עבור לתוכן

תאום זיכרון-מעבד-לוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום

לאחר מעבר על עמודי מידע בפורומים בארץ ובעולם יצא לי להרחיב ידע במושגים בסיסים אבל לא לקשר בינהם כ"כ.

אני עומד לקנות מחשב לאחר שעד עכשיו אני עובד עם P3 933MHZ ועד למעבד זה יש לי ידע די טוב במחשבים הרכבה ופרוק וכו' הבעיה שאני מפגר בשנתיים בחומר של החומרה החדשה. המחשב ישמש בעיקר לצורך עיבוד מוזיקלי(כרטיס של M AUDIO) וקצת מדיה של תמונות ועיבוד סרטים(פרמייר...אבל בקטנה)

ההחלטה היתה ללכת על מעבד E6400 ועם לוח ג'יגהבייט 965P DS3 השאלה שלא הבנתי איך מתאמים זיכרון מתאים, מושגים כמו 1:1,CL,מוצרים שהומלצו ע"י היצרן, חוסר השפעה של הקונרו מול תזמונים, תזמונים

אין לי נסיון בOC אבל הייתי שמח להשאיר את האופציה פתוחה בהתייחס לזה שהבנתי שאפשר להקפיץ את המעבד לביצועים של ה6600 בלי משחק של המתח(שזה כל הבעיה בעצם של OC לא!? מול חימום כמובן).

הנני מדבר על זיכרון של 1GB עדיף בזוג של 512(בהבנה שעדיף לעבוד ב2 ערוצים -אני טועה?) אני מניח ש667MHZ יהיה בסדר בשלב זה.

רקע:התקציב הוא בסביבות 3000 בשביל רכיבי ליבה(מעבד+זיכרון+לוח אם) אם זה משנה משהו בתשובה.

הייתי שמח לדעת אחת ולתמיד איך מבינים ואיך בוחרים זיכרון שלא יעשה בעיות ואני אתוזז לחנות אין ספור פעמים בשביל חוסר התאמה או אם זה יעבוד אבל לא כמו שהוא יכול לעבוד REAL TIME.

פורסם
  • מחבר

אין צדיק בסדום!?

אם לא עליתי על שרשור שמסביר את מה ששאלתי..אשמח לדעת מה הוא..כי לא מצאתי בחיפוש

פורסם

להקפיץ אחרי שעתיים זה מוגזם אתה לא חושב?

לגבי זכרונות תנסה להיצמד כמה שיותר לזכרונות עם מתח נמוך (עד 2.1V בערך) וכמובן זכרונות טובים. מה התקציב שנשאר לך לזכרונות ומאיזו חנות אתה קונה?

פורסם
  • מחבר

סליחה,צודק...חשבתי שזה פורום יותר אקטיבי(חדש פה...) :s05:

זיכרון טוב זה קצת סובייקטיבי...כל אחד נותן דעה אחרת בהתייחס לציוד שהוא עובד איתו ומכיר(להלן חסידי ASUS, GB א וDFI)

אין לי כ"כ מושג..אבל לפי סקאלת המחיריםOCZ, GSKILL,GEIL או CROSAIR או KINGSTON נשמעים אחלה..אם יש עוד אשמח להתרשם(טויינמוס למשל שאני לא מכיר).

לרוב לא נתקלתי בחנויות ברמת מתח אלא רק בדרוג תזמונים ומהירות - הבעיה העיקרית היא תאום בין לוח אם לבין הזכרון שיעבוד בצורה אופטימלית(1:1???) כי למשל היו כאלה שאמרו שזכרונות IPQ TURBO עושים בעיות ומקפיצים מתח וטמפ' מעבד.

כמה אני מתכוון לשים..אם המעבד עולה 1300 לוח עולה 980 אני מניח שאני נשאר עם 800-900 שקל לזיכרונות.

מאיזה חנות? אין לי מושג עדין...אני רוצה לרכז את רכישת רוב רכיבי הליבה מחנות אחת ע"מ שאם תווצר בעיית התאמה יהיה לי למי לפנות בקלות ולא להתחיל לפרפר בין חנויות.-אז לכן הכל פתוח.

פורסם

עושים שיעורי בית לפני שאתה מגיע לחנות

אתה יודע מאיפה אתה קונה את המחשב?

היחס האופטימלי בין הזכרון ללוח אם הוא זה שנותן תדר גבוה ככל שאפשר לזכרונות

ז"א אם הבחירה היא בין 1:1 1:1.5 ו-1:2 לדוג' (זכרון:לוח אם)

אז 1:2 ייתן את התוצאות הטובות ביותר

ושוב אנחנו חוזרים לשאלה מאיפה אתה קונה את המחשב

זה ייקל להמליץ לך

פורסם
  • מחבר

היחס האופטימלי בין הזכרון ללוח אם הוא זה שנותן תדר גבוה ככל שאפשר לזכרונות

ז"א אם הבחירה היא בין 1:1 1:1.5 ו-1:2 לדוג' (זכרון:לוח אם)

אז 1:2 ייתן את התוצאות הטובות ביותר

ושוב אנחנו חוזרים לשאלה מאיפה אתה קונה את המחשב

זה ייקל להמליץ לך

איפה מופיע הנתון של התדר בלוח אם...כל הלוחות (שאני מדבר עליהם לפחות סדרת 965 באסוס וGB)הרי תואמים תדר גם 533 גם 667 וגם 800 ואף 1066....ככל הנראה שלא הבנתי את המושג 1:1 ודומיו יש אפשרות לדוג' להמחשה?

חשבתי על נועה או לוג'יק שהם אומנם רחוקים קצת...או חנויות כמו CHIP בראשון שיותר קרובים אלי אבל שלוקים בחוסר חומרה מקיף(מארז וכו') שאותו אני חושב לקנות בנפרד ושעושה פחות בעיות או שאני יודע להתמודד איתם גם ללא מעבדה קרובה.

אבל השאלה נוגעת בכלליות לחומרה..אני מודה מאוד על הרצון להמליץ לי על סוגים וכו'..אבל עם זאת זה קצת שם אותי באפלה שאני לא יודע על מה מדובר בכל הקישור בין כל המושגים הנ"ל.

אבל בוא נניח שיש לנו את כל האופציות של כל החברות המשווקות בארץ בנתוני בסיס שנתתי(להלן אחזור: לוח DS3 או P5B E מעבד E6400 בתקציב שנע בין 800-1000 ש"ח בשביל לשלול הפרשי מחירים בחנויות השונות)

פורסם

לגבי היחסים

התדר האמיתי של ה-FSB הוא האפקטיבי לחלק ל-4 (ז"א שאם המעבד שלך הוא FSB 1066 אז התדר באס האמיתי שלו הוא 266)

התדר האמיתי של הזכרונות הוא האפקטיבי (שנכתב כ-DDR2-xxx) לחלק ל-2

היחס ביניהם הוא היחס עליו מדובר

לגבי חנות, יש את KSP בראשון, יש את SKYPC, יש את זיגזג קצת יותר רחוק

מבחינת זכרונות KSP לוקים בחסר, גם ל-Sky אין זכרונות OC

אבל לזיגזג יש את ה-CellShockים שהם ממש חזקים

פורסם
  • מחבר

אהממ הסתכלתי על טווחי המחירים בSKYPC של זיכרונות קינגסטון,קרוסייר ןטויינמוס(בסביבות ה790 ש"ח)

מה שמצאתי היה 1GB של 533MHZ עם CL4

או 1GB של 667MHZ עם CL5

ככל הנראה שזה מה שאני אמצא בחנויות אחרות, נכון?

וכולם VALUE- זה למה אי אפשר לעשות איתם OC?

פורסם

כן

ה-Value בד"כ לא מגיעים רחוק בכלל

כמו שאמרתי, אף אחד מהם לא מגיע ל-CellShock

פורסם
  • מחבר

העפתי מבט על ה CELLSHOCK...קצת יקר מדי לציפיות שלי...ב1000 שקל יקר מדי...

לגבי מה שכתבתי בהודעה אחת מעל- אם היתה אפשרות לבחור בין ה2 מבחינת תזמון ותדירות... אני מבין שעדיף יחסים שלמים ולא בשברים?

ואיך מזהים דגמים שהם לא VALUE(חוץ מאשר שרשום...).?

פורסם

תתעלם מיחסים ולך על זכרונות עם תדר כמה שיותר גבוה

לגבי ה-CellShock אופס חשבתי שאתה מחפש 2GB

פורסם
  • מחבר

הבנתי...

המון תודה ליאור על הסובלנות.

אז שאני אבין סופית ,בעיקרון הכלל אצבע לבחירת זיכרון שלא מיועד לOC מטורף וחציית גבולות(אם בכלל):

1. נפח

2. תדירות גבוהה

3.CAS

4.יחסים

וכמובן שתמיד עדיפות לדואל צ'אנל כאשר כבר נבחר זיכרון.

פורסם

כן

היחסים לא אמורים לעניין אותך בד"כ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים