עבור לתוכן

עזרה בבחירת מצלמה דיגיטאלית- אני חדש בתחום הזה והייתי שמח לעזרה

Featured Replies

פורסם

כעיקרון אני צלם חובבן והחלטתי סוף סוף ליקראת יום ההולדת שלי לפנק את עצמי במצלה דיגיטאלית משהו איכותי ( אני יודע שהכול יחסי ). עכשיו הכי חשוב לי שהמצלמה תיהיה מצלמת כיס= אולטרה קומפקט

עכשיו אין לי הרבה ניסיון בבחירת מצלמות דיגיטאליות

ברמת העיקרון עומדות לפניי האופציות הבאות (דכ אגב טווח מחירים שלי זה עד 1300-1400 מצלמה בלבד)

DMCFX8וPanasonicו - מצלמה של פנסוניק

ייתרונות:

הבנתי שיש לה עדשה של חברה מאוד מאוד ידועה ואיכותית ושזה גורם חשוב המצלמה...

הבנתי שיש לה פיטצ'ר משהו מייצב תמונה (לא יודע מזה שמעתי שזה עוזר עם יש תנודות של המצלמה) ייחודי למצלמה הזאת של פנסוניק שבדכ מרכיבים את המייצב הזה רק במצלמות גדולות ואיכותיות (יש אמת?)

הרזולוציה שלה יותר גדולה משל הקאנון

חסרונות:

סוללה חלופית עולה יותר יקר

אין לה עינית אופטית רק המסך LSD

התגובות אומרות שהסירטונים שלה על הפנים זה נכון? או דיבורי סרק?

רק 5.3 מגב פיקסל

ומהצד השני במשקל X Canon PowerShot SD600/IXUS 60

ייתרונות:

6 מגה פיקסל

קאנון חברה ידוע מאוד הרכיבים שלה ציוד נלווה שלה נמצא בכל מקום המחיר של סוללה חלופית מאוד זול ראיתי ב35 שקל באמת נדיר

עינית אופטית

מעוצבת ממש ממש מדליק

האיכות LSD שלה מעט יותר טוב משל הפנסוניק לקאנון יש 17 אלף ואילו לפנסוניק יש 11 זה משמעותי?

חסרונות:

אין לה מייצב ייחודי

אשמח שתשפו אותי בדעותיכם האם מה שרשמתי נכון? מה אתם ממליצים? על איזה נקודות צריך לשים לב שלא שמתי לב?

אולי יש מצלמה אחרת בערך באותו טווח מחירים שיחזיר תמורה טובה יותר לכספי? כדוגמאה הבנתי שהמצלמות של סוני באיכות מעולה אבל כל חלק שם מאוד יקר ויש לה זיכרון ייחודי שמאוד יקר בקיצור לא בתקציב שלי...

אשמח לשמוע אם היה לכם ניסיון עם אחת מהמצלמות או משהו דומה?

אני יודע שזה לא קשור אבל ראיתי באתר של רועי את המדריך לאינפרא אדום וממש ממש ממש נידלקתי על זה האם מצלמות כיס או אפילו אחת מאלה שאני עומד לירכוש "תומכת" בזה?

תודה רבה רבה לכל העוזרים! או לפחות לממנסים

פורסם

כבר לא נעים לי להמליץ עליה(יחשבו שאני עובד בפוגי)אבל בכל זאת F30 מצלמה שמומלצת ביותר בתנאי שתעלה קצת את התקציב(1620)

ביקורת בעיברית http://www.d-spot.co.il/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=130

ובאנגלית http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf30/

הקנון נחמדה והמחיר שלה כרגע הוגן.לגבי הפנסוניק נדמה לי שאין לה מייצב וזה עבודה בעינים, אבל חכה למומחים.

פורסם
  • מחבר

מממ מייצב יש לה אלה אם החברה משקרת ואפשר לתבוע אותה :)!!!

העניין שהביקורות באינרנט חיוביות על שניהם אבל עדיין מה בכל זאת לקחת מאחר שהמחיר של שניהם זהה? כי לפי מה שכתוב אז דווקא האיכות של פנסוניק יותר טוב...

דבר שני המצלמות שאתה מדבר עליהם הם קופקטיות..... לא מצלמות כיס (מצלמות כיס תרתי משמע באמת נכנסים לכיס, אל תתחכם ותגיד שאפשר קומפקטיות להכניס לכיס כי שינינו יודעים שאין לך מידת מכנסיים XXXL חיחיחי סתאם אחיי קיצר אני מתכוון למצלמות ממש קטנול האלה שהיפנים לוקחים לטיולים חיח...)

אשמח לשמוע עוד תגובות והמלצות

אם אתה לא מאמין למייצב אז תיקרא

http://www.dpreview.com/news/0505/05050902panasonic_fx8.asp

לגבי העדשה של הפנסוניק: LEICA DC VARIO-ELMARIT lens אני ממש אבל ממש לא מבין בזה האם זה שיקול חשוב בבחירת המצלמה? האם העדשה של קאנון ב SD600 עדיפה??

פורסם

לפנסוניק יש מיצב תמונה.

LEICA נחשבת לחברה מאוד טובה ליצור עדשות.

אם אתה מגדיל את התקציב אז פוג'י F30 , אם לא אז קנון SD600.

פורסם

ה-F30 עדיפה, במיוחד במחיר שלה (1,600~).

איכות התמונה שלה הרבה יותר טובה מזו של קנון, בין השאר אתה יכול לצלם איתה תמונות וללכוד את האווירה בלי פלאש וכך להוציא תמונות יפות יותר.

מהירות התגובה מהירה, מסך איכותי יותר, סוללה מאד חזקה (500+ תמונות) לעומת הסוללה של קנון שזה בקושי 250.

פורסם
  • מחבר
LEICA נחשבת לחברה מאוד טובה ליצור עדשות.

אם אתה מגדיל את התקציב אז פוג'י F30 , אם לא אז קנון SD600.

לא הבנתי אתה אומר שהעדשה של הפנסוניק יותר טובה אבל בעצם לקחת קאנון??? מה ההיגיון?

אני לא מעוניין בפוג'י גם בגלל מחסור בתקציה וגם בגלל שהיא לא מספיק קומפקטית בשבילי!!!

הבנתי כבר שאתם חובבים של קאנון אבל עדיין.... אולי בכל זאת הפנסוניק יותר טוב? אתם לדעתי מתעלמים מהפרטים הטכניים לא?

פורסם

העדשה לא עושה את המצלמה.

במקרה הזה, האיכות התמונה הסופית קובעת - ובפנסוניק היא לא משהו.

ובעניין הגודל, הפוג'י עבה יותר ב-0.4 ס"מ בלבד מה-FX8.

יש לפוג'י מסך הרבה יותר טוב ובכלל היא הרבה יותר טובה.

אמנם היא יקרה יותר אבל כדאית יותר.

אם התקציב שלך דל, אולי תיקח את ה-F10 אם ככה...דגם ישן יותר אבל עדיין מעולה.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שה F10 עדיפה על ה SD600 של קאנון?

פורסם

תקבל איתה לרוב תמונה טובה יותר.אבל אפשרויות השליטה בה מועטות(אם אתה מתכוון לצלם בAUTO אז אין אם זה בעיה אבל אמרת שאתה צלם).

פורסם

צלם שרוצה להתקדם לא קונה מצלמת כיס קומפקטית ב-1000 שקל.

אלא אם כן הוא יודע מראש שהוא יהיה מוגבל ב-X ו-Y....

בקנון אם אני לא טועה יש שליטה ידנית.

מבחינת מחיר הקנון תהיה בחירה טובה ואתה תהנה ממנה.

פורסם

לא כולם יכולים ישר לקנות מצלמה אמיתית(SLR).אבל בעיקרון אתה צודק.רק ציינתי שF10 מוגבלת בשליטה ועדיף לקחת F30.

זה שווה את התוספת של 250 שקל.

פורסם

מהכרות עם סדרת ה-IXUS , אני יכול לספר לך על חלק מהיתרונות והחסרונות שלה , אתה תחליט.

לא מכיר מצלמות אחרות , לפני כן היו לי מצלמות דיגיטליות קומפקטיות רגילות ,

מצלמת כיס היא עולם אחר מבחינת אפשרויות הניידות.

הדגם שברשותי הוא ה-IXUS50 , (רזולוציה של 5.3MP) :

הדבר הכי בולט במצלמה הזו זה גודלה או יותר נכון קוטנה , היא ממש קטנה ודקה - גודל של כרטיס אשראי , רוחב של הפלאפונים הדקים.

המצלמה מאד מהירה (מרגע ההתנעה וכן מהירות הצילום ברצף) , ומאפשרת לתפוס גם תנועה מהירה (ספורט , ילדים).

מצלמה קלה מאד - בתנאי ראות קשים ועם זום עצבני קשה לייצב אותה.

סוללת ליתיום - ייחודית ויקרה לקנייה (לא 35 ש"ח , יותר בכיוון של 200) , מספיקה ל-200-250 תמונות עם פלאש,

לא נגמרת אבל כשזה מגיע זה בפתאומיות , הנוחות של לא להסתובב 4 סוללות אצבע ספייר ולדאוג למלא אותן בכל מקום.

מסך 2 אינץ' - גדול ביחס לגוף , רואים בו טוב גם בשמש , אבל נראה עדין , מתלכלך ונשרט בקלות - חובה מדבקות מגן.

וידאו עם קול האיכות סבירה , אפילו טובה אם זה לא בחושך , מרחק וכו'.

תמונות , זה העיקר , לא ? - בתנאי תאורה "רגילים" (שמש, מעונן , בית , לילה עם פלאש) - התמונות מצויינות,

בתנאי תאורה קשים (חושך ללא פלאש , זום עצבני , מרחק) המצלמה מגיעה למגבלות שלה , והתמונות לא מספיק איכותיות לטעמי.

אפשרויות השליטה - יש מגוון של מצבים לבחירה עם אפשרות לשנות בהם את הפרמטרים - אין שליטה על מהירות הצמצם.

הסה"כ - המצלמה הזו מאפשרת לך ניידות שלא מאפשרות המצלמות ה"קופקטיות" , ובתנאי צילום רגילים היא מעולה.

פורסם
  • מחבר

פאנן תודה רבה רבה !!!! תשובה באמת מנומקת חבלז!! אני באמת חושב שאני הלך על ה SD600 תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים