עבור לתוכן

מתלבט בין השתיים amd or intel לקניית מחשב בקרוב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני בכלל לא אמרתי שפנדה גנבים אמרתי שהחנות ממנה הוא לקח גנבים... פנדה אחלה חנות ו

www.pchardware.co.il - מחירים גם טובים...

אני שואל שאלה עכשיו שיכול להיות ותשנה את הצד לגמרי:

המעבדים החדשים של AMD יעבדו במהירות 333MHZ

אז אני לא יוכל לשים אותם על לוח אם שעובד במהירות שעון של 266MHZ

אני צודק או לא?

פורסם

אולי כן, VIA אמרו שהKT266 יתמוך ב333 אבל אם יש לך זכרון איטי אז זה יהיה בעיה...

פורסם
  • מחבר

החלטתי כבר על המפרט אני ירשום אותו עכשיו בפורום של המפרטים כאן ותראו.

תודה על התמיכה אנשים :D

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

טוב עכשיו תשובה רצינית.

אם אפשר לשמוע את היתרונות של כל אחד מן השניים זה יהיה מעולה אבקש התייחסות ל

1.באס המערכת

2.שידרוגים עתידים (אני מתכנן לקנות מחשב חלש יחסית xp1600 או 1.7ghz ולשדרג בעתיד מה שהופך את הפונקציה הזו לחשובה מהכל הייתי אומר)

3.מהירות הזכרון (שתי המערכות יהיו בעלות DDRAM אז איזה יותר מומלץ אינטל או אייאמדי)

ואני יודע שאולי לחלק הזה זהו אינו חלק הפורום המתאים אבל אשמח לשמוע הצעות לשתי סוגי המחשבים לעיל (אייאמדי/אינטל) - נא התייחסו אך ורק לזכרון לוח האם(אם אינטל אז שיתמוך HT...) ואם יש לכם אז בנצמרק של רדאון9000 פרו (560 שח) עם גיפורס MX תואם במחיר. (המערכת בתקציב של 4500)

-האם כדאי לקחת את הוולקנו7+ למעבד ? - האם הוא עושה רעש נוראי?

*יש לציין כי אין בכוונתי לעשות OC

1. באס המערכת - אצל AMD זה או 266MHz או 333MHz. אצל אינטל או 400 או 533 תלוי בסוג המעבד.

אגב, תשכח מHT. המעבד היחיד שתומך של אינטל כרגע בHT זה פנטיום 4 3.06GHZ שעולה 4000 ש"ח לבד.

2. לוח אם למעכשיו אינטל המבוסס על ערכת השבבים 845PE או למשל SIS533 או כל ערכה חדשה, ייתמוך גם במעבדים העתידיים מעל 3GHz. לעומת זאת AMD עוד חצי שנה או קצת יותר מוציאים מעבד חדש שייצטרך לוחות אם אחרים לחלוטין ולא תיהיה אפשר שידרוג אליו.

3. בקשר לזכרון, בשניהם צריך לקחת DDR 333MHZ PC2700.

כעקרון אינטל גם מתחמם ב20-30 מעלות פחות מAMD.

פורסם

הבאס של AMD - 133

הבאס של ntel - 100 לפחות בכל הwilliamette

רק שבאינטל יש 4 צינורות העברה אז זה נחשב לכאילו 400 אבל כל המערכת עובדת ב100 אז הבאס של AMD טוב בהרבה

אם יש מצב לקנות 2.4 אז P4 משתווה לAMD בבאס וגם הביצועים טובים כמו AMD

וד"א hyperthreading מועיל רק לשרתים [וגם זה במקצת] ובמקרים בודדים מזיק למערכת שמריצה יישום אחד בעדיפות

ראשונית.

פורסם
2. לעומת זאת AMD עוד חצי שנה או קצת יותר מוציאים מעבד חדש שייצטרך לוחות אם אחרים לחלוטין ולא תיהיה אפשר שידרוג אליו.

אז מה, אינטל כל שנה מחליפים סוקט, לדוגמא, אינטל עברו מה Socket 370 (P3) לSocket 478(P4) בתוך פחות משנה.

לעומת זאת AMD כבר עם ה SOCKET 462/A עוד מאז ימי ה Athlon, שזה כ 3 שנים...

אז תעשה לי טובה, וחוץ מזה הוא יוכל לשדרג למעבדים הבאים שיעבדו ב 333 MHZ BUS.

ואינטל לא מתחממים ב 20-30 מעלות פחות, זה שטויות, מעבד AMD XP שמגיע עם המאורר הרגילשו עובד על כ 50 מעלות, זה טמפ' סבירה ביותר, שאני לא ידבר על זה שמעבדי AMD מיועדים לעבוד ב בטמפ' יותר גבוהות, מבד XP ישרף בטמפ' של 85 מעלות, לעומת זאת P4 ישרף בטמפ' של 67-70 מעלות...

אז ככה שאם הXP עובד ב 10 מעלות (ולא 20-30!!!!!!) אז זה בסדר גמור...

ואם אתה מדבר שטויות אז עדיף שלא תגיד אותם בכלל...

פורסם
2. לעומת זאת AMD עוד חצי שנה או קצת יותר מוציאים מעבד חדש שייצטרך לוחות אם אחרים לחלוטין ולא תיהיה אפשר שידרוג אליו.

אז מה, אינטל כל שנה מחליפים סוקט, לדוגמא, אינטל עברו מה Socket 370 (P3) לSocket 478(P4) בתוך פחות משנה.

לעומת זאת AMD כבר עם ה SOCKET 462/A עוד מאז ימי ה Athlon, שזה כ 3 שנים...

אז תעשה לי טובה, וחוץ מזה הוא יוכל לשדרג למעבדים הבאים שיעבדו ב 333 MHZ BUS.

ואינטל לא מתחממים ב 20-30 מעלות פחות, זה שטויות, מעבד AMD XP שמגיע עם המאורר הרגילשו עובד על כ 50 מעלות, זה טמפ' סבירה ביותר, שאני לא ידבר על זה שמעבדי AMD מיועדים לעבוד ב בטמפ' יותר גבוהות, מבד XP ישרף בטמפ' של 85 מעלות, לעומת זאת P4 ישרף בטמפ' של 67-70 מעלות...

אז ככה שאם הXP עובד ב 10 מעלות (ולא 20-30!!!!!!) אז זה בסדר גמור...

ואם אתה מדבר שטויות אז עדיף שלא תגיד אותם בכלל...

ואם כבר מדברים על שטויות, מעבד אינטל לא יישרף ב70 מעלות. ואם מדברים על שטויות, אינטל לא מחליפים סוקט תוך פחות משנה. ברור שכאשר יש מעבר לדור חדש, מה שאינטל עשתה הרבה לפני AMD, אז הסוקט מתחלף מן הסתם. אם כשלAMD יצא HAMMER אפשר יהיה להיות "אם החליפו מ462 ל764 (נראה לי) תוך פחות משנה".

כשיש מעבר אז הסוקט מתחלף. אל תשכח כמה זמן פנטיום 3 והסלרונים היו עם סוקט 370.

וזה ממש לא משנה אגב.

ולא דיברתי על שדרוג למעבדי AMD עיבדו בבאס 333, מי יירצה לקנות אותם? עוד חצי שנה יוצא HAMMER וכל לוח לAMD היום פשוט לא יריץ אותו.

אם כבר דיברת על שטויות...

אתה פשוט מקנא בכל מי שיש לו את האמצעים לקנות אינטל.

פורסם

המעבד פנטיום 4 ליבת NorthWood המהיר ביותר שיצא יהיה כנראה באיזור 3.4Ghz - אם תיהיה לו גרסה עם באס של 533Mhz בכלל... ולא 800 כמו שאינטל מתכננים. אני בספק שאינטל יוכלו לשחרר מעבדים מהירים בהרבה על ליבת Northwood שכן המעבד הנוכחי 3.06Ghz פולט 82w של חום שהופך אותו למעבד הכי חם שאינטל או AMD הוציאו אי פעם. ולכן הוא בא גם עם פיתרון קירור טוב יותר מאינטל.

המעבד הכי מהיר שתוכל לקנות מ AMD יהיה לפחות Athlon XP 3000+ שמבוסס על ליבת בארטון... אולי יותר (אפילו סביר), אולי לא.

אלה פני הדברים מבחינת שידרוגיות.

פורסם

ה3.06GHZ פולט חום מקסימלי של 82W, בפועל פחות, כמו כן הטמפ' עולה בעת שימוש בHT כיוון שנעשה שימוש ביותר "מרחב"\"יחידות עיבוד" (מצטער, ברחה לי המילה) וכך גודל החום המופק.

כרגע הAXPים האחרונים מגיעים ל2400-2500 ללא העלאת מתח (מבוססי הT2B), ככה שאינ לא רואה למה AMD לא יוכלו לגרועע את הקו הזה עוד קצת ואולי אפילו להוציא במסוך לברטון סדרה של אט'לונים עם FSB של 200 מה"צ.

פורסם
המעבד פנטיום 4 ליבת NorthWood המהיר ביותר שיצא יהיה כנראה באיזור 3.4Ghz - אם תיהיה לו גרסה עם באס של 533Mhz בכלל... ולא 800 כמו שאינטל מתכננים. אני בספק שאינטל יוכלו לשחרר מעבדים מהירים בהרבה על ליבת Northwood שכן המעבד הנוכחי 3.06Ghz פולט 82w של חום שהופך אותו למעבד הכי חם שאינטל או AMD הוציאו אי פעם. ולכן הוא בא גם עם פיתרון קירור טוב יותר מאינטל.

המעבד הכי מהיר שתוכל לקנות מ AMD יהיה לפחות Athlon XP 3000+ שמבוסס על ליבת בארטון... אולי יותר (אפילו סביר), אולי לא.

אלה פני הדברים מבחינת שידרוגיות.

כל זה נכון אבל אתה שוכח שכבר היום כל הלוחות מבוססים 845PE תומכים במעבדי הProsccet החדשים, כשיצאו. כך שתיהיה אפשרות שידרוג...

ואגב אל תשכח שעוד קצת יותר מחצי שנה AMD מוציאה HAMMER וזהו כל הלוחות יהיו אחרים ואי אפשר יהיה לשדרג (לא שזה רע... צריך לעשות מעבר מתישהוא, אבל עדיין).

פורסם

אבל הHammer יהיה רק לשוק הביתי האולטרה-גבוה ולשוק השרתים. למיינסטרים AMD עדיין מייעדת מעבדים מבוססי Thoroughbred ו-Barton. אני לא בטוח שהבארטון יפעל עם הלוחות הקיימים, עם כל הדיבורים על באס 400MHz...

ואגב, הליבה החדשה של אינטל נקראת Prescott.

פורסם

כל זה נכון אבל אתה שוכח שכבר היום כל הלוחות מבוססים 845PE תומכים במעבדי הProsccet החדשים, כשיצאו. כך שתיהיה אפשרות שידרוג...

ואגב אל תשכח שעוד קצת יותר מחצי שנה AMD מוציאה HAMMER וזהו כל הלוחות יהיו אחרים ואי אפשר יהיה לשדרג (לא שזה רע... צריך לעשות מעבר מתישהוא, אבל עדיין).

אין לוחות IP45PE שתומכים בפרסקוט, כיוון שהוא יגיע בסוקט חדש בכלל, יהיה בעל דרישות מתח שונות וידרוש מעגל כוח חזק יותר (כפי הנראה, ג'יגה בייט כבר הוציאו מעין לוח שכביכול תומך, אבל אלה סתם זיבולים שלהם)- ככה שאין אופציית שדרוג.

מבחינת AMD- גם, ישונה הסוקט במעבר להאמר, הברטונים יתמכו ע" לוחות הNFORCE2, לא ע"י הלוחות הקיימים מבית VIA כיווןש אין להם דיויידר 1\6..ככה שאם הם יעבדו בכל זאת, ייעשה OC לכרטיסי הPCI\AGP\התקני IDE וכדומה.

הבארטון במיד הויהיה עם עם באס של 333MHZ יפעל על הלוחות הקיימים ללא בעייה.

פורסם
אין לוחות IP45PE שתומכים בפרסקוט, כיוון שהוא יגיע בסוקט חדש בכלל, יהיה בעל דרישות מתח שונות וידרוש מעגל כוח חזק יותר (כפי הנראה, ג'יגה בייט כבר הוציאו מעין לוח שכביכול תומך, אבל אלה סתם זיבולים שלהם)- ככה שאין אופציית שדרוג.

כמו שאמרת, יש את ג'יגה בית. ומה זה סתם זיבולים שלהם? יוציאו לוח וישקרו?... תיהיה רציני.

ומי אמר שהProsscet יהיה בעל סוקט חדש? לינק בבקשה.

פורסם

בדיוק, הם הוספיו דיווידור 1\5 לבחירה בביוס וקוראים לזה תמיכה במעבדים בעלי FSB של 667מה"צ- כמובן שזה לא הולך ככה..

לינק? אתה מוזמן להכנס לXBIT-LABS\INQURIER\DIGITIMES ולבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים