עבור לתוכן

איזה קטע קרה לי כרגע עם הביוס (נחמד )

Featured Replies

פורסם

טוב אני יספר לכם אולי זה יענין אותכם טוב אני לתומי אוהב שכל דבר יהיה חדש ומעודכן אז ככה, הביוס שלי הוא מ2003 תוכלו ליראות תפרט בצד אז אמרתי בוא נעדכן אותו קצת, כדי שיהיה יותר נוח לoc שאני מתכוון, אז ככה בחרתי לעדכן אותו מהתוכנה של אסוס רציתי ליראות איך היא עובדת אז התחלתי להריץ אותה, פתאום זה עושה לי eror הלב שלי ירד לתחתונים לא הבנתי מה היה כתוב לנסות שוב ניסיתי שוב אותו דבר היה כתוב שהיה אפשר לצאת יצאתי , עשיתי הפעלה מחדש כדי ליראות שהכל בסדר פיתאום אני רואה אין ביווווווווסססססססססססססס אני לא נשמתי חחחחחחח אחר כך אמרתי גיל יהיה בסדר מה עשיתי? הוצאתי תבטריה ועשתי clear cmos זה לא עזר כלום לא עזר ואז היה לי רעיון לעדכן תביוס שוב דרך floppy אז הלכתי לחדר של אחותי הכנסתי דיסקקט והורדתי תביוס הישן שהיה לי ועידכנתי ואכשיו הכל עובד כמו שעון שוויצרי ברוך ה'?

מסקנות: ביוס לא מעדכנים סתם וצריךך ידע בזה מישהוא שהתנסה, זהוא חפרתי אבל אכשיו אני בסדר בי בי גיל.

פורסם

זה לא דבר חדש.

ביוס צריכים לדעת לעדכן.

אני מת לעדכן ביוס ואני לא מתכוון להסתכן כי אני לא יודע איך

פורסם
  • מחבר

כן הדבר הזה הקפיץ לי תביצים אבל עם הייתי שם תביוס של 2007 (כשעשיתי דרך הדוס) אז יש מצב שזה היה מעדכן אותו טוב כאילו דרך הדוס אני ינסה שוב לעדכן בהזדמנות

פורסם

צריך לקרוא את המנואל של הלוח אם לפני עדכון ביוס

ד"א איך את הביוס החדש לא הצלחת לעדכן ? ואת הביוס המקורי הצלחת ?

פורסם

כתוב באתר היצרן

אני עדכנתי ביוסים והכל סבבה

פורסם

איזה מפחידים הקטעים האלה...אבל אם לא נלחצים מסדדרים הכול...

פורסם

ביוס מעדכנים בדוס, ולא תחת חלונות.

פורסם

לפחות לא קמת בבוקר וגילית שהביוס שלך נראה ככה:

666bios1gu8.gif

פורסם

לפחות לא קמת בבוקר וגילית שהביוס שלך נראה ככה:

666bios1gu8.gif

מעניין... מאיפה הבאת את זה? אם זה אמיתי, אז מדובר בפריצה ל BIOS (או ע"י וירוס כלשהו או ע"י עידכון לגירסת BIOS לא תיקנית).

ביוס מעדכנים בדוס, ולא תחת חלונות.

למה? אני בד"כ עושה עידכון BIOS דרך ה Windows (ועשיתי כך גם ללוח כמו שלו - ה P5LD2) והכל היה בסדר. עידכון ה BIOS דרך מערכת ההפעלה הוא קצת יותר בטוח לדעתי, כיוון שהסיכוי שתוריד גירסת BIOS שלא מתאימה ללוח שלך הרבה יותר נמוכה מאשר אם תוריד את קובץ העידכון בצורה ידנית.

בקשר ללוח הספציפי הזה - ל P5LD2 יש דיסק שבעזרתו ניתן לשחזר את הביוס המקורי במידה ויש כשל כלשהו בביוס, כך שאם היית קורא את החוברת לא היית צריך אפילו להשתמש בדיסקט...

אגב, אם כבר מעדכנים BIOS ב DOS, אז בשום מקרה לא בעזרת floppy - הדיסקטים הם המדיה הכי פחות אמינה שקיימת, והסיכוי שקובץ העידכון יהיה פגום הוא גדול.

אם אין לכם מערכת הפעלה מותקנת שיכולה להפעיל DOS (כמו למשל Win98), אז תיצרו bootable CD שממנו תפעילו את המחשב (שוב, רצוי עם קבצי ה DOS של Win98). לאלו מכם שלא טרחו ליצור מחיצת FAT32 על הדיסק הקשיח שלהם ושבה ניתן לשים את קבצי העידכון, או אלו שמשתמשים במערך RAID, אני ממליץ לצרוב את העידכון על גבי דיסק CD פשוט וממנו לעדכן (צריך כמובן לדאוג שדיסק האיתחול יטען את הדרייברים להפעלת כונן ה CD).

אולי אפשר גם להשתמש בדיסק איתחול שמאפשר גישה ל NTFS דרך DOS, ואז הגישה לקיבצי העידכון שנמצאים על הדיסק הקשיח תהיה הרבה יותר קלה, אבל לא ניסיתי את זה.

פורסם

בהחלט דיסקטים הם מדיה לא אמינה.

אבל שים לב, שמרבית המקרים של עדכון ביוס לא מוצלח הם בד"כ בתוך מתוך חלונות.

בעדכון תחת דוס, התקלות הן הרבה פחות נפוצות, וגם אם יש תקלה לרוב היא נובעת משימוש בביוס לא מתאים כמו שאמרת.

פורסם

בהחלט דיסקטים הם מדיה לא אמינה.

אבל שים לב, שמרבית המקרים של עדכון ביוס לא מוצלח הם בד"כ בתוך מתוך חלונות.

בעדכון תחת דוס, התקלות הן הרבה פחות נפוצות, וגם אם יש תקלה לרוב היא נובעת משימוש בביוס לא מתאים כמו שאמרת.

זה הגיוני שהחברות היו מאפשרות עידכון ביוס מתוך חלונות , אם זה היה "מסוכן" ?

פורסם

תראה.

בדוס בד"כ מה שיכול לשבש את התהליך זה טפשות של המשתמש, הפסקת חשמל, תקלת חומרה באותו רגע שבגללה המחשב יקפא.

תחת מערכת ההפעלה אתה תלוי בעוד מיליון כולירות שיכולות לשבש לך את התהליך.

זה לא מסוכן, זה פשוט מסוכן יותר.

פורסם

מקבל :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אכשיו חשבתי עם עצמי וגיליתי תבעיה ככה אני סובר אז ככה:

לביוס שלי קוראים P5LD2.rom אוקי ואני הורדתי תביוס החדש של 2007 וקראו לא משו אחר ld2.rom משו כזה ולא שיניתי לא תשם אז נירא לי הבעיה בגלל זה אבל זה הפחיד אותי דבר כזה קטן עם הוא הולך לעולמו זה ביאוס חבל על הזמן

אני יעדכן תביוס ל2007 בהזדמנות אולי היום מעניין איך הוא יראה כאילו איזה פונקציות יהיו לא ואם יהיה יותר טוב , אשמח עםן מישהוא שיודע מה יש בביוס החדש של asus P5LD2 יגיד לי זהוא .

עריכה: אחד שאל :

צריך לקרוא את המנואל של הלוח אם לפני עדכון ביוס =נכון מאוד

ד"א איך את הביוס החדש לא הצלחת לעדכן ? פחדתי אמרתי אני יעשה תביוס כמו שהיה לי הכי בטוח

ואת הביוס המקורי הצלחת ? לא אבל בקרוב כי לא ניסתי יש מצב שזה היה עובד עם הייתי מנסה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים