עבור לתוכן

חיבור 2 מחשבים ליציאה אחת,אפשרי?

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם.

כלומר: לחבר שני מחשבים ליציאה חוטית אחת עם מפצל דרך נתב של 3com .

האם זה ניתן לישום? זה בר בצוע בכלל? האם זה יכול לגרום לתקלה חומרתית?

אין לי בעיה של מהירות,אני רוצה לדעת רק אם זה אפשרי?

תודה מראש

פורסם

אם אתה מתכוון לSWITCH או האב, אז כן, זה אפשרי, ולא גורר בעיות.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לחיבור כזה[מצורפת תמונה]

ששלושת המחשבים יעבדו בו זמנית האחד עם יציאה א' ושני המחשבים עם יציאה ב' כולל מפצל.

תודה מראש

[attachment deleted by admin]

פורסם

כן זה אפשרי, ישנם 2 סוגים של מפצלים:

1. האב (HUB)

2. מתג (SWITCH)

המתג (אפשרות מספר 2) היא האפשרות הטובה מבין השניים, כמו כן הוא אינו יקר יותר מההאב ככה שאין ממש התלבטות, תקנה מתג רגיל של 4 יציאות (אני לא נתקלתי במתג עם פחות מ-4 יציאות) - אמור לעלות בסביבות 80-120 ש"ח.

פורסם

בשביל לפצל רשת צריך מכשיר אלקטרוני כדוגמת האב או סוויץ

אי אפשר פשוט לחתוך את 3 הכבלים ולהלחים אותם אחד לשני (מה שכן אפשרי בחיבור טלפון)

פורסם
  • מחבר

בשביל לפצל רשת צריך מכשיר אלקטרוני כדוגמת האב או סוויץ

אי אפשר פשוט לחתוך את 3 הכבלים ולהלחים אותם אחד לשני (מה שכן אפשרי בחיבור טלפון) אין לי שום כוונה להלחים

כנראה שלא הבנת אותי כראוי.איני מתכוון לחבר 3 מחשבים ביציאה אחת,אלא 2 מחשבים עם מפצל[ראה איור שצרפתי]

יציאה אחת מהנתב למחשב אחד

יציאה שניה מהנתב לשני מחשבים

תודה

פורסם

יכולים לחבר כמה מחשבים על חוט אחד. זה חלק מהאתרנת(עד 100 נראה לי על חוט).

פורסם

לא ממש

ב-Ethrnet שעובר על כבלי נחושת חייבים איזשהו מגבר אות אם רוצים לחבר כמה מחשבים על חוט אחד

כל מה ש-Hub עושה זה להעביר לכל הפורטים את מה שהוא מקבל אבל הוא גם מגביר את האות.

איך בדיוק אתה מתכוון לפצל את היציאה?! לא מוכרים בשום מקום סתם מפצל (שהוא לא סוויץ או האב) כי זה פשוט לא יפעל.

פורסם

כן זה אפשרי, ישנם 2 סוגים של מפצלים:

1. האב (HUB)

2. מתג (SWITCH)

המתג (אפשרות מספר 2) היא האפשרות הטובה מבין השניים, כמו כן הוא אינו יקר יותר מההאב ככה שאין ממש התלבטות, תקנה מתג רגיל של 4 יציאות (אני לא נתקלתי במתג עם פחות מ-4 יציאות) - אמור לעלות בסביבות 80-120 ש"ח.

אני לא מבין, פה שרשמתי פה זאת התשובה לשאלה, לדעתי לא צריך להוסיף שום דבר על מה שרשמתי, אז למה סתם להוסיף עוד-ועוד (ועוד במיקרה של UnsignedInteger דברים לא נכונים בעליל [או לפחות מידע לא שלם בצורה קיצונית]).

פורסם

לא המציאו את הCSMA/CD רק כדי שתוכל לחבר את זה לHUB. אתה יכול לחבר כמה מחשבים לאותו ערוץ ע"י מפצלים.

פורסם
  • מחבר

לא המציאו את ה CSMA/CD מה זה בכלל? רק כדי שתוכל לחבר את זה לHUB. אתה יכול לחבר כמה מחשבים לאותו ערוץ ע"י מפצלים.איזה מפצלים אני צריך?אם יש לך תמונה או קישור אני אשמח.

לזה התכוונתי!!!

תודה מראש.

פורסם

זה בדיוק הקטע

Hub הוא מפצל פשוט המשלב בתוכו מגבר

כרטיס רשת רגיל פשוט לא מסוגל להוציא מספיק זרם שיכול להתפצל ליותר ממחשב אחד

אין לו שום תמונה או לינק כי לא קיים מפצל נחושת פשוט

פורסם

למה אתה מקשקש בשכל?

הבנאדם בפירוש העלה שירטוט של רשת מבוססת חיבורי RJ45 ואתה שולח אותו ל- CSMA/CD שבברור מצריכים כבלי קואס ומחברי BNC.

לזרוק מושגים כל אחד יכול, אז אתה יודע שבעזרת שימוש בתקן CSMA/CD אפשר איכשהו לממש רשת בעזרת מפצלים, ממש יופי לך, אבל אם באמת היית יודע מה זה CSMA/CD ולא זורק סתם מושגים באוויר ע"מ להרשים משתמשים שלא ממש מבינים (ובדרך כמובן להטעות בגדול את פותח הת'רד) היית יודע שבשביל לממש רשת כזאת צריכים מחברי BNC, כרטיסי רשת וראוטר שתומכים בכזה חיבור.

אתה לא יודע מה זה BNC?, תחפש בגוגל.

פורסם

יכולים לחבר כמה מחשבים על חוט אחד. זה חלק מהאתרנת(עד 100 נראה לי על חוט).

:s05: איך אפשר לחבר כמה מחשבים על כבל רשת 1? לא בגלל זה קוראים לו 100BaseT אם לזה אתה מתכוון.

כמובן שבחיים לא תצליח לחבר את המחשבים ללא הגברה של האות שיכולה להיעשות ע"י Hub או Switch.

קצת רקע:

תקן 100BaseT הוגדר ע"י ארגון IEEE-Institute of Electrical and Electronics Engineers לפעולה בקצב של 100Mbps בכבלי UTP או בכבלי STP

CSMA/CD ר"ת של Carrier Sense Multiple Access/Collision Detection

כל כרטיס רשת מאזין לנתונים העוברים על הכבל ועובד ע"פ הנוהל הבא:

במידה ומתבצעת העברת נתונים, הוא לא שולח מידע באותו רגע וממתין לרגע בו יתפנה המידע שעובר על הכבל , בשביל לשלוח את המידע שברשותו, המתנות אלה מתבצעות בצורה מהירה מאוד ולכן אנו לא מרגישים אותם.

לעיתים קורה כי 2 כרטיסי רשת באותו מילי שנייה מזהים כי הכבל פנוי ואפשר להעביר עליו מידע ומנסים לשדר את המידע שלהם, מצב זה נקרא Collision-התנגשות

במידה וזה קורה , הנתונים שניסו לצאת באותה מילי שנייה חוזרים לכרטיס הרשת ואז כל כרטיס רשת מבצע המתנה פרק זמן של 2T משהו כמו 51 מיקרו שניות ומנסה לשלוח את המידע שוב.

פורסם

בלתי אפשרי כמו שאמרו לך,והביאו לך מספיק מידע למה.

הדבר היחידי שאתה יכול לעשות על כבל רשת אחד כבר,זה להקים שני ערוצי 10/100Mbps.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים