עבור לתוכן

בעיה מוזרה מאד! (המסך נכנס לSTANDBY)

Featured Replies

פורסם

אז ככה, ישל י WINXP PRO עם ה SP1. (המפרט שלי בחתימה).

אתמול בערב, בזמן ששמעתי שירים בווינאמפ, נכנסתי לעורך הTURBO PASCAL כדי לפתור תרגיל לשיעורי הבית. שמתי לב שהמחשב חושב המון בזמן שהייתי בתוכנה (דבר שמעולם לא קרה משום שהעורך הוא עורך DOS שאינו דורש זכרון כמעט). לאחר כמה דקות, המסך שלי נכנס לSTANDBY MODE ולא יכולתי לראות כלום, אך המוזיקה מהווינאמפ עוד המשיכה לנגן וכפתורי ה NUM LOCK, CAPS LOCK עבדו, מה שהעיד על כך שהמחשב לא נתקע... לאחר כמה נסיונות לסדר את המצב (הזזת העכבר, לחיצה על כפתור השמש במקלדת, שאמרו להוציא מSTANDBY MODE וכו') פשוט לחצתי על כפתור הRESET. המחשב איתחל בלי בעיה ונראה כי WINDOWS עולה.

אך ברגע שהמחשב היה אמור להראות את WINDOWS, המסך שוב נכנס לSTANDBY MODE ולא יכלתי לראות כלום, אך שמעתי את מוזיקת הפתיחה כאשר ווינדוס נפתח. הבעיה לא נעלמה מאז, ואני והדרך היחידה להיכנס לווינדוס היא ע"י SAFE MODE או VGA MODE, בו אני נמצא עכשיו.

עוד עובדה מוזרה היא שבהתחלה, כשנכנסתי בVGA MODE, העכבר, המקלדת וכרטיס הרשת לא עבדו, ונאלצתי לאתחל שוב (שלושתם מתחברים ישירות ללוח-אם, ובאמת אל הייתה נורת הETHERNET דלוקה). פתחת את מכסה המחשב, המחשב, ניתקתי את כל הכבלים, אך הכל היה נראה תקין ומחובר. חיברתי חזרה את הכל והרצתי את המחשב עם המארז פתוח, והכל נראה תקין, והפלא ופלא - העכבר, המקלדת, וכרטסי הרשת עבדו חזרה, אך עדיין המסך נכנס למצב STAND BY עם עליית WINDOWS.

אני בספק שזה וירוס משום שיש לי NORTON ANTIVIRUS הכי חדש והכי מעודכן, שפועל תמיד ברקע, וגם לא קיבלתי שום קובץ חדש לאחרונה... עוד דבר הוא, שאם אני מנסה לשנות את הרזולוציה או את קונפיגורציות המסך (בחירת סוג מסך שונה, שינוי הREFRESH RATE), המסך שוב נכנס למצב STAND BY MODE, כאילו הוא לא יכול לעבוד על הגדרות הגבוהות מ640X480 ו60HZ).

לאחר כמה נסיונות, החלטתי להעלות את המחשב על LINUX REDHAT 8 שמותקן אף הוא על המחשב, והוא עלה בלי בעיה, על רזולוציות 1024X768 ולא נראה כאילו יש איזושהי בעיה.

נ.ב: בדקתי ב DEVICE MANAGER וגם שם אין שום בעיה או קונפליקט, הכל נראה תקין!

האם מישהו נתק לאי פעם בבעיה מסוג זה? מה ניתן לעשות?

בבקשה, עזרו לי.

פורסם

אף פעם לא נתקלתי בבעיה כזו, אבל עושה רושם שזה וירוס. אני הייתי הולך על הפתרון שתמיד עובד - Format :-\

פורסם

that virus has a name, it's called windows XP.

פורסם

מה שאני יגיד לך לא נראה לי ממש יעזור לך אבל: לחבר שלי קרה בול אותו דבר רק שלו יש פנטיום 1 עם 16 EDO (כן קיימים עדיין מחשבים כאלה) וניסיתי הכל אנטי וירוס SCANDISK הכל... אבל כלום רק פורמט עזר במקרה זה!

פורסם

תנסה להוריד עדכון ל DRIVER של הכרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

אוך... אין לי כח לפרמט שוב! פירמטתי לפני 4 ימים :(

אין שום דרך אחרת? עובדה, המשחב עובד כמו שצריך על לינוקס, וגם על ווינדוס ברזולוציה נורמאלית!

דרך אגב יש לי את הדרייברים הכי חדשים לכרטיס מסך, ביוס הכי חדש ללוח אם, ודרייברים הכי מעודכנים לכל הרכיבים - זו לא בעיה.

אני חושב שאני אקח את המסך של המחשב השני ואבדוק אם הבעיה היא המסך או כרטיס המסך...

יש למישהו עוד רעיונות לבינתיים? (הקטע שכל החומרה שמחוברת ללוח-אם לא עבדה נראית לי קשורה לכל העניין)

פורסם
  • מחבר

לא משנה! תודה רבה לכולם! :)

התקנתי מחדש את הדרייברים של הכרטיס מסך והכל הסתדר!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים