עבור לתוכן

חיבור AP לנתב שאלות ...?

Featured Replies

פורסם

הסיטואציה הינה כזו , מחשב נייד עם כ.רשת קווי וא-קווי (אלחוטי ) ,ראוטר של NETGEAR אצל השכנים שפתוח לבניין ...

הקטע הוא שדרך המחשב הנייד והכרטיס רשת האלחוטי המובנה שלו פשוט לא צורך מספיק קליטה והחיבור אינו יציב או בכלל לא עובד לעיתים ...

לאחרונה קניתי AP בשביל לשפר את הקליטה אך נתקלתי במס' תקלות ועכשיו יש לי מס' שאלות :

1.AP אמור להגדיל את הטווח או להיות בעל טווח גדול יותר , האם יש צורך בהגדרתו בראוטר של ה NETGEAR ? ( ה AP הוא תוצרת EDIMAX)

2.איך בדיוק אני מגדיר זאת בגדול ? כי לא מצאתי שום מסך קישור לראוטר או לכל רשת אחרת בתפריטי ה AP ?( אני יודע את האיי פי הפנימי של NETGEAR 192.168.2.1 )

3.הצעות לייעול או שיפור ... אפילו אם זה כולל החלפה של ה AP , אני בסה"כ מחפש טווח קליטה גדול יותר שייתן אות טוב יותר ויציב יותר ... לא מעניין אותי אם זה יהיה AP או ROUTER או PCMCIA שיכול לתת טווח מצוין ...

בכל אופן הנושא הזה של ה AP ממש לא מובן לי איך מחברים אותו ואיך הוא אמור לעבוד אני חשבתי בצורה הבאה ותקנו אותי איפה שטעיתי כי בטוח טעיתי :

1.הגדרת איי פי מקומי כמו של ה AP עם DEFAULT GATEWAY של ה AP נגיד 192.168.1.10 .

2.הגדרת איי פי בתוך ה AP של הראוטר 192.168.2.1 וכמובן שימוש בו בתור GATEWAY ..

3.אישור לקישור ב AP

4. בקשת נתונים שבאה מן המחשב המקומי מגיעה דרך ה GATEWAY ל AP ומשם לראוטר והוא מחזיר נתונים כאילו החזיר לעוד מחשב ברשת האלחוטית וזהו ...

מסתבר שהתהליך הזה לא נכון , מכיוון שאין הגדרות שכאלו ב AP . וכנראה זה צריך לבוא הפוך , מהראוטר ל AP האם אני צודק ?

בקיצור שמישהו יעשה סדר בסלט פירות שעשיתי ... תודה

פורסם
  • מחבר

טוב מכיוון שאף אחד לא עזר בנושא ומצאתי פתרון החלטתי לפרסם בשביל אלו שירצו ללמוד בעתיד :

אז ככה :

ראוטר אלחוטי

AP אלחוטי שמחובר בכבל רשת קווי למחשב הנייד

הפעולות הם כאלו :

קנפוג הראוטר האלחוטי חייב להיעשות בצורה הבאה :

1.חייבים לבדוק את טווח ה DHCP של הראוטר ( טווח הכתובות ) ולבחור באי פי מחוץ לטווח הכתובות אך באותו אזור רשת לדוגמא :

האיי פי של הראוטר הוא 192.168.2.1 והוא מחלק כתובות עד ל 192.168.2.51 אז זה אומר שעל האי פי של ה AP להיות בטווח גדול מ 192.168.2.52

לאחר שבחרנו טווח מתאים , נגדיר ידנית למחשב הנייד את טווח הכתובות של הראוטר ( שימו לב כולם חייבים להיות באותו טווח כתובות ! )

אי פי של המחשב עם ה SUBNET MASK חייב להיות תואם ... לדוגמא : 192.168.2.100

הנה הגדרות לדוגמא :

הגדרות מחשב :

IP : 192.168.2.100

SUBnet mask : 255.255.255.0

Default Gateway : 192.168.2.1

DNS : 192.168.2.1

הגדרות ראוטר :

IP : 192.168.1.1

Subnet Mask : 255.255.255.0

הגדרות AP :

IP : 192.168.2.101

SubnetMask : 255.255.255.0

Gateway : 192.168.2.1 - שימו לב זה איי פי של הראוטר ...

עכשיו אחרי שהגדרנו הכל , ניכנס לראוטר ונבדוק מה ה MAC שלו נעתיק לדף ... ניכנס ל AP שוב ונכניס לו את ה MAC של הראוטר וגם את ה SSID שיהיה אותו דבר כמו של הראוטר....

וזהו אפשר לגלוש תהנו !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים