עבור לתוכן

בעיית תאימות: מעבד קונרו+לוח אם ג'יגהבייט+זכרונות 667

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

לפני כשבועיים קניתי מחשב חדש.

מעבד: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB

לוח אם: ? GIGABYTE 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E

זכרון: ? DDR II 667 1GB TwinMOS

(אם יש עוד חלקים שרלוונטים לעניין מהמפרט אודה אם תכתבו לי)

מההתחלה המחשב עשה ריסטרטים פתאומיים באופן רנדומלי (כל כמה שעות, ימים או דקות)בלי קשר לפעולה, גם כשהמחשב לא עשה כלום, גם במשחקים. הוא גם היה נתקע הרבה והיו הרבה שגיאות מכל מיני סוגים שראיתי ב-EVENT VIEWER.

הרצתי MEMTEST ( שדרך אגב לא זיהה את הציפ של הלוח אם) ונמצאו על ההתחלה בסביבות 15 שגיאות בטסט 5 , המשכתי להריץ כמה שעות ונמצאו 900 שגיאות כולן בטסט 5.

החליפו לי זכרון, הדלקתי את המחשב והוא קרס מיד.

הרצתי MEMTEST והתגלו 50000 שגיאות בטסט 5 על הסיבוב הראשון

הרצתי שוב והתגלו שגיאות גם בטסטים 3 4 ו-6.

הדרך היחידה שיכולתי להעלות לרגע את המחשב היתה ב-SAFE MODE וגם אז המחשב קרס אחרי כמה דקות.

הגעתי למעבדה עם כל המחשב והם הריצו 4 זכרונות (של אותה חברה שאני קניתי) ובכולם היו שגיאות.

לאחר הבדיקה הם אמרו שיש בעיה של תאימות של הקונרו עם זכרונות 667 ושינו בביוס את הזכרון ל-533.

הריצו בדיקה ולא התגלו שגיאות. כששאלתי אם בדקו עם זכרונות של חברה אחרת אמרו שאין למה.

בינתיים המחשב עובד אך הוא די איטי ולפעמים נתקע, אין בכלל ריסרטים פתאומיים. עדיין יש שגיאות ב- EVENT VIEWER.

השאלות שלי הן:

1) אחרי חיפושים באינטרנט הבנתי שזכרונות 533 אכן יותר מתאימים לקונרו, אך האם הוא אמור לקרוס לגמרי בגלל זכרון 667?

2) איך יכול להיות שבזכרון אחד נמצאו מעט שגיאות ובשני עשרות אלפים? האם הבדיקה של הממטסט לא אמינה במקרה שלי?

3) בחנות אמרו לי שאצל אנשים שקנו קונרו עם לוח של אסרוק כן עובדים זכרונות 667, אז הבעיה בעצם בלוח האם של GIGABYTE?

4) איך יכול להיות שעם הזכרון הראשון המחשב עבד (אמנם נכבה ונתקע מידי כמה שעות אבל עדיין עבד) ועם השני קרס תוך שניה?

5) נאמר לי גם שזכרון של GIGA בסלוט אחד עלול לעשות בעיות, קניתי בכוונה אחד כי אני רוצה עוד כמה זמן לקנות עוד אחד של ג'יגה, האם כדאי להחליף את הזכרון הזה לשניים של 512?

6) האם עדיף להחליף את הזכרון ל-533 או להישאר עם ה-667+שינוי בביוס להפיכתו ל-533 (האם זה עלול להזיק למחשב?)

7) האם אין טעם לבדוק בכל זאת זכרון 667 של חברה אחרת?

בקיצור, יצאתי מאוד מבולבלת מכל העניין, חשבתי שקניתי מחשב טוב ועכשיו מסתבר לי שזה ממש לא כך.

אני לא מצליחה להבין איך יכול להיות שאין תמיכה ב-667 עם לוח אם שאמור לתמוך עד 800...

אודה לכם מאוד אם תוכלו להאיר את עיניי בנושא.

תודה מראש וסליחה על האורך...

פורסם

יש בעיה בלוחות GIGABYTE תחליף לDS3 ולDS4 ולASROCK אבל לא תהיה לך אפשרות לOC

פורסם

אהה עכשיו הבנתי למה האיש מכירות התכוון כשהוא אמר לי שיכול להיות שהמחשב שלי לא יתמוך בזכרונות

יש לי לוח אם של אסרוק אקס פייר

זכרונות 677 של טווינמוס 2 גיגה

קורנו 6300

היו לי בעיות של ריסטים ומסכים כחולים חשבתי שזה בגלל שהם שכחו להרכיב לי מאורר שהיו אמורים להרכיב מקדימה (יכול להיות שזה בגלל זה .. לא יודע)

גם בדקתי בביוס והם היו מוגדרים על 533 הגדרתי ל 677 והלכתי ל KSP שיוסיפו לי תמאורר וזהו אין ריסטים יותר הכל עובד חלק .. :\

ממה ? כנראה שלא נדע ..

אבל המאוור המסכן הזה של 12 ס"מ הוריד לי מלא טמפרטורה של המחשב בעיקר של ההארד דיסק ..

אז בדוק טמפ' ותנסה לשחק בתזמונים של הזכרונות בביוס

פורסם

לי יש אותו מפרט, פרט לכך שיש לי 2 זכרונות של 512MB של TWINMOS. יש לי אותה בעיה של הריסטים. מצאתי שגיאה באחד הזכרונות הוצאתי אותו ושוב חטפתי RESET. אולי באמת הבעיה היא בשילוב של מעבד+זכרון+לוח של GIGABYTE?

פורסם

הבעייה היא עם הלוח הזה רשימת הזיכרונות שהלוח תומך מאוד מצומצם וזו בעייה.

אני מקווה ש Gigabyte יבינו זאת וישחררו ביוס חדש, בכול מקרה מה שאני מציע זה 2 דברים:

1.לקנות זיכרונות שנבדקו עם הלוח

2.לנסות ולהעלות את המתח של הזיכרונות אולי זה ייצב אותם

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות.

לגביי רשימת הזכרונות בקישור- הרשימה של 945g, לי יש 965p

לגבי העלת המתח- אני ממש לא מבינה כלום בנושא. במעבדה אמרו שהורידו את המתח והפכו את הזכרונות ל-533, האם הזכרונות במצב זה נחשבים

לא יציבים? איך מעלים את המתח? איך ניתן לדעת אם הזכרונות יציבים או לא?

אשמח לשמוע עוד תגובות בנושא.

תודה

פורסם

איזו גרסת ביוס מותקנת על הלוח?

פורסם

יש לי אותו מחשב גם לי היה בעיה כזו של מסכים כחולים אבל החליפו לי זיכרון והכל טוב(אני מקווה טפו טפו)

פורסם
  • מחבר

ל- integral :

גירסה f2.

בדקתי עכשיו אם יש עדכונים ומסתבר שיש כמה עידכונים בינהם אחד שמתקן בעיית תאימות זכרונות.

אני מקווה שזה באמת יעזור.

יש לי שתי שאלות בנושא:

1) האם צריך לפני העידכונים להחזיר את הזכרונות בביוס למצבם הרגיל, כלומר ל-667? אם כן איך עושים זאת? בחנות גם הורידו את המתח, איך משנים בחזרה?

2) האם צריך להוריד כל עידכון בנפרד או שהעידכון האחרון כולל את העידכונים הקודמים?

ל- ciauai :

לאיזה זכרון החליפו לך?

החליפו לך לזכרון של חברה אחרת של 667, או שהחליפו לזכרון 533 של אותה חברה/חברה אחרת?

תודה.

פורסם

אותו חברה טיונמוס 1 גיגה 667 דידר 2

אפשר גם בבקשה את התיקון לביוס?

פורסם

NELI

אני לא סתם שאלתי את השאלה. ביוס F3 ו F4 אמורים לפתור הרבה בעיות זכרון שהיו עם הלוח הזה.

אני מציע שתתני לחנות לעדכן את הביוס לביוס האחרון שיש (F6 ) היות וכרוך סיכון מסויים בעדכון ביוס.

אני לא מבין למה הם לא עדכנו לך ביוס כשהרכיבו את המחשב, ולמה לא עדכנו אותו כשאמרת להם שיש בעיות.

אני מניח שזה יפתור לך את הבעיה, ורק אם לא אז יש טעם לדבר על זכרונות אחרים.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2321&ProductName=GA-965P-S3

פורסם
  • מחבר

ל-- integral :

תאמין לי שגם אני לא מבינה למה הם לא עידכנו... עכשיו ראיתי בעידכונים שעידכון f5 יצא שבוע לפני שהמחשב הורכב!

זה די בעייתי בשבילי להגיע שוב עם כל המחשב לחנות , אז אני מעדיפה בכל זאת לעשות את העידכון בבית.

מה הסיכון שכרוך בעידכון ביוס?

אודה לך אם תוכל לענות לי על השאלות ששאלתי קודם- האם לפני העידכון יש להחזיר את הזכרון למצבו המקורי דהיינו 667? והאם יש להתקין כל עידכון בנפרד או שבעידכון האחרון כלולים העידכונים הקודמים?

ל- ciauai-

אני משערת שאם אצלך הזכרון עובד אז עידכנו לך את הביוס כשהחליפו לך את הזכרון.

המון תודה לשניכם על התגובות!

פורסם

ביוס חדש יותר כולל את כל הקודמים.

הסיכון - תהיה איזושהיא בעיה, הביוס "יתאדה" והחנות לא תכיר לך באחריות.

כעיקרון אפשר לעדכן את הביוס בעזרת QFLASH אבל אני חושב שעדיף שתדברי עם החנות לפני שאת עושה את זה. שיעשו את זה איתך בטלפון ויהיו מודעים לכך.

http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/tech_qflash.htm

אין צורך לשנות את ההגדרות.

אחרי העדכון:

Please remember to "Load Optimize Defaults" (in the BIOS Setup) after updating new BIOS

פורסם
  • מחבר

לא תיארתי לעצמי שעדכון ביוס הוא עד כדי כך מסוכן!

מצאתי עכשיו באתר מדריך לעדכון ביוס ובשורות הראשונות נכתב שעדכון עלול לגרום להרס טוטאלי של הלוח אם וכמו שכתבת גם לאיבוד האחריות.

אני אכן אתקשר לחנות, למרות שאני בטוחה שהם יגידו לי להגיע וזה מה שאני אעשה, כמה שזה בעייתי להיסחב עם המחשב לשם זה עדיף על פני לוח מת.

תודה רבה לך על כל התשובות וההתייחסות

עזרת לי מאוד!

פורסם

הסיכון - תהיה איזושהיא בעיה, הביוס "יתאדה" והחנות לא תכיר לך באחריות.

גם פה כתוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים