עבור לתוכן

בעייה ביצירת קבוצת עבודה (Workgroup) ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים ביתיים, הראשון P4 1.6 GHz והשני Celeron 1000. על שניהם מותקנת מערכת הפעלה Xp Pro עם SP2.

הראוטר שלי הוא 3CRWE554G72T של 3COM. שני המחשבים גולשים דרכו ללא בעיה, על תשתית Adsl. הראוטר קונפג עם DHCP פעיל שמחלק כתובות אוטומטית ושומר כתובת ספציפיות עבור שני המחשבים הללו ברמת ה-MAC Address (ה-P4 מקבל תמיד 192.168.1.113 וה-Celeron מקבל תמיד 192.168.1.155). ה-P4 מחובר באמצעות כבל LAN ואילו ה-Celeron מחובר אלחוטית (עם מתאם רשת אל-חוטי USB של 3COM).

שני המחשבים גולשים ללא בעיות דרך הראוטר לרשת, ללא הצפנת התקשורת האלחוטית (אך הגדרתי לו שרק שני כתובת הMAC ששייכות להם יוכלו להתחבר, כדי שאף אחד בבניין לא יוכל להתחבר לראוטר). אני ביטלתי את אופציית ה-DMZ בראוטר והגדרתי לו שכל בקשה לגישה מבחוץ תופנה ל-P4.

הבעיה התחילה כאשר רציתי ליצור סביבת עבודה, כדי לשתף תיקייה להעברת קבצים ומדפסת להדפסה - המחשבים פשוט לא רואים אחד את השני! הם לא מבצעים אפילו פינג פשוט (אין קשר לחומת אש של ווינדוס - ביטלתי אותה), אבל הם כן מבצעים פינג (שניהם) לראוטר (שכתובתו 192.168.1.1).

כולם נמצאים תחת אותו Subnetmask - 255.255.255.0.

מישהו יכול לעזור לי?

פורסם

ניסית את האשף של וינדוס XP?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי גם ניסיתי, למרות שאני נמנע בדרך כלל משימוש באשפים (wizard), כי הם לא מכילים את כל האופצייות.

היום העברתי את כל הרשת להיות בלי הDHCP וחילקתי כתובות ידנית לשני המחשבים.

ניסיתי את מה ש-UnsignedInteger - זה לא פתר את הבעיה (לא שזה גם היה אמור לפתור - אני לא משתמש בחשבונות guest).

בכל מקרה, אני מתכוון מחר או מחרתיים לפנות לאיסטרוניקס - הם היבואנים של 3com. בתקווה שהם יעזרו לי בנושא.

פורסם

הפתרון שלי אמור לעבוד במקרה שאתה מצליח לעשות ביניהם פינג, והבעיה היא שהמחשב טוען שאין לך הרשאות מתאימות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים