עבור לתוכן

מעבדי conroe + לוח Asrock 775Dual-VSTA

Featured Replies

פורסם

החלטתי לשדרג את המחשב (לוח אם + מעבד + זיכרון) .

מכיוון שמשחקים לא חשובים לי, לפחות לא החדשים, אז אפשר לקחת את הכרטיס AGP שברשותי ולחסוך.

טוב, לאחר שקראתי הרבה מאמרים / ביקורות על שילובים מסויימים של לוחות אם ומעבדים החלטתי להרכיב מערכת (תקציבית מאוד) כזאת:

מעבד C2D e6300

זיכרון DDRII 667Mhz סביר כלשהו 1GB

לוח אם שיתמוך גם ב C2D וגם יכיל AGP.

במסגרת כוללת של 2000 שח +- לוח ה 775Dual-VSTA התאים. הוא הרי תומך ב AGP וגם ב conroe (כנראה הלוח היחיד).

ובכן, הלכתי לחנות מסויימת בת"א כדי לרכוש את הרכיבים הנ"ל - המוכר התעקש שלוח האם לא תומך בשום אופן במעבדי conroe, ואמר שמנסיון של המעבדה שלהם זה פשוט לא עובד - ולא משנה מה היצרן טוען. הוא גם שאל עוד עובד בחנות שאף הוא חיזק את דבריו.

אז אני שואל - האם היצרן מצהיר הצהרת שווא?. הנה הדף של התמיכה במעבדים ללוח הזה -

http://www.asrock.com/support/CPU_Support/show.asp?Model=775Dual-VSTA

האם כל המאמרים משקרים?

לבסוף המוכר אמר שהוא מוכן למכור אם אחתום (!!) שאני מודע לכך שהלוח לא יתאים למעבדי conroe.

כמובן שבשלב הזה פשוט יצאתי מהחנות...

ובכל זאת, זה גרם לי לחשוב - אולי כדאי ללכת על לוח עם Chipset 945G עם VGA מובנה כי בכל זאת ה chipset הזה הוא יותר טוב מה VIA PT880 שב Aasrock . בסך הכל הכרטיס מסך שלי הוא FX5200 :'( וה 950GMA בלוח הנ"ל אמור להיות שווה ערך לכרטיס הזה.

מה דעתכם? (וסליחה על הקיטור) :P

פורסם

שים לב שיצאו כמה גירסאות של הלוח הזה (עם גירסאות ביוס שונות), רק בלוחות בעלי ביוס מגירסה 1.4 קיים תמיכה בקונרו, בלוחות מהדגם הספציפי הזה שיוצרו עם גירסת ביוס ישנה יותר מ-1.4 אין תמיכה במעבד הנ"ל.

אז כנראה המוכר נתקל בלוחות בעלי הביוס הישן.

פורסם

אני אומר שתלך על ה945G מכיוון שבאמת ההבדל בין הכרטיסים הוא קטן וה945G נותן גם ביצועים יותר טובים מהPT880 של VIA...

פורסם
  • מחבר

כן, ידוע - היצרן כותב שלמעבדים האלו התמיכה היא החל מגירסת ביוס P1.40

גם אם בלוח שהם מוכרים יש גירסה ישנה יותר - אפשר לעדכן, לא?

פורסם
  • מחבר

אני אומר שתלך על ה945G מכיוון שבאמת ההבדל בין הכרטיסים הוא קטן וה945G נותן גם ביצועים יותר טובים מהPT880 של VIA...

זו גם הנטייה שלי - מה עוד שיש שם PCI-e שמאפשר שידרוג עתידי (במידה ואתרצה לשחק משחקים ;D).

ועוד מחשבה - ב PT880 ישנם שני חיבורי PATA, בעוד שב 945G יש רק אחד.

אני משתמש בHDD IDE + צורב DVD - ומשום מה לא אהבתי את הרעיון שהם יחלקו את אותו ערוץ - למרות שידוע לי שכל device מקבל את המהירות שלו גם אם זה על אותו כבל - (33/100MHZ וכו') רק אחד יכול להעביר בזמן נתון כלשהו... שזה אולי יכול לגרום לבעיה כלשהי בזמן צריבה, כאשר התעבורה בשניהם גבוהה.

או שאני טועה? יש למישהו נסיון עם זה?

פורסם

תומך יופי תראה את המפרט שלי

פורסם

5200 לא צריך להשפיע על ההחלטה שלך בקניית הלוח, הוא לא שווה כלום. תיקח את ה-945G.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים.

החלטתי ללכת על ה 945G, ולא בגלל שאני חושב שה 775Dual-VSTA לא טוב, אלא שהשיקול של להשתמש בכרטיס מסך שהוא במילא חלש לא תקף.

וכמובן שלא הזמנתי מהחנות המסויימת ההיא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים