנראה החברות יגבילו זאת וכמובן יש בעיה של הדרייברים.

מה שכן, עם לוח CF תוכל להפעיל כרטיס אחד לגראפיקה, למשל X1900GT, וכרטיס שני לפיזיקה של ATi שלא חייב להיות מאותו סוג, למשל X1600Pro. (בעוד שגם תוכל להשתמש בPhysX)

עם SLI בנתיים כנראה יצטרכו שני כרטיסים, אבל nVIDIA הולכת להציג פיצ'ר חדש בG80 שיקרא Quantum Physics שכנראה יתן יותר חופש בבחירת הכרטיסים (לא שני כרטיסים זהים בלבד) מלבד כל מה שהוא הולך להביא.

פורסם

בעקרון אם אתה רוצה להפעיל עם 2 כרטיסים אתה פשוט צריך לוח עם שני חיבורי PCI-EX16 פיזיים, בתאוריה אפשרי שכרטיס שאחראי לגראפיקה יהיה ATi והפיזיקה nVIDIA או להפך, אבל כמובן שכנראה החברות יגבילו זאת וכמובן יש בעיה של הדרייברים.

that would never be possible

פורסם
  • מחבר

בקיצור אם עכשיו אני קונה לוח אם שתומך CF אני יוכל לשים בו כרטיס DX10 של ATI ועוד כרטיס פיזיקה איזה שאני ירצה (שיצאו בעתיד).. נכון?

האם אני יוכל בלוח שתומך CF לשים כרטיס מסך של NVDIA בסלוט אחד ובסלוט השני כרטיס פיזיקה של NVDIA או שזה חייב להיות ATI?

(שהרי זה לא בדיוק CF זה לא שילוב של שני כרטיסי מסך זה שילוב כרטיס מסך עם פיזיקה)

פורסם

לא ברור עדיין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים