עבור לתוכן

איך חייל משוחרר יכול למצוא עבודה בתחום המחשבים?

Featured Replies

פורסם

לכל המשוחררים\סטודנטים שכאן, ויש לא מעט אני מניח אני מבקש עזרה.

יש לי ידע רב בתחום המחשבים - סיסטם, חומרה, רשתות וכל מה שקשור. גם ידע בסיסי+ בפלאש, ASP, HTML וכו'.

למרות שהידע שלי רב ונרחב, הוא מבוסס על היותי פריק מחשבים, ולא על ניסיון בארגונים, או לקיחת קורסים שונים. לכן, ברוב המקצועות שאליהם אני מעוניין להגיע(QA, איש סיסטם\מנהל רשת) אין לי את הניסיון הנדרש או את הידע הספציפי בכלים שבהם הארגונים משתמשים. כך למשל ברשתות - למרות שהידע שלי בנושא די נרחב, אין לי ניסיון בדברים כמו Active directory, ובמערכות מרובות משתמשים. ניסיון שקל מאוד לרכוש לטעמי ובמהרה עם הבסיס שלי, אבל משום שהשוק רווי ביוצאי צבא עם הניסיון הנדרש, מדוע שהחברות ירצו להשקיע בי?

אפילו במקצועות הפחות נחשבים בעולם ההיי טק כגון טכנאי PC דורשים בכל המקומות ניסיון מופרך של 3 שנים לפחות. בנושאים האלה בוודאי שיש לי את הידע הנדרש, וסביר להניח שיותר מרוב האנשים המנסים להתקבל, אך אין לי ניסיון כי בכל זאת, אני בסה"כ סיימתי צבא - מתי כבר הספקתי לעבוד 3 שנים במשהו?

האם כבר כדאי לי לרדת מהנושא ולעבוד במלצרות או משהו מעאפן כזה? בלי כוונה להשתחצן נראה לי שאני יכול יותר(וכמובן גם רוצה).

חברים לצרה - אשמח לעצות ורעיונות!

תודה,

גיא

פורסם

נראה לי שענית לשאלה בעצמך

" אבל משום שהשוק רווי ביוצאי צבא עם הניסיון הנדרש, מדוע שהחברות ירצו להשקיע בי?"

תראה, אין שחור ואין לבן. אף אחד לא יחטוף אותך בגלל שיש לך ידע רב כי השוק רווי וגם בגלל שאין לך תעודת הסמכה כלשהי.

אם אתה רוצה לעבוד בתחום, עדיף שתעשה תואר במחשבים (הנדסת תוכנה למשל) שגם ייתן לך את המידע שחסר לך וגם ייתן לך את התעודה שבעצם מסמיכה אותך למקצוע המבוקש על ידך. ובכלל, המשכורת והתנאים שלך יהיו טובים הרבה יותר.

בהייטק, לא תוכל להגיע רחוק בלי זה לצערי.

אופציה אחרת שעולה בדעתי היא שתנסה להרשים אותם באמצעות פרוייקטים שאתה עשית. למרות זאת, הכי עדיף לדעתי שתצא ללמוד ולא תקפוץ ישר אל שוק ההייטק

פורסם

להיפך, בהייטק (בדיוק כמו שהוא אמר, למעשה) 99% מהחשיבות בקבלה לעבודה זה ניסיון, ולא לימודים תיאורטיים..

הבעיה היא אכן שבלי ניסיון "מוכח" הידע שלך לא ממש מרשים אף אחד..

עצה שלי - נסה להתקבל לחברות קטנות יותר, תרשים אותן עם פרוייקטים אישיים שלך כמו ש-Grave_Digger אמר (בתקווה שיש לך כאלה להראות) ותצבור ניסיון..

תתפשר על תנאים/משכורת.. אל תשכח שזו עבודה ראשונה.. תתייחס אליה בתור עבודה עבור צבירת ניסיון..

פורסם

תחפש חברות סטרטאפ קטנות שישקיעו בכך ויתנו לך ניסיון ( כמובן תוציא תואר לפני) , לאחר מכן יהיה לך בסיס להתקבל למשהו גדול יותר. אל תרוץ ישר לביל.

פורסם

סתם תהייה (לפותח הת'רד) - הטענה ש"אין לך את הנסיון והידע הדרושים" מבוססת על נסיון כלשהו? או שזו סתם תחושה שלך?

פורסם

סיבה נוספת שאני ממליץ לך לעשות את התואר לפני שאתה מתחיל בעודה רצינית: תנאים. המשכורת שלך תתחיל מ15,000 ותקבל תנאים טובים מאוד (רכב צמוד, סלולרי, ועוד).

ובכלל, התואר בעצם יפתח לך אופקים חדשים, ירחיב לך גם את ההשכלה וגם את שדה הראיה, ויראו בך מועמד יותר רציני כשתגיש מועמדות לעבודה כלשהי בתחום

ניסיון כבר תרכוש זה בטוח, השאלה היא גם איך תתוגמל על התקופה הזאת של "צבירת נסיון"

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות המהירות!

סתם תהייה (לפותח הת'רד) - הטענה ש"אין לך את הנסיון והידע הדרושים" מבוססת על נסיון כלשהו? או שזו סתם תחושה שלך?

האמת אני קצת מוריד מעצמי בד"כ, פשוט בגלל שאני מעדיף להרשים במה שאני באמת יודע ולא להתקע במצב שאני 'נתפס' בחוסר ידע של משהו. אני יודע שהמגמה צריכה להיות הפוכה, שכן אני צריך לנפח את עצמי כמה שיותר בזמן שאני מנסה להתקבל לעבודה כלשהי.

לכן הטענה ש"אין לי את הניסיון והידע הדרושים" מבוססים בעיקר על תחושה. התחלתי היום לסמן עבודות אפשריות וברוב המקרים אני לא עונה על כל הסעיפים בדרישות.

באותו עניין אוסיף, שעליי להיות כנה ולהודות שאין לי ניסיון עם רבים מהכלים שבהם עובדים בחברות ההיי טק בתחומים כמו QA או רשתות ותקשורת.

אלה נרכשים בעיקר ע"י ניסיון מעבודה קודמת\צבא או הוצאת דיפלומות של טכנאי. אני באמת לא מאמין שאני זקוק ליותר מכמה שבועות בכדי ללמוד את הכלים הללו, אך בהחלט אף אחד לא יקבל אותי ללא ניסיון קודם איתם וזאת עובדה.

תראה, אין שחור ואין לבן. אף אחד לא יחטוף אותך בגלל שיש לך ידע רב כי השוק רווי וגם בגלל שאין לך תעודת הסמכה כלשהי.

אם אתה רוצה לעבוד בתחום, עדיף שתעשה תואר במחשבים (הנדסת תוכנה למשל) שגם ייתן לך את המידע שחסר לך וגם ייתן לך את התעודה שבעצם מסמיכה אותך למקצוע המבוקש על ידך. ובכלל, המשכורת והתנאים שלך יהיו טובים הרבה יותר.

אופציה אחרת שעולה בדעתי היא שתנסה להרשים אותם באמצעות פרוייקטים שאתה עשית. למרות זאת, הכי עדיף לדעתי שתצא ללמוד ולא תקפוץ ישר אל שוק ההייטק

בעניין התואר, אתם מקדימים את המאוחר. אולי הייתי צריך לציין שמטרת העבודה היא גיוס כסף לתואר שאותו אתחיל בשנה הבאה(ואולי גם קצת לבזבוזים). אני מתכנן ללמוד הנדסת אלק' + מדעי המחשב בת"א. מבחינת תנאי הקבלה אני כבר מסודר, ולכן עליי רק לחסוך כסף השנה.

אין ספק שאחרי התואר הדברים יראו אחרת, ואני גם מתכוון להתחיל לעבוד בעבודות קטנות בשנה השלישית ללימודים כדי לצבור ניסיון. אבל זה כבר לחשוב בגדול ועל קריירה. בינתיים הכוונה לעסוק במשהו שאני אוהב, וגם לצבור קצת ניסיון בדרך.

זאת גם הסיבה שאין לי כוונה לקחת קורס טכנאי בשביל שתהיה לי דיפלומה כלשהי שכן שנה הבאה אני במילא מתחיל ללמוד, וזה יהיה בגדר זריקת כסף, בזבוז זמן, ומיותר לחלוטין.

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי את השאלה?

הכוונה שלי היא האם אתה רק חושב שאתה לא מספיק טוב בשביל להתקבל לעבודה בהייטק, או שבאמת הלכת לראיונות עבודה והבנת מזה שאתה לא מספיק טוב?

פורסם
  • מחבר

שניצל - קראתי שוב את הודעתך בדיוק וירדתי לסוף דעתך.

ערכתי את התגובה לעיל בהתאם.

אבל בקצרה - מדובר בתחושה. לא הלכתי לראיונות עבודה כי ברוב הצעות העבודה שאותם אני בודק איני עונה על כל הסעיפים בדרישות. וזה נובע מהעובדה שהידע שרכשתי הוא ידע 'ביתי' ולא מעבודה בארגונים\בצבא.

וגם אם אני עונה על כל הדרישות, הם דורשים ניסיון מוכח של מספר שנים.

פורסם

דבר ראשון, שיהיה בהצלחה בלימודים

דבר שני, אם אתה מתכנן את זה בתור עבודה זמנית אז יש לך שתי אופציות כמו שאני רואה את זה

או שתתפשר על התנאים והמשכורת שתקבל כי לעבודה זמנית אף אחד לא יחטוף אותך בהייטק.

או

שתעסוק בעבודה אחרת, פחות כבדה. גם תחזור עם יותר חוויות וגם האנשים שתפגוש יהיו יותר צבעוניים ומעניינים (לטוב ולרע)

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון, שיהיה בהצלחה בלימודים

דבר שני, אם אתה מתכנן את זה בתור עבודה זמנית אז יש לך שתי אופציות כמו שאני רואה את זה

או שתתפשר על התנאים והמשכורת שתקבל כי לעבודה זמנית אף אחד לא יחטוף אותך בהייטק.

או

שתעסוק בעבודה אחרת, פחות כבדה. גם תחזור עם יותר חוויות וגם האנשים שתפגוש יהיו יותר צבעוניים ומעניינים (לטוב ולרע)

למה הכוונה בלהתפשר על תנאים? כל עבודה עם שכר של 25 ש"ח ומעלה נראית לי מצויינת. אני לא מדמיין בכלל לקבל רכב או תנאים כאלה, סתם עבודה קלילה וזמנית, ובוודאי לא שכר של 10000+ ש"ח או משהו בסגנון.

לגבי עבודה אחרת 'קלילה' והתקלות באנשים צבעוניים - בשביל זה היה לי את הצבא. למען האמת זה רק גרם לי סלידה מחלקים מסויימים באוכלוסייה שכאן במדינה שלנו. כמובן שזה המוצא האחרון אם לא תהיה ברירה, בתוספת 'חלטורות' של תיקוני מחשבים בסקטור הפרטי.

אבל קודם כל אני רוצה למצות את כל הנושא שקשור במחשבים - ואני ממש לא בררן באיזה תחום במחשבים(כמובן שיש יותר טובים ופחות, אבל בלי תואר אני חייב להתפשר - והרבה). רק העיקר שיהיה לי מסך מול העיניים :).

פורסם

אתה יכול להתקבל כתומך טלפוני לכל החברות אינטרנט, אני יודע שמחפשים שם כל הזמן.

לאחר שתצבור שם ניסיון וידע (קורסים שתעבור דרכם) תוכל להתקדם הלאה.

יש לי חבר שעבד במחלקה העסקית בנטויזן ועכשיו הוא התקבל להיות אחראי רשת ומחשבים של חברת הייטק קטנה (~40 מחשבים).

לגבי עבודות עם רכב וכאלה, אתה תמיד יכול לעבוד במכירות או בתור טכנאי נניח בהוט או ביס, ואז יש לך רכב צמוד.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ונשמח לשמוע מה קורה איתך הלאה.

פורסם

השתגעת? זאת העבודה הכי בזויה שקיימת, עם אחוז התאבדויות דיי גבוה..

פורסם
  • מחבר

תודה לך על ההצעה :)

אבל רשמו כאן את בדיוק מה שבאתי להגיד. תומך טכני בחברות הללו לא נחשב אפילו עבודה מתקבלת על הדעת.

אגב, מהיכרות עם אנשים אחרים שעובדים בתחום - המעסיקים לא דורשים ממך טיפת ידע במחשבים. פשוט כלום. ואתה עובד בשכר מבזה(19-21 ש"ח לשעה). וכאילו זה לא מספיק אתה גם מתחייב לחצי שנה - שנה לפחות.

גם הקורסים שהם מעבירים די מבזים. בזה אין לי ספק שאני מכיר את כל החומר שהם מעבירים שם על בוריו, בכל אחת מהרמות.

פורסם

אני מסכים. אבל זאת העבודה היחידה עם מחשבים (לפחות ממה שאני נתקלתי), שלא דורשת נסיון קודם או תואר.

אתה יכול לחפש גם עבודה בכתיבת אתרים (אם זה מעניין אותך) או בכתיבת תוכנות וסקריפטים בתור עצמאי.

יש גם מספר עבודות סטודנט בחברות הייטק בהן אתה מקליד נתונים למחשב (משעם בטרוף), אבל אם תהיה מספיק טוב,

ותיצור מספיק קשרים יכול להיות שתוכל לעבור תפקיד וככה להתקדם לאן שאתה רוצה.

לצערנו המדינה הזאת דפוקה, ובלי פרוטקציות וקשרים כמעט לא מוצאים עבודות טובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים