עבור לתוכן

מה ההבדל בין אבקת חלבונים לאבקת עלייה במסה ?

Featured Replies

פורסם

http://www.israelbody.org

נמכרים שם משתי בקטגוריות.. מה ההבדל ? לפי ההסבר זה נראה אותו דבר

פורסם

אבקה לעלייה במסה משמינה ובדרך כלל מי שלוקח את האבקה הם אנשים רזים מאוד

באבקת חלבונים כמעט ואין שומן והיא לא משמינה אם אני לא טועה

פורסם

יש חלבון פחמימה ושומן.

אבקת חלבון לוקח מי שנמצא במסה נכונה ורוצה להתחיל להגדיל אך ורק את מסת השריר!

מפני שהחלבון בונה את השריר.

אבקת עלייה במאסה\גיינר,גאיין - מהמילה לצבור לאגור מאסה, זו אבקה שיהיה בה יותר פחמימות מאשר חלבון.

ישנם אבקות עם יחס 1\3 שליש ויש אפילו עם יחס 1\5, ההבדל ביחס הוא שמי שממש שחיף לוקח את היחס עם יותר פחמימה

כדי להשמין.

זה ממש בגדול ועל רגל אחת ומפה של אחד שלא מתיימר להבין מאד.

אם אתה באמת רוצה להיכנס לעסק, אתה צריך למצוא תזונאי מוסמך עם תעודה ולהתייעץ איתו

אחר כך ללכת לחדר כושר ולקבוע סדר עבודה עם מישהו שמבין

ותיכנס לאזור התפריטים באתר שהבאת ותרכיב לעצמך תפריט ואז תשאל בפורום שמה מה הם חושבים עליו.

ואל תשכח 8 שעות של שינה מינימום :)

פורסם

קצת להרחיב על מה שאמרו.

גיינר הוא יותר כללי, תחליף מלא לארוחה שכולל פחמימות, חלבון, וכו' - והערך הקלורי שלו מאוד גבוה. אם אתה באמת ממש רזה, עם אחוז שומן נמוך(שחיף עם 'ריבועים'), או לסירוגין לא מצליח להכניס כמויות נכבדות של אוכל(שצריכות להיות כחלק מתוכנית תזונה), ייתכן ואתה צריך גיינר.

אבקת חלבון היא אבקה שיש בה מעט מאוד פחמימות וסוכרים, מטרתה היחידה היא לספק לך כמות חלבון נאותה ואיכותית. בנוסף לכך, לרוב באבקות חלבון ובגיינרים מוסיפים כל מיני ויטמינים, חומצות אמינו ועוד כל מיני דברים שהגוף צריך.

כדאי לציין שלאחר האימון אתה חייב לחדש את מאגרי הגליקוגן בגוף, ולכן אם אתה בוחר באבקת חלבון ולא בגיינר, אתה תהיה חייב גם לקחת דקסטרוז(סוכר ענבים).

מקווה שזה עזר קצת. סה"כ יש אנשים שמבינים הרבה יותר ממני בעסק אבל נראה לי שזה הסבר די ממצה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, נגיד ועכשיו אני די 'צר' פיזית, אם אני ייקח קצת מאבקת הקסם הזאת שמעלה מסה (אני יודע שהכל טבעי, פשוט הייתי חייב להגיד :smile1:), ותוך כמה חודשים אני יתרחב לרוחב הרצוי, אני צריך להפסיק לקחת אותה אחרת אני אמשיך להתרחב למימדים גדולים מדי ?

וההגיון אומר לי שהיא לא מגדילה את הקיבה... זאת אומרת שאיתה או בלעדיה התיאבון שלי יישאר אותו הדבר, אז אחרי שאני אפסיק להשתמש בה אני יצטמק שוב כי אני אוכל כמו לפני כן ?

תודה רבה על העזרה

פורסם

המטרה בתזונה נכונה ואימונים נכונים היא לעלות במסה באופן נקי. מה זה אומר באופן נקי? לעלות במסת השריר ולא במסת השומן.

אפשר להגיד די בבטחה שעלייה נקייה ב100% היא בלתי אפשרית. כשאתה עולה במשקל ומייצר מסת שריר, אתה גם עולה בשומן.

נתחיל בזה ש'אבקת הקסם' הזאת לא תעשה הרבה אם לא תאכל כמו שצריך מעבר לכך. אני ממליץ לך לבנות תוכנית תזונה מפורטת.

דווקא בעוד מספר חודשים, כשאכן תתרחב הגוף שלך יזדקק להכנסה קלורית אפילו גבוהה מעכשיו, ואז כנראה שתצטרך להוסיף עוד אוכל לתפריט\לקחת יותר תוספים.

בסיום תקופת הbulking(העלאה במסה), כשבאמת תגיע לרוחב הרצוי, אתה אכן תפסיק עם הגיינר. ייתכן שגם הרבה לפני שתגיע לרוחב הרצוי אתה תעדיף לעבור לאבקת חלבון, שכן לדעתי איתה, יותר קל 'לתמרן'.

לצערנו הרב, שומן הרבה יותר עיקש משריר, וברגע שתפסיק להתאמן\לאכול נכון, מה שירד במהירות זה מסת השריר. אם אתה רוצה לגדול ולהתרחב ההכנסה הקלורית שלך תצטרך לגדול מעבר לתוספים, אתה תצטרך לאכול יותר, והרבה יותר. כמובן שגם תצטרך לתת הרבה יותר דין וחשבון למה אתה אוכל - שכן לאכול 5 פיצות ביום סתם יהפוך אותך לשמן.

עדיף שתגיע קצת יותר מהרוחב הרצוי בסוף התהליך, שכן סביר להניח שישאר לך קצת שומן עודף שתרצה להוריד(כמו שאמרתי כשעולים במסה עולים גם בשומן). אחרי שסיימת את תהליך הbulking מגיע שלב הcutting. זה שלב שמשנים את תוכנית התזונה לכזאת שההכנסה הקלורית יורדת משמעותית. סוג של דיאטה. דווקא כאן מגיע החלק הקשה - איך להוריד שומן ולהשאיר את השריר(זוכר מה שאמרתי ששריר יורד יותר בקלות משומן?).

לכן כאן תצטרך תוכנית תזונה מדוקדקת, ולספור קלוריות די במדויק. דווקא בשלב זה תהיה חשיבות מכרעת לשימוש באבקת חלבון, שכן המטרה שלך תהיה לשמור על השריר, והוא עדיין יצטרך חלבון. מן הסתם בשלב זה אתה לא תשתמש בגיינר כדי לא להפוך לבלון - אלא באבקת חלבון במינון מדוד בעיקר(או רק) לאחר האימון.

לגבי הגדלת הקיבה - סביר להניח שיהיו שינויים בתהליך, אבל אם תפצל את הארוחות לארוחות קטנות, ותקח תוספים, אני לא חושב שיהיה שינוי מהותי.

עריכה: קיוויתי שאתה מאיזור ת"א אבל אני רואה שלא :\. אני מחפש מישהו להתאמן איתו. זה ממש מזרים מוטיבציה

פורסם
  • מחבר

וואי תודה עזרת לי מאוד...

עכשיו דבר אחד מפחיד אותי,

אבא שלי סיפר לי שגם הוא היה כמוני בצבא, אני מטר שמונים ושלוש, שוקל 63 קילו, ואחרי הצבא החילוף חומרים שלו כבר התחיל להשתנות והוא התרחב ממש...

אז זה נחוץ כל האבקות האלו ? כי גם ככה בטח עוד שנתיים-שלוש אני בטח יתרחב מדרך הטבע ?

פורסם

תמחק את המושג 'להתרחב'.

יש לעלות במסת שומן ויש לעלות במסת שריר.

כשאבא שלך אומר שהוא התרחב למה הוא התכוון - שהוא עלה במסת שומן או שריר?

אל תשכח שבתקופה ההיא כל התרבות הזאת של תוספים ושל בניית גוף לא הייתה פופולרית. אנשים חשבו שלשתות 10 ביצים לא מבושלות ביום אחרי אימון זה הפתרון.

בכל מקרה אם אתה 'מתרחב' בקלות אז הגיינר רק יגרום לך לראות תוצאות מהר יותר. ושוב אני אומר כל זה בשיתוף מלא עם תזונה נכונה!

אין שום דבר מיוחד באבקות האלה, זה פשוט אוכל. אתה יכול לוותר עליהן ולאכול נכון וזה בערך אותו דבר. זה פשוט נורא נורא קשה לאכול נכון ב100% וגם כל מה שתאכל לא יהיה איכותי כמו התוספים. לכן, לוקחים תוספים שיקלו על החיים. בדיוק כמו שאנשים שלא אוכלים מספיק ירקות ופירות לוקחים ויטמינים.

בקיצור, בשביל לגדול צריך לאכול. 70% תזונה, 30% אימונים(הערכה גסה). התוספים הם פשוט אוכל. מקסימום תעלה קצת בשומן והרבה בשריר, ואחרי זה תעבוד קשה להוריד את השומן.

פורסם
  • מחבר

אז מה כל הסיפור עם השינוי של החילוף חומרים בגיל 20-25 ?

פורסם

שתגיע לגיל הזה אז שתכניס אוכל לגוף, יהיה לו יותר קשה לשרוף את הקלוריות שהכנסת.

בניגוד לגיל שלך עכשיו שהגוף שלך מפרק מהר את האוכל כי לגוף דרושה יותר אנרגיה.

חשוב שתבין דבר מאד מאד מאד בסיסי, תזונה טבעית+אימונים+שינה.

זה הבסיס לגדילה, כאשר על אימון צריך להקפיד ולשאול מישהו אייך לבצע נכון.

ועל אוכל צריך לחשב קודם לפי אוכל מוצק ורגיל ורק בסוף שנגיע למצב שצריך עוד אוכל ואי אפשר לדחוף

נשתה את השייק הזה.

פורסם

אז אתה אומר שלמישהו שמתאמן חודשיים אין סיבה עוד לחשוב על שייקים?

פורסם
  • מחבר

אז זהו... שאני יהיה בגיל הזה עוד שנה-שנתיים ואני מפחד לגדול פיזית נגיד ואז כשהחילוף חומרים שלי ישתנה, אני ישמין בצורה מטורפת בנוסף לגודל שכבר צברתי בעזרתו האדיבה של השייק...

פורסם

שייקים יכולים לבוא כהשלמה בכל שלב, ואפילו מומלץ.

אבל הם צריכים לבוא יחד עם תוכנית תזונה.

אם השאלה היא מה עדיף - א. תוכנית תזונה מלאה אל מול ב. התזונה הלא מסודרת של היום יום שלנו + שייק אז כמובן שאופציה א' עדיפה.

אבל, האידיאל הוא לבנות תוכנית תזונה, שהשייקים מהווים חלק ממנה ומשלימים אותה.

Red Shark: התיאור של CaRTeR נכון. אבל אתה מודאג ללא סיבה. אם תאכל נכון ותמשיך להתאמן, אתה תגדל כמו שצריך. הבעייה נעוצה בכך שאנשים מפסיקים להתאמן וממשיכים לאכול מלא.

עוד דבר שכדאי לציין - מסת שריר שורפת אנרגייה. כלומר, אם תתאמן ותגדל אתה גם תשפר את חילוף החומרים שלך משמעותית. אתה יכול רק להרוויח, בתנאי שתקפיד ותתמיד.

פורסם
  • מחבר

לשפר זאת אומרת שזה יתחלף מהר או לאט ?

כי עכשיו נראה לי כי החומרים אצלי מתחלפים מייד כשאני אוכל אותם :o

אני פשוט לא מעלה את המסת שומן שלי לא משנה כמה אני בולס

פורסם

מן הסתם מהר יותר.

שריר שורף אנרגייה, כלומר שורף קלוריות. ככל שיהיה לך יותר שריר המטבוליזם שלך יהיה מהיר יותר, כלומר יותר קלוריות יישרפו באופן טבעי.

אתה עדיין בתהליך ההתבגרות וחילוף החומרים הוא מיטבי בגיל הזה. זאת אחלה הזדמנות לבנות גוף בגיל הזה. בכל מקרה ברגע שנגמר גיל ההתבגרות המטבוליזם לאט לאט נהייה יותר ויותר איטי.

מעבר לכך 'עודף' השרירים רק יעשה טוב למטבוליזם כפי שכבר אמרתי. פשוט צריך תמיד להקפיד ולשמור, שכן אם מפסיקים להתאמן וממשיכים לזלול - השומן ייאגר והשרירים ירדו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים