עבור לתוכן

קירור מעבד כושל

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה,

אני רוצה להחליף heatsink ומאוורר למעבד, אני חושב שהתושבת היא LGA 775 -כלומר פנטיום 4 (ערכתי תשורה הזאת כדי למנוע בלבול - למי שקרא אותה גם לפני התיקון)

איך אני יכול לדעת בוודאות (ההיטסינק יושב לי פה על השולחן)

והאם כל היטסינק+מאוורר של תושבת 775 יתאים ? אני לא יודע אם משתלם לקנות דגם Thermaltake Silent Heatpipe (Socket 775) שעולה 165 ב KSP או דגם אחר (שוב ב KSP) בשם "?Spire (Socket 775"

לכשאקנה את זה, אז אני כבר יעדיף למרוח מחדש תחומר הטרמי, אז ראיתי תמדריך הנפלא הזה http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/

רק דבר אחד שלא הבנתי זה שרשום שם "חומר טרמי כלשהו". מאיפה אני יכול לקנות חומר טרמי? (ומה לקנות בדיוק...)

תודה רבה

פורסם

775 זה אינטל

אתה AMD זה שונה .

פורסם

חומר טרמי = גריז (משחה) תרמי או מדבקות.

מטרתו של החומר התרמי הוא למנוע מרווחים בין משטחי המגע של גוף הקירור והמעבד ובכך לאפשר מעבר טוב יותר של

החום מהמעבד אל גוף הקירור.

פורסם

חומר תרמי זה בעצם "משחה טרמית" שבחיפוש קצר בפורום אתה תמצא את האיכותית ביותר..נדמה לי שזה עולה בסביבות 30 ש"ח...

לגבי הקירור למעבד,AMD זה לא 775...זה 754 (אם אני לא טועה) או 939 או החדשים AM2...

איך אתה מברר? כנס ל-CPUZ ותראה תחת SOCKET ותרשום פה..

ואתה חייב לתת תקציב כדי שנדע על מה להמליץ לך

פורסם
  • מחבר

סליחה על הבלבול חברה, הכוונה הייתה שזה פשוט לא המחשב שלי שאני מטפל בו אלא מחשב אחר (ואני יודע כמה אתם חובבי AMD ;) )

אוקיי אז הבנתי תמטרה של משחה טרמית

מבחינת מחירים, למה יש הבדל של מ 320 ש"ח עד ל 50 ש"ח? מה עושה את ההבדל והאם הוא משתלם ?

פורסם

תלוי אם אתה רוצה להשקיע בקירור שממש יקרר כמו הביג טייפון למשל שלעומת המאוורר סטוק של אינטל או כל הפשוטים מקרר ב10 - 15 מעלות הפרש

כך דוגמה אותי אם הקירור סטוק של אינטל היה לי 60+- מעלות ועכשיו אם הביג טייפון הוא לא מעיז להגיע ל38 במאמץ אז זה הבחירה שלך :xyxthumbs:

הקירור סטוק עולה בסביבות ה50 שקל והביג טייפון 250 +-

פורסם
  • מחבר

כרגע יש מאוורר של אינטל (המחשב נקנה בחנות וככה המחשב הגיע)

מה לדעתך יותר טוב הקירור של אינטל או קירור ב 50 ש"ח?

פורסם

אותו דבר עדיף לחסוך את ה50 שקל אם אין רצון להשקיע יותר

פורסם
  • מחבר

הבנתי... הסיבה שאני מעוניין להחליף היא שהמאוורר הזה עושה רעש מטורף כשהוא מגיע למהירות גבוהה (כלומר בעשרים דקות ראשונות של המחשב או משהו כזה, המחשב עובד שקט יחסית ואז פתאום מתחיל להרעיש , והרעש מתגבר ומתגבר עד שברגע מסוים אתה עומד להשתגע ומחליט לכבות את המחשב - ואז הדממה חוזרת ואתה שמח שכיבית - קצת דרמטי, אבל מעביר תנקודה נכון)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים