עבור לתוכן

GF7800GTX 512MB SLI

Featured Replies

פורסם

מהמפרט שלי מתחת לאווטר אתם יכולים לראות שיש לי כרגע כרטיס XFX 7800GTX 512MB.

בכרטיס הזה זכיתי לפני מספר חודשים ואילו את שאר המפרט קניתי מחו''ל. (בספק גם זכיתי)

אני מתכנן 'לשרוד' עם המעבד ועם הכרטיס מסך עד שיצא ה- Q6600 וה- R600.

עכשיו, יש לי אפשרות להשיג כרטיס 7800GTX 512MB של Gigabyte במחיר של 600 שקל בערך,

והשאלה שלי היא איזה הבדל בביצועים אני יקבל אם אני אוסיף עוד את הכרטיס כזה?

תודה לעוזרים. :)

פורסם

תלוי במשחק, תלוי ברזולוציה.

30% ומעלה..... במחיר כזה אני לא הייתי חושב פעמיים ומביא.

אם לא, תקנה ותמכור לי... :P אני אתן לך יותר...

פורסם

זה יתן לך שיפור ניכר במישחקים מישתלם מאוד להביא עוד כרטיס במחיר כזה מצחיק בהצלחה! ;)

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש הצלחתי למצוא בנצ'מארקים של 7800GTX 512MB ב- SLI אבל לדוגמא אם להסתכל על הביצועים של 7950GX2, אם לשים שתיים כאלה ב- SLI אז רק במקרים מאוד נדירים יהיה הבדל ניכר בביצועים.

הכרטיס שברשותי עכשיו הוא עם קירור VF900-Cu של זלמן, איך זה ישפיע על המערך? האם הכרטיס השני סתם יתחמם יותר או שהכרטיס היותר מקורר יקבל יותר עומס?

ועוד דבר, במערך SLI אם אני רוצה לעשות OC לכרטיסים אז אני צריך לעשות לשתיהם OC שווה ערך או שאני יכול לעשות רק לאחד מהם ולהתעלם מהשני?

את הכרטיס אני מקבל ב- 600 ש"ח מחבר שלי שנוסע לגרמניה ולא צריך את המחשב שלו... (רשמתי בטעות 500, אני יעדכן.)

פורסם

עוד פעם הבדל משמעותי יהיה לך כמו בכל SLI.

ובמצב הזה הוא גם מאוד משתלם.

אני עם SLI של 7800GT והכרטיס התחתון מתחמם יותר משתי מעלות.

כשאתה מבצע OC, אתה מבצע לשיהם אלא אם הכרטיס יהיה מבוטל, בדיסייבל (SLI).

http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=cfvssli&page=6

פורסם
  • מחבר

לפי הבנצ'מרקים של Tom's Hardware, הפרש הביצועים הממוצע במשחקים שהם בדקו הוא 19% בין כרטיס אחד של 7800GTX 512MB לבין שתי כרטיסים כאלו במערך SLI.

בחלק מהמשחקים יש הבדל משמעותי ואילו בחלק אחר מהמשחקים אין הבדל כלל בגלל שאין בהם תמיכה ב- SLI.

עשיתי מערך קטן ב- Excel של ההשוואות שיש שם כדי שיהיה יותר קל להבין:

http://www.uploading.com/files/3MTA3CEX/7800gtx_vs._sli.rar.html

קובץ RAR 13KB

פורסם

בשביל זה אני אומר שתלוי במשחק וברזולוציה, כמה שהרזולוציה תהיה גבוהה יותר כך תרגיש יותר בהבדל,

בכל מקרה לפי מערך המשחקים היום ומערך המשחקים והדרישות של המשחקים העתידיים יהיה לך שיפור משמעותי, ובכלל במחיר כזה אני לא מבין היכן ההתלבטות,

קנה, לא יתאים לך? תמכור. גם עוד שנה אתה תמכור אותו במחיר הזה...

פורסם

אני לא ממש הצלחתי למצוא בנצ'מארקים של 7800GTX 512MB ב- SLI אבל לדוגמא אם להסתכל על הביצועים של 7950GX2, אם לשים שתיים כאלה ב- SLI אז רק במקרים מאוד נדירים יהיה הבדל ניכר בביצועים.

אל תשכח שחוץ מהעובדה ש7950GX2 הוא SLI (בסופו של דבר, כלומר שני כרטיסים הם QUAD SLI), יש באג ידוע במערכי SLI של 7950GX2.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז כנראה שאני אקנה אותו מחבר שלי.

תודה על העזרה.

פורסם

למעשה ההבדל שתחושי הוא קטן יחסית.. (נגיד 10-40 אחוזים)

אבל בהתחשב במחיר המצויין של הכרטיס זה משלם במיוחד...

העובדה שכרטיס אחד מקורר ואחד לא לא אמורה להשפיע. העומס יחולק בין הכרטיסים בלי שום קשר לטמפ'.

ה-OC יהיה המכנה המשותף הנמוך ביותר של שניהם, ז"א אין מצב לדעתי של שליטה נפרדת על כל כרטיס

פורסם
  • מחבר

אולי אני אקנה עוד קירור זלמן בחנוכה.

אני נוסע אז לארה"ב והוא עולה שם רק 35$ שהם בערך 140 שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים