פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים טוב ההמלצה היתה להתחיל בהפצה קלילה של לינוקסאבל לא הצלחתי להתקין אבנטו דביאן ופדורהאיכשהו הגעתי ל freebsd הורדתי התקנתי בעזרת מדריך בעבריתעכשיו אחרי שאני עושה log in עם ססמהאני מגיע רק לשורת פקודה ($) ואני לא יודע איך להגיע לתצורת חלונות ( x window ( אינטרנט או כל דבר אחרבקיצור אני לא יודע מימיני לשמאלי = לא מצליח לעשות ממש כלוםאם למשהו יש כמה עצות לנוב גדול או לינקים למדריכים למשתמש המתחיל (אפשר גם באנגלית ) אשמחבדגש למשתמש המתחיל ואם אפשר כמה פקודות בסיסיות כמו להגיע לתצורת חלונות כו'
פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים חחח, להתחיל עם BSD? לא חבל.אוקי, אז ככה, אני אמנם על OPEN BSD, אבל לא צריל להיות שונה. קודם כל, בהתקנה היה לך בחירה של "סטים" להתקין- התקנת משהו שונגע לX?דבר שני, גם אם כן, אין לך שום סביבת דסקטופ מותקנת- גם אם X עובד, אין לו מה להריץ. תעשה חושבים איזה סביבה אתה רוצה\צריך(gnome,kde,fluxbox, Enlightenment), תתקין אותה, שלח את הפקודה לXINITRC, ואז או שתריץ כל פעם משורת פקודה את הפקודה "STARTX" או שתתקין מנהל לוגין גרפי כמו XDM GDM או KDM, תקנפג את זה לעלות עם המערכת. בקשר לאיך http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/x11.htmlstart reading. ואין דרכי קיצור. תבין איך זה עובד ולא יהיה קשה. אם סתם תקיש פקודות בלי להבין אותם, וותר. וכמה שיותר תשתמש בpackges, לא בports.1.כי יותר מהר להתקין2. יותר קל לפקשש משהו כשאתה מתעסק עם קוד
פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים מחבר כן נראה לי קפצתי גבוה מדיאבל זה חמישה ימים ארוכים אני מנסה להתקין לינוקס ולא מצליח(המחשב נתקע כמה שניות אחרי תחילת ההתקנה )אז אתה אומר שאני צריך להתקין תצורת חלונות ? אבל בהתקנה התקנתי את ה x window אבל שהוא שאל אותי אם אני רוצה להגדיר את הגדרות שלו בחרתי בלא מתוך הנחתי שהוא יפעיל את ה defoult אז המדריך שהבאת יסביר לי איך להשתמש בתצורת החלונות?דרך אגב יש עוד מדריך/מדריכים למשתמש מתחיל גמור ?
פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים בהתקנה התקנת את X עצמו. מה שאתה צריך להבין זה את המבנה. X כשלעצמו לא נותן לך ממשק יפה ושימושי. אתה צריך סביבות דסקטופ כמו גנום או KDE, או מנהלי חלונות(יש הבדל, תקרא על זה)קודם כל, בסיסי, תריץ X -configure ואם זה עדיין לא עולהxorgconfigותקנפג. חשוב שפה תקח בעיקר הגדרות מינימליות. אחר כך תתקין איזשהיא סביבת דסקטופ עם pkg_add. אני לא יודע איך בFREE, אבל בOPENBSD הייתי צריך לתת לו מקור להורדת החבילות האלה (במקרה שלי, FTP), תוסיף export PKG_PATH=<path to packages>לתוך הקובץ ".profile" (עם הנקודה) ואז תתקין. אמור להתקין, ואז echo "exec <window manager executable> > ~./xinitrcor if its not ~/.xinitrc then its /etc/X11/xinitrc ואז startx. אמור לעלות. אם לא, תקרא למה, ותתקן.
פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים אם הם על אותו מחשב כן. אם אתה לא רוצה, תתקין בתוך VMWARE או תוכנה דומה(מחשב ווירטואלי, ככה תוכל להתקין מבלי באמת לעזוב את ווינדוס, תעשה את זה)והכי חשוב......DO NOT GIVE UP. באמת, אל תתיאש. נראה קשה, מסובך, מפחיד...תאמין לי, כל התהליך הזה לוקח בדיוק 5 דקות אחרי שעברת את זה בפעם הראשונה
פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים מחבר אני מנסה לכתוב פקודותאבל כל הזמן קופץ המודם של הכבלים -trayon אז בשביל לכתוב את הפקודות אני מנתק את ה usbזה מפריע להתקנה? אני חייב אינטרנט?כי עכשיו אין לי ב freebsd ?
פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים קודם כל יוניקס-לייק ורשת בUSB לא הולכים טוב במיוחד.ואם אין לך אינטרנט בBSD, אתה לא תוכל להתקין כלום. חייב רשת. אין שום טעם לBSD בלי רשת, זה מערכת שתוכננה מראש(כל כל יוניקס בעצם) להיות בסביבת רשת. אין לך מודם נורמלי?
פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים מחבר יש לי כ.רשתאני אחבר אותורק הוא שואל אותי בחיבור כמה שאלות :1.host -2. domain-3.ipv4 gate way-4.name server-configuration fo inteface1.ipv4 address-2. netmask-3.extra option to ifconfig-יש לי 2 כתובות שקיבלתי מאינטרנט זהב לשרת שלהם :1.pptp pns.inter.net.il2.l2tp lns.inter.net.ilמה אני רושם בשאלות למעלה ?או שיש לך דרך אחרת ?
פורסם 2006 באוקטובר 819 שנים הדרך הכי נוחה זה ראוטר. אני ממש לא מבין בכבלים, אבל ננסה בכל מקרהhost-גוגל אומר שזה המזהה של המודםדומיין לא יודעIPV4...אמור להיות הראוטר שלך, אבל אין, זה לא יודעNAME SERVERS, שרתי הDNS של הספק שלך IPV4 כתובת...אם אין לך אייפי סטטי תשאיר ריקNETMASK משהו כמו 255.255.255.0 או משהו.כל זה מחיפוש בגוגל, שלמען האמת לא הניב הרבה תוצאות.מצטער שבנושא הזה אני לא מבין, לא היה לי כבלים, ותמיד היו לזה קונפיגורציות מוזרות(אינטרנט על טלוויזיה עדיין נראה לי מוזר, אני רגיל לטלפונים וDSL )אוי בעסה. תשיג ראוטר ממישהו :\ אגב, שנה כותרת. BSD זה לא לינוקס.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.