עבור לתוכן

מסך שחור ומשחקים נתקעים, RADEON 9800SE

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ראשית המפרט של המחשב:

מעבד אינטל פנטיום 4 1.5 ג'יגה, לוח אם INTEL D845PESV, זיכרון סטיק של 256 ואחד של 512, אחד של קינגסטון ואחד של חברה כלשהי, DDR2100, כרטיס מסך ATI רדאון 9800SE 128 מגה בייט, 256 ביט, כרטיס קול קריאטיב SB 5.1, הארד דיסק אחד של 30 ג'יגה של מקסטור ושני 40 ג'יגה של WD.

במצב שאני פותח משחק כלשהו, ולא משנה איזה, אפילו אם זה NBA07, או סתם LFS, המשחק פשוט נתקע. הוא עולה והכל, ואז לאחר חצי דקה אולי דקה הסאונד מתחיל לחזור על עצמו בלופ, והמסך נתקע, ואז לאחר כמה שניות המסך נהיה שחור והמשחק כאילו רץ ברקע אבל אני לא רואה כלום. כמובן שאחרי זה אני נאלץ לעשות כל פעם ריסטרט.

אני כבר מיואש לחלוטין. פירקתי את הכרטיס וחידשתי את המשחה הטרמית שעליו, ובנוסף מכוון על הכרטיס מאוורר למארז 80 מ"מ של טרמלטייק, לכן אני מבחינתי שולל בעייה של חימום (למרות שלפני הפירוק התחילו גם להופיע מעין ארטי פאקים כאלה על המסך, וגיליתי שבין המאוורר ובין הליבה היה רווח, לאחר מכן מרחתי משחה מחדש והידקתי את המאוורר וההיטסינק לליבה, והארטי פאקים נעלמו אבל המבך עדיין שחור והמשחקים נתקעים). לכן כעת מבחינתי אין בעיה עם התחממות של הכרטיס, ואכן גם כשאני נגע בו בזמן זה שהמסך שחור הוא לא ממש חם (הכרטיס מסך).

כמו כן כבר החלפתי 50 סוגי דרייברים, החל מדרייברים של אומגה הן במצב הרגיל והן הסופט מוד שלהם, שמתי אומגה חדשה, ואומגה ישן (2.6.75A, וגם הכי חדש, שכחתי את המספר שלו), וגם הורדתי כבר דרייברים מקוריים מהאתר של ATI, והוא לא רצה להתקין לי אותם בטענה משהו עם NO DRIVER או משהו כזה. אני כבר ממש מיואש ולא יודע כבר מה לעשות, אני לא יכול לשחק בשום משחק על המחשב, ולבצע פורמט לא ממש בא לי. ביצעתי גם חיפוש פה בפורום וראיתי כמה תרדים על הנושא אבל לא היו בהם ממש פתרונות לבעיה. ד"א הכרטיס לא באובר קלוק, והוא על 370 מול 330 (בדקתי ע"פ ריווה טונר) ניסיתי גם לשים אותו כבר באנדר קלוק על 350 על 310 ועדיין כלום לא עוזר.

תודה לעונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים