עבור לתוכן

שאלה לגבי Mac Filtering

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

השאלה היא קשה מכיוון שאני כבר שבוע מחפש תשובה הגיונית עליה וזה הולך ככה:

אני תומך טכני בחברת אינטרנט ואחד הלקוחות שלנו כי מאחד המחשבים האלחוטיים בביתו לא הצליח להתחבר לנתב שלו מדגם Levelone

אבל משאר האלחוטיים כן הצליח

מאותו מחשב היה מקבל הודעה כזו :

You are unable to connect

you may need to configure your authentication method that is used

וזאת למרות שלא היה לו שום אבטחה לא Wep ולא WPA ולא Mac filtering (נכנסתי לנתב מרחוק כדי לבדוק)

לא היה לבן אדם Mac filtering מלכתחילה ועובדה זו חשובה להמשך...

אחרי שעשיתי איתו כמעט הכול (התקנה של כרטיס רשת מחדש , ו Reset להגדרות של כרטיס הרשת שלו ושיחות עם בכירים ושיחזורי מערכת) אמרתי לו שכנראה הבעיה היא במערכת ההפעלה או בכרטיס כי גם לרשתות אחרות לא מאובטחות בסביבה הוא לא הצליח להתחבר

אז הגדרתי לו את Mac filtering בסוף השיחה לפחות כדי שתהיה לו הגנה מסויימת ברשת בלי קשר לתקלה

ופתאום הצליח להתחבר למרות שלפני זה לא היה Mac filtering ובתיאוריה הוא אמור היה להתחבר כמו כל המחשבים האחרים...

והשאלה שלי היא

למה??????

תודה לכל מי שעונה ויש לו מושג מה קרה שם....

פורסם

levelone זה ראוטר שא"ז עובדת איתו, זה ראוטר של החברה שלך או שתמכת רק בכרטיס?

אם כן מאוד יכול להיות שהבעיה בראוטר והיה שווה לאפס את הראוטר, שמעתי על מיקרים כאלו בעבר, לדוגמא יכול להיות שהיה מפועל מק הפוך, כלומר,

אל תאפשר למחשבים עם המק הזה להכנס לרשת ואז איפוס היה פותר את זה (אני לא מכיר את הממשק של LEVELONE אבל אולי זה לא באותו מקום של המק פילטרינג), בכל מקרה, שמעתי על מיקרים כאלו, בד"כ התקלה מהצד של הראוטר ואיפוס פותר את זה.

פורסם
  • מחבר

לא - לראוטר זה אין Mac filtering הפוך (בוודאות)

העניין הוא שהראוטר נתן למחשבים אחרים שהיו לו בבית להתחבר באלחוטי ובגלל זה המחשבה שלי הייתה שהתקלה חייבת לנבוע מהכרטיס של המחשב הספציפי כי רק הוא לא מצליח להתחבר..

אשמח לעוד אופציות לפתרון מצידך או מאחרים...

פורסם

זאת מחשבה הגיונית אך לא נכונה..

מאוד יכול להיות שהוא "רב" עם הכרטיס הזה ותקוע לו איזה DUMP בזיכרון שלא נותן לי לחבר את המק הזה..

נתקלתי בארבעה מיקרים כאלו בעבר, מחשבים במצליחים להתחבר רק עם מק פילטר, בכל אחד מהמיקרים איפוס הראוטר פתר את זה..

ד"א

אני לא בטוח אם זה בגבולות התמיכה שלכם, אבל וינדוס שומר LOG של ניסיונות חיבור כאלו ואת הסיבה המדיוק לדחיה, אפשר לגשת אל הלוג הזה מכפתור ימני על MY COMPUTER-->MANAGE

תיהיה רשומה לך שם הסיבה

פורסם
  • מחבר

ה LOG זה ב Eventviewer בחלק של ה system? או application?

אגב תודה על התשובה זה נשמע לי קצת יותר הגיוני מאשר התשובות של בכירים אצלנו " יש דברים שאין להם הסבר"

והחזרת ה Mac filtering פתרה את העניין

זה פשוט הטריף אותי לא לדעת למה...

פורסם

זה לא שזו תשובה יותר רצינית, פשוט הבכירים לא יודעים, לא מעניין אותם שהם לא יודעים ובצדק.

הם לא מהנדסים של מערכות הפעלה, הם שם לפתור תקלות שהם הוסמכו ליפתור לפי תרשים, אם לא נפתר יש להפ גיבוי מלא להגיד שהם לא יכולים לפתור ושיפנה לטכנאי, אי אפשר להכשיר את כל התומכים להיות מהנדסי תוכנה, הם לא היו תומכים אם היו...

אין לי דרך להגיד לך כי אני מריץ ויסטה אז אצלי זה שונה, אם אני זוכר נכון זה בSYSTEM...

פורסם
  • מחבר

תודה בכל מקרה!! :xyxthumbs:

אגב לגבי הבכירים - נכון שהם לא מהנדסי תוכנה אבל זו לא סיבה להקטין ראש

אבל זה כבר דיון לפורום אחר בכל מקרה שיהיה לך אחלה יום....

פורסם

תראה, בתקופה שמילצרתי בחתונות (בזמן הלימודים) היינו מגישים יין, הייתי צריך לזכור את השם שלו, איזה סוג, של מי הוא, לאיזה כוס כל יין הולך ומה התהליך של דגימת היין.

תאכלס, יין לא מזיז לי, אני מעדיף קולה ANY DAY, אבל כהגשתי להם הייתי ספץ בפרטים האלו, אם שאלו אותי שאלות שלא הודרכתי כמו איזה שנה היין וכ"ו אמרתי בלי בושות שאין לי מושג.

אם למעסיק שלי לא היה מספיק חשוב כדי להוסיף את זה בתדריך כנראה שזה לא חלק מהשירות שאנחנו מספקים.

צריך לזכור שהרבה מהאנשים בתמיכה טכנית מעולם לא נגעו במחשב עד שהגיעו לעבודה הזו, לא מעניין אותם למה דברים קורים או מחשבים בכלל, מעניין אותם לעשות את העבודה שהם הודרכו אליה על הצד הטוב ביותר ולחזור הבייתה שם אין להם מחשב בכלל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים