עבור לתוכן

שאלה על שדרוג כרטיס המסך...

Featured Replies

פורסם

שלום!אני חדש כאן ואני די מתעניין בחומרה ומאוד אוהב את האתר הזה!

יש לי במחשב כרטיס nVIDIA GeForce FX5700LE עם זיכרון של 128MB,שנמצא אצלי מאז שקניתי את המחשב שלי,לפני שנה ו-8 חודשים בערך.

כשאני מפעיל משחקי תלת מימד הכרטיס עושה רעש נוראי,ובמקרים מסוימים המשחק קצת רועד או יש קצת בעיות גראפיות.

לכן החלטתי שכדאי לי לשדרג אותו לכרטיס חזק יותר..ראיתי פה באתר שה-Gigabyte GeForce 7600GT הוא מאוד טוב וגם לא יקר,אבל הבעיה היא שיש לי חיבור AGPx8 במחשב,אז אני לא יכול לחבר אותו. :'( אבל ראיתי שיש כרטיס Gigabyte GeForce 7600GS, עם חיבור AGPx8,כלומר אני יכול לחבר אותו למחשב.

אז רציתי לדעת אם יהיה הבדל בביצועים(למרות שאני בטוח שיהיו),ואם לא יהיה הרבה רעש ובעיות כשאני מפעיל משחקי תלת-מימד אם אשדרג לכרטיס המסך הזה,וגם כמובן אם שווה לי להשקיע בו את המחיר(לפי מה שראיתי הוא עולה בסביבות ה-750 ש"ח).

תודה רבה לעוזרים!

• תגובות 33
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ההבדל נטו בין כרטיס PCI-E 16 לכרטיס AGP 8 הוא זניח.. שיהיה לך לבריאות ותתחדש.

פורסם

הבדל בביצועים בטוח יהיה

לגבי הרעש כמעט בטוח שזה המאוורר של הכרטיס מסך הישן ואם אתה קונה חדש אז מן הסתם לא תהיה את הבעיה הזאת

רק קח בחשבון ש-7600GS לא כרטיס חזק ואני בספק אם תוכל להריץ עליו משחקים בהגדרות גבוהות בלי מחשב חזק

אז עדיף שתסתכל בטופיק הזה בשביל אופציות אחרות

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=172712.0

בכל מקרה עדיף שתרשום גם את המפרט של המחשב שלך זה יעזור

פורסם

ההבדלים בביצועים בין כרטיס PCIE לכרטיס AGP ברמה הזאת הוא זניח מאוד.

מה מפרט המערכת שלך?

אם אתה יכול, קח 7600GT ל AGP שעולה בסביבות ה-1000שח.

אם 1000שח זה יותר מדי בשבילך, קח GF6800 ל AGP שעולה כ-550שח.

פורסם
  • מחבר

מפרט המערכת שלי:

מעבד-intel pentium 4 3.00Ghz

זכרון-1GB-256*4MB שניים של קינגסטון ושניים של טווינמוס בטכנולוגית DDR.

לוח אם-Asus P4S800D-X

דיסק קשיח-120Gb

ראיתי את המדריך לקניית כרטיס מסך,וראיתי שה-7600GS מדורג במקום הראשון בקטגוריה לגיימר הממוצע(אני משחק במשחקים סבירים ברזולוציה של 600x800)עם ציון מיוחד(שלוש כוכבים גדולים),והוא עולה גם 600 ש"ח בערך אז לא שווה לי לקנות אותו?

והמחיר הכי גבוה שאני רוצה לשלם הוא 750 ש"ח.

פורסם

600 ש"ח ל PCI לא AGP שעולה בערך 720 ש"ח...

פורסם
  • מחבר

כן נכון..טוב אמרתי שאני מוכן לתת עד 750 ש"ח..

מצאתי את ה-nVIDIA GeForce 7600GS 256MB AGP Gigabyte, ויש לו חיבור AGPx8...הוא עולה 730 ש"ח במחיר הנמוך,אבל 850 במחיר הגבוה..הנה קישור:http://zap.co.il/model.asp?model_id=465267..

אז שווה לי לקנות את הכרטיס הזה?אבל תכננתי ללכת לחנות הקרובה אליי(KSP מחשבים באר-שבע),ולקנות שם.יש סיכוי שיהיה להם אותו ב-730 ש"ח?כי אני לא יכול (לצערי) לחבר PCI-e למחשב כי אין לי חיבור כזה..

פורסם

יש סיכוי שיהיה להם אותו ב-730 ש"ח?

אנחנו לא עובדים שם, תתקשר ותשאל.

פורסם
  • מחבר

אנחנו לא עובדים שם, תתקשר ותשאל.

בסדר אבל מה עם הכרטיס?הוא טוב?

פורסם

במדריך "כרטיסים מומלצים" יש גם את החלק של AGP, למעטה.

GF6800 עולה כ-530שח ומציג ביצועים דומים ל 7600GS, קח אותו :)

פורסם
  • מחבר

ראיתי השוואה בין ה-6800 ל-7600GS,וראיתי שה-Memory Interface של ה-6800 הוא 256 ביט,לעומת 128 ביט של ה-7600GS.בדקתי גם ב-7600GT וראיתי שגם הוא 128 ביט!ושאר הנתונים דומים,חוץ מהיציאות(ל6800 יש רק DVI ו-S-video,אז זאת אומרת שאני יכול לחבר אליו רק מסך CRT?או שאני טועה?)..והמחיר המינימלי של ה-6800 הוא 767 ש"ח-כלומר אין לי בעיה לחרוג מהתקציב שלי ב17 ש"ח..והיחיד שיותר זול ממנו הוא ה-7600GS,שמחירו המינמלי הוא 735 ש"ח.

אז שווה לי לקנות את ה-6800?כי גם בכל זאת רציתי איזה GF7...

:P

פורסם

כאמור, ה 6800 עולה 545שח, אחרת לא היה משתלם.

פורסם

וואלה אחי יש לך כמה אפשרויות...

6800 ב 550 שקל.

7600GS ב 650 שקל.

או את ה Radeon X800GTO ב 750 שקל.

אני הלכתי על ה X800GTO ותאמת קצת התבאסתי... במשחקים הוא סבבה אבל אין לו מד טמפרטורה ונראה לי שהוא מתחמם מאוד. וגם עוד כל מיני בעיות קטנות אבל כנראה שזה רק אצלי...

הצעה שלי - לך על ה 6800. אם אתה בקטע של אובר קלוק תקנה לו קירור ב 150 שקל ותוכל להגיע איתו רחוק.

פורסם

רק שתדע שבשלב כלשהו יפסיקו ליצר כרטיסי מסך AGP.

כמו כן כיום ובטוח שבעתיד כרטסי מסך PCI-E עולים פחות מAGP.

תעשה את החשבון שלך אבל אולי כדאי לך לחקות קצת ולשדרג את כל המחשב או לקנות כרטיס זול. הכל תלוי לכמה זמן את מתכנן את השידרוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים