עבור לתוכן

כיתת מחשבים - צריך עצה

Featured Replies

פורסם

domiel צודק, בקטע הזה אין הבדל בין Netware/SUSE ל Windows Server .

יש דרך פשוטה מאוד, בהגדרות השרת תגדיר שרק בתיקיה הזו מותר להם לכתוב ולקרוא, אסור לשנות או למחוק.

כלומר

תן להם read ו-write.

ב-special permissions תגדיר:

אין למחוק

אין להריץ (execute)

הפתרון השני שנתתי עושה שימוש בדיוק במה שאמרת פה ( B ), רק הוא טיפה יותר מתוחכם בגלל שיש מגבלה מאוד גדולה

בלתת גישת read ו write . אתה לא יכול לערוך את השינויים הקטנים במסמכים (גם לא לשנות שם) ומה שקורה זה שיש

יש לך פתאום 60 גירסאות של אותו מסמך בנוסף לזה יש לך פתאום 30-40 תיקיות אם השם (New Floder (1-40

בגלל שאי אפשר לשנות את השם של התיקיה ברגע שיוצרים אותה.

בקיצור בלגן אחד גדול, ואני אומר לך את זה מניסיון אישי.

ולכן בגישה שאני מציא A תהיה משהו בסגנון של "ארגז חול" כלומר שטח עבודה זמני.

השיטה הזאת עבדה בשבילי בארגון בו אני מתנדב, היתה שם בדיוק אותה בעיה רק יש שם הרבה פחות מחשבים ( 15 ) ואנשים.

וחשוב לי גם להמליץ על מבנה תיקיות בסיסי ולא לזרוק את הכל ב root'" של ה Share בגלל שזה מוביל לבילבול וחוסר סדר ענק.

אבל בעיקר בגלל שאם אתה בונה מבנה תיקיות בסיסי אתה יכול ליצור חשבונות משתמשים למורים ולתת להם יכולת לנהל את

המסמכים שקשורים לשיעור שלהם, לדוגמה:

נניח שיש שני קבוצות שמשתמשות במחשבים: שיעור מתמתיקה ושיעור ספרות. במקרה הזה מה שאתה יכול לעשות זה לבנות 2

תיקיות אחת לכל שיעור ולתת למורה יכולת למחוק ולערוך קבצים שקשורים לתיקיה של השיעור שלו.

שוב, אצלי זה עבד אבל כמו שרובנו יודעים סביבות עבודה שונות לפעמים צריכות פתרונות שונים לאותם הבעיות.

בקיצור: לא משנה מה תבחר לעשות אני מציע לך לקחת דף ועט ותכנן את זה עד הפרט האחרון לפני שאתה עושה משהו.

דרך אגב, אני יודע שזה ממש ממש לא קשור אבל אם כבר מדברים על הרס וגנבה, למישהו יש אולי פתרון נגד גנבת עכברים?

פורסם

קודם תשתמש באופטיים(כדי שלא יקחו את הכדור). זו תוספת של כמה שקלים שיחסכו הרבה בעתיד.

פורסם

כשבבצפר שלי גנבו עכברים פשוט ניתקו את כל העכברים ולא החזירו אותם לאיזה חודש. מאז זה הספיק.

פורסם

קודם תשתמש באופטיים(כדי שלא יקחו את הכדור). זו תוספת של כמה שקלים שיחסכו הרבה בעתיד.

ניסינו את זה, עכשיו הם פשוט לוקחים את כל העכבר...

כשבבצפר שלי גנבו עכברים פשוט ניתקו את כל העכברים ולא החזירו אותם לאיזה חודש. מאז זה הספיק.

לצערי זה לא אפשרי

היום דיברתי עם המנהל שם ובסוף החלטנו להחתים את המורים אצל השרת כשהם נכנסים ויוצאים מהחדר, בצורה כזאת

אפשר יהיה לחייב אותם על כל עכבר שנגנב.

אני באמת מקווה שזה יעבוד, כי אני והוא עשינו חישוב ומסתבר שהם הוציאו בסביבות 1600 ש"ח רק על עכברים בשנה האחרונה.

דרך אגב, BIGWOLF החלטת בסוף איך אתה בונה את כל העסק הזה?

פורסם

אל תחתימו את המורים. תחתימו את התלמידים

אני זוכר שאצלנו ליד כל המחשב היה טופס שבו התלמיד היה חייב לרשום לפני השימוש במחשב מתי הוא התחיל להשתמש בו ובסוף השימוש היה חייב לכתוב את השעה ולהגיש את זה לאחראי הכיתה באותו זמן כדי שיבדוק שלא חסר כלום.

לא זכור לי שהיו חוסרים של עכברים או חלקים אחרים אצלנו

פורסם

רעיון לא רע, אני יציע את זה למנהל שם.

פורסם
  • מחבר

שלום לכם, תודה על כל התגובות !!! :xyxthumbs: אני עוד לא קיבלתי שום החלטה בנושא הזה אבל אשמח לשתף אותכם איך התמודדתי עם בעיית הגניבות בישיבה. סה"כ רוב המוחלט של התלמידים הם תלמידים טובים, שלא גונבים ! מדובר על כמה חברה רעים שעושים את הנזק, לכן:

קודם כל שמתי לכל מחשב מנועל, ובקשתי מאיש תחזוקה "מסטר" עבור כל המנעולים. לקחתי מחשב אחד CELERON 2500 עם דיסק 250 - הזמנתי 4 מצלמות + כרטיס 100 עבורם (2 מצלמות בכל כיתה). המצלמות מותקנות במקביל אחד לשני (בין פינות צפוניות והדרומיות של הכיתה). במקביל שלחתי מכתב לכל הורי התלמידים בישיבה. תוכן המכתב בערך : בעקבות גניבות...נזקים וכו' ההורים מתחייבים לשלם עבור נזק שיגרום בנם, כמובן בהצגת הוכחות מן המצלמות...אחרת לא תהיה לבנם אישור להכנס לכיתת המחשבים ! - אין יותר נזקים, לא גניבות, ממש סדר למופת... נראה כמה זמן זה יחזיק...

אשמח לקבל עוד רעיונות לגבי מקום אישי לכל תלמיד.

הרעיון עם DOK הוא רעיון טוב - אבל צוות ההנהלה רוצה שתהיה לה גישה לכל עבודות התלמידים...לכן זה לא מספיק !

פורסם

שלום לכם, תודה על כל התגובות !!! :xyxthumbs: אני עוד לא קיבלתי שום החלטה בנושא הזה אבל אשמח לשתף אותכם איך התמודדתי עם בעיית הגניבות בישיבה. סה"כ רוב המוחלט של התלמידים הם תלמידים טובים, שלא גונבים ! מדובר על כמה חברה רעים שעושים את הנזק, לכן:

קודם כל שמתי לכל מחשב מנועל, ובקשתי מאיש תחזוקה "מסטר" עבור כל המנעולים. לקחתי מחשב אחד CELERON 2500 עם דיסק 250 - הזמנתי 4 מצלמות + כרטיס 100 עבורם (2 מצלמות בכל כיתה). המצלמות מותקנות במקביל אחד לשני (בין פינות צפוניות והדרומיות של הכיתה). במקביל שלחתי מכתב לכל הורי התלמידים בישיבה. תוכן המכתב בערך : בעקבות גניבות...נזקים וכו' ההורים מתחייבים לשלם עבור נזק שיגרום בנם, כמובן בהצגת הוכחות מן המצלמות...אחרת לא תהיה לבנם אישור להכנס לכיתת המחשבים ! - אין יותר נזקים, לא גניבות, ממש סדר למופת... נראה כמה זמן זה יחזיק...

אשמח לקבל עוד רעיונות לגבי מקום אישי לכל תלמיד.

הרעיון עם DOK הוא רעיון טוב - אבל צוות ההנהלה רוצה שתהיה לה גישה לכל עבודות התלמידים...לכן זה לא מספיק !

תגיד אתה בטוח ש250 GB (באיכות סבירה) וסלרון יספיקו להקליט.

כי לפי מה שיודוע לי עדיך שיהיה לך איזה פנטיום 4 ככה של 2.8 לפחות ו80 GB HD כדי להקליט שבועיים רצוף.

ז"א שאתה תצתרך לעשות גיבוי כל איזה חודש..

לא חבל כבר הייתה קונה עוד HD של 250 וגומר עניין, מה גם שהמחירים שלהם זולים היום.

פורסם
  • מחבר

מנסיון שלי אין צורך ב P-4 כדי לעשות 4 מצלמות במעגל סגור (אף פעם לא חיברתי יותר מ 4 ). אפשר לראות המלצות למפרט מתאים באתרים של יבואני המצלמות. אני לא הולך לגבות את המחשב הזה כלל !!! - אין צורך, אם תהיה איזו גניבה / תקלה ואני אחשוב שאחד התלמידים עשה זאת, אני אבדוק מה בדיוק קרא שם. יש לי חודש שלם להגיב... ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים