עבור לתוכן

אני משגעת אותכם שוב- הפעם בחירת ראוטר+כ.רשת אלחוטי לצרכי המיוחדים

Featured Replies

פורסם

שלום רב :hi:

הקדמה...

אז המחשב החדש צריך להגיע בימים אלו.

אני משדרגת את החבילת אינטרנט שלי ל 3 מגה הורדה 150 קי העלאה.(נטויזין והוט)

יש לי 2 מחשבים נייחים בשני חדרים סמוכים. ואני רוצה לחבר אותם לרשת דרך ראוטר .כשהקרוב יחובר דרך כבל רשת והשני יחובר אלחוטית.

יש לציין ששני המחשבים ישתמשו ברשת רוב הזמן והן לצרכים כבדים כגון תוכנות שיתוף וכו'.

חשוב לי שהמחשב החדש שיחובר אלחוטית יהיה חשוף לרוב המהירות בחבילה ולכן איני רוצה שאחד מהמרכיבים לרשת (ראוטר,כרטיס רשת) יעשה בעיות אמינות :kopfpatsch:

מחיפוש כאן ראיתי שיש שני דגמים מומלצים ובהפרש של 100 שקלים אחד מהשני:

הראשון הוא WRT54G של LINKSYSבמחיר של 350 שקלים.

השני הוא 3CRWE554G72 של 3com במחיר של 250 שקל

עכשיו לשאלות : איזה ראוטר מבין השניים אתם ממליצים מבחינת אמינות ומהירות לאור המרחק הקטן יחסית בין המחשב לראוטר (חדרים סמוכים , קירות בטון)

והאם התוספת ללינקסיס תהיה משמעותית לאור שני פרמטרים אלו ?

נסיתי לחפש אך ללא הועיל כרטיס רשת (הבנתי שדרך usb פחות אמין , אכן הדבר?) אמין ומהיר בעל ביקורות טובות שיעשה את העבודה עד 200 שקל.

יש למישהו המלצות שיסתכרן טוב עם הראוטר ? ? ?

רחרתי קצת בפורומים אחרים(תפוז וכו') אך ללא תשובות ממשיות לכן אני מקווה שמכאן תבוא הישועה :yelclap:

תודה רבה מחכה לתגובות

יעל :silly:

פורסם

יש מבצע על הראוטר הזה בנועה מחשבים:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2725

+ אחד מכרטיסי האלחוט האלה ב340 ס"כ, 100 ש"ח לכל כרטיס נוסף, בהתחשב בזה שאת מוסיפה עוד שני מחשבים, 540 ש"ח להכל, נשמע לי כמו עיסקה לא רעה, וגם הראוטר נראה דיי איכותי.

מצד שני אני לא גורו בכל עניין רשתות האלחוט :) ..

בהצלחה,

-ג'ו.

פורסם
  • מחבר

מתוך כל הריחרוחים לא נתקלתי בחברה הנ"ל... :nixweiss:

יש עוד תשובות לשאלות שלי ?

תודה שוב

פורסם

החברה הנ"ל מצויינת :xyxthumbs:

ONE STEP היא אחת מהחברות המובילות בתחום הרשתות, אני עובד עם המון ראוטרים וכרטיסי רשת שלהם, אלחוטיים ולא אלחוטיים [אני עובד בעיקר עם הלא אלחוטיים שלהם האמת, או לפחות עם הדגמים היותר נחותים שלהם שבנויים בעיקר ללא אלחוטיים אבל תומכים בצורה מינימאלית] אבל בכל מקרה, הדגם הזה דיי טוב והחברה דווקא מאוד מאוד מוכרת בשוק, כנראה שאת פשוט קצת לא מתמצאת בתחום אם את לא מכירה אותם.

ככה או ככה, לי אין עוד הצעות אחרות, וגם המחיר נראה לי מאוד טוב [למעשה זה הראוטר יוצא 270 והכרטיס רשת יוצא 100 במקום 290 לראוטר ו130 לכ. רשת]

מקווה שתקבלי עוד הצעות, למרות שאני אישית לא מכיר עוד אפשרויות טובות יותר מהבאנדל הנ"ל.

לגבי השאלות שלך,

כן, זה נכון שסטיק לרשת אלחוטית דרך הUSB הוא פחות אמין ומהיר, ולרוב הסטיקים האלה נותים להתחמם עקב הגודל המצומצם וחוסר היכולת שלהם לפזר חום ביעילות, וכך גם השבבים בהם מתחממים מאוד והיעילות פוחתת משמעותית.

לגבי הראוטרים, אני לא יודע, אני לא מכיר את הדגמים ספציפית ואני לא רוצה סתם להגיד, אני אישית לא אוהב את 3COM בכל מקרה.

-ג'ו.

פורסם

יעל, שני הנתבים שכתבת בהודעה שלך מצויינים, ולבטח יותר טובים מLEVEL ONE (בלי לזלזל בLEVEL ONE. טוב אולי קצת...)

לא התנסיתי איתם, אך מביקורות ובעיקר ממשתמשים כאן, ההמלצה הרווחת היא הLINKSYS. לגבי כרטיס הרשת, זה לא ממש משנה החברה.

פורסם
  • מחבר

Ok , תודה

מישהו יכול להסביר אבל איזה ממה שציינתי כדאי יותר לקחת

ועדיין אם למישהו יש המלצה טובה על כרטיס רשת (והאם זה נכון שusb פחות טוב מכ.רשת מובנה )

תודה

יעל

פורסם

תלכי על הLINKSYS. ואכן עדיף כרטיס רשת PCI ולא USB למחשב נייח, מכל מיני סיבות. את יכולה לעשות על זה חיפוש.

פורסם

אור אל תזלזל ב Level One הם טובים לא פחות , בכול מקרה אם את לוקחת את הראוטר של Linksys תקחי את ה GL ההבדל בינו לבין ה G הוא בין השאר הקושחה שלו אשר יש לו תמיכה נרחבת לאינטרנט בכבלים,תדר CPU,וזיכרון

פורסם
  • מחבר

Ok :jump: אז שמעתי לעצתכם וקניתי את הראוטר של WRT54GL של LINKSYS

עכשיו נותרה סוגיית הכרטיס רשת (לא דרך usb )

לפי ההמלצות השונות יש את:

WMP54G LinkSys - במחיר של 250 שקלים

http://zap.co.il/model.asp?model_id=403050

יש גם את EW7128G Edimax במחיר זול יותר = 124 שקלים והינו מגיע גם עם חוט ואנטנה

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=403089

השאלה הגדולה היא האם שווה ללכת עם הלינקסיס בגלל הסכרון למרות המחיר היותר גבוה או שהאדימקס יספיק לי וגם בגלל שיש לו אנטנה עם חוט אז הקליטה תהיה טובה יותר לראוטר ?אם יש המלצות אחרות , אשמח !

תודה רבה , מחכה לתגובות

יעל :silly:

פורסם

אפשר גם כרטיס רשת של Level One שיעשה את העבודה והוא עולה בסביבות ה 100 ש"ח, למרות שהכרטיס רשת של Linksys יעבוד הכי טוב עם ה

Router אבל המחיר יקר מידי

ואם את צריכה עזרה בהתקנת ה Router אנחנו פה

פורסם
  • מחבר

תודה על היחס והעזרה :yelclap:

מישהו כתב לי ש "עדיף את כרטיס רשת אלחוטי pci של אדמיקס,בגלל הכבל+האנטנה שלו שיכולה לעזור לך לקבל קליטה יותר טובה."

האם זה נכון או שדווקא ההתאמה של כרטיס רשת (עם אנטנה רגילה בלי חוט) וראוטר מאותה חברה (לינקסיס) תתן לי תוצאה יותר אמינה ומהירה ?

פורסם

בכיף :xyxthumbs:

תשמעי ההבדל בין ה Linksys בעל האנטנה בלי הכבל גם יכול להתכוונן אבל לא כמו כרטיסי רשת אלחוטיים שמגיעים עם אנטנה+כבל שאותו את יכולה להזיז מטרים ספורים שיכול לעזור לשיפור הקליטה(כמובן שזה גם תלוי בעוצמת האות) , בכול מקרה כרטיס רשת ה Linksys יעבוד הכי טוב עם הראוטר מסיבה אחת שזו אותה חברה ושהם כמובן מתאימים אותם הכי טוב לציוד בו הם מייצרים אבל שוב הוא יקר מידי.

את יכולה להסתפק בכרטיס רשת Level One או של Edimax

פורסם

תלכי על הLINKSYS. ואכן עדיף כרטיס רשת PCI ולא USB למחשב נייח, מכל מיני סיבות. את יכולה לעשות על זה חיפוש.

כנ'ל...

היה פעם לאח החורג של חבר שלי...

וגידי מכירה אולי במקרה את ליטל לוי? (אם כן איסי שלי 202602842 דחוף! )

פורסם

אם אתה רוצה לקבל אזהרה על ספאם רק תבקש.

פורסם

כנ'ל...

היה פעם לאח החורג של חבר שלי...

וגידי מכירה אולי במקרה את ליטל לוי? (אם כן איסי שלי 202602842 דחוף! )

יש בשביל זה הודעות פרטיות!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים