דיון בנושא מחיר של מזון "כשר" לעומת מזון "כשר בד"ץ בלה בלה בלה" - עמוד 3 - אקטואליה ותרבות - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

דיון בנושא מחיר של מזון "כשר" לעומת מזון "כשר בד"ץ בלה בלה בלה"


Guarding angel

Recommended Posts

אז זאת הדרך שלך לנקות את המצפון?

אפשר לחשוב שאני המצאתי את זה..

הדבר נובע מכך שתרנגולת/פרה שחוטים הופכים להיות מוצר אחר.

ואם כבר התענינת אז אין לי בעיה לראות את הרב שוחט ולאכול סנדביץ בעת ובעונה אחת, מתרגלים.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 68
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

אני לא יודע מה איתכם אבל בשר כשר ב-90% מהמקרים הוא בשר לא איכותי בכלל, בשרים איכותיים מוצאים בדר"כ רק באיטליזים של הדרוזים והערבים. (שמן הסתם לא כשרים)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

מה כל כך טוב בבשר כשר? החצי טון מלח שתוקעים לך על הבשר? העובדה ש90 אחוז מהחיות בעולם אי אפשר לאכול אותם? והחיות האלה ממש טעימות!

אוף למה טיב טעם לא יכולים לפתוח סניף קרוב....

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קודם כל תיקון טעויות-

א. בשר חלק זהו בשר שפשוט לא היו כל בעיות איתו לאורך כל התהליך, קרי לא התעוררו שום ספקות לגבי כשרותו.

ב. חרדי זה לא אדם שמקפיד הכי בטופ (לא בהכרח). זה ככקיצור ל"חרדים לדבר ה' "

ג. ירקות של גוש קטיף(אני יודע ....... :bash:) הם בלי חומרי הדברה בגלל שהם גדלים במקומות סטרילים(חממות)

ועכשיו לעניין-

אני לא אומר שההכשר הרגיל אינו סתם כיסוי תחת, כמו שמישהו אמר- משגיח בא עושה סיבוב ורושם וי ביומן. שלא נדבר על השחיתות שיש במנגנון המסואב הזה שלפי השקפתי מחללים שם שמיים. אבל מי שקונה מהכשר טוב-"בית יוסף"(עדות המזרח), "הרב לנדאו"(אשכנזים)

ו"הרב מחפוד"(תימנים) יכול להיות בטוח לגבי הכשרות פשוט כי המשגיח חייב להיות לאורך כל התהליך ולפחות משכורתו מוצדקת.

למי ששואל למה אנשים מוכנים לשלם כל כך הרבה כסף בשביל כשרות טובה- תדמיינו מצב שנגיד אתם במקום שאתם חייבים לאכול, וידוע שברוב הארוחות יש ציאניד-כמה הייתם משלמים עבור ארוחה שבטוח שהיא לא כוללת את הרעל?? ??

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אני לא אומר שההכשר הרגיל אינו סתם כיסוי תחת, כמו שמישהו אמר- משגיח בא עושה סיבוב ורושם וי ביומן. שלא נדבר על השחיתות שיש במנגנון המסואב הזה שלפי השקפתי מחללים שם שמיים. אבל מי שקונה מהכשר טוב-"בית יוסף"(עדות המזרח), "הרב לנדאו"(אשכנזים)

ו"הרב מחפוד"(תימנים) יכול להיות בטוח לגבי הכשרות פשוט כי המשגיח חייב להיות לאורך כל התהליך ולפחות משכורתו מוצדקת.

למי ששואל למה אנשים מוכנים לשלם כל כך הרבה כסף בשביל כשרות טובה- תדמיינו מצב שנגיד אתם במקום שאתם חייבים לאכול, וידוע שברוב הארוחות יש ציאניד-כמה הייתם משלמים עבור ארוחה שבטוח שהיא לא כוללת את הרעל?? ??

טוב אני חייב להגיב על זה...

תראה, כשרות רגילה זה אכן רק כיסוי תחת, שמשלמים עליו, יש אפילו דתיים שלא מוכנים ללכת על כזאת כשרות... מעניין למה. (אולי כי זה פשוט מסחרה...)

לדעתי בכלל צריך לעשות סוג של כשרות רפורמית, אפילו אם העסק פתוח בשבת, לפחות שיהיה הכשר על הבשר, שהוא כשר... (ושלא תיהיה ממוסחרת)

לגבי הפסקה האחרונה שלך, נכון ששירותי הוטרינריה לא תמיד עובדים כמו שצריך ונכון, שכשרות כזאת מבטיחה נקיון, אבל למה לשלם כזה הון עתק בשביל משהו שצריך לקבל חינם!

אגב, שכתוב כשר למהדרין, למשל בפיצריה, לא צריך להיות רב נוכח בפיצריה? ואם כן, איפה הוא יושב? בתנור?

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

^^^

הפסקה האחרונה שלי באה להביע משל ותו לא.

ולגבי פיצריה - הייתי אומר שרוב הזמן צריך להיות (כדי שיהיה חזקה)

אתה באמת משווה ציאניד לשחיטה לא כשרה? אני משלמת מספיק לוטרינר המחוזי שידאג שלא יהיה לחיות שאני כן אוכלת פרזיטים ותולעים שיתיישבו לי אח"כ במוח.

מבחינתי זה אפילו יותר גרוע מציאניד

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

בעיניין הכשרות הרגילה בבשר יש שוחטים רשמיים עם אישור הרבנות הם לא 'רק' בודקים הם אלה שעושים את כול השחיטה עצמה . עדיין אין מיכשור אוטמטי מלא לזה עדיין צריכים אנשים לזה . זה כמו הקטיף בחקלאות . בעיניין האלה שלא עברו בד"ץ זה לא אומר שהם לא כשרים לפי כשרות רגילה הזה שמוסמך לפי כשרות בדץ מוסמך גם לפי כשרות רגילה . היום בפיקוח הוטרינרי ההבדלים מצטמצמים . 1 ההבדלים העיקריים בין בשר כשר לבשר 'חלק' הוא מצב הריאות השוחט צריך למשש אותם (עם כפפות חד פעמיות - חובה ע"י משרד הבריאות) אם יש להם חור 1 לפחות כול הפרה לא כשרה , אם יש לה גושים היא כשרה לפי כשרות רגילה ולפי בדץ אסור שיהיה גושים בכלל - בטענה שהיא הייתה מתה בכול מקרה תוך כמה ימים . ומפה המושג חלק דרך הגב

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לעולם לא תהיה מכונה לשחיטה מאחר והשחיטה צריכה ברכה ואם תהיה אחת כזו אני אישית לא אקנה בשר שנשחט בה.

הכשר חלק אכן מסיר יותר ספקות לגבי כשרות הבשר וזה רק למחמירים שעל כל דבר יש להם ספקות.

יש להם אפילו ספקות לגבי הספקות שלהם - שיבושם להם.

בשר כשר בעל הכשר אמין ומוכר הוא בשר כשר לכל דבר לא כסת"ח ולא נעליים ואל תבלבלו את המוח.

לפי ההלכה והתורה, יהודי יכול לחיות יפה מאוד ללא בשר ואף מומלץ

השחיטה היהודית היא השחיטה הנקייה והבריאה ביותר כולל ניקוי ניקור והמלחה (הכשרה)

ויותר מזה יש אפילו אומרים שאופי השחיטה היהודי מונע טראומה מהבהמה בזמן השחיטה שמתבטא בבשר רך יותר.

ידוע שבשר שעבר טראומה הוא בשר קשה.

המלחה נועדה לספוח אליה את הדם.

אלו שמעדיפים שחיטה בדואית, מומבסית או אבוריג'נית זכותם המלאה רק אל תגידו שהיא יותר טובה.

ירקות עם הכשר בדץ הם הדבר המטומטם ביותר שהמוח הישראלי היה יכול להמציא והרבה נפלו בפח הזה.

לידיעתכם ירקות מנקים בבית ע"י השריה במי מלח או חומץ. למעוניינים לשלם פי 5 תהנו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קודם כל אתה לא יכול לומר שזה לא כסת"ח-כי זה כן.

שחיטה נקייה לא הייתי אומר (ראית פעם שחיטה??)

ואל תדבר שטויות- אין שום המלצה לא לאכול בשר(להפך)

מה שנכון שהבהמה לא מרגישה כלום(זה כמו כדור בראש )

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

קודם כל אתה לא יכול לומר שזה לא כסת"ח-כי זה כן.

שחיטה נקייה לא הייתי אומר (ראית פעם שחיטה??)

ואל תדבר שטויות- אין שום המלצה לא לאכול בשר(להפך)

מה שנכון שהבהמה לא מרגישה כלום(זה כמו כדור בראש )

1. קודם כל אני כן יכול לומר שזה לא כסת"ח-כי זה לא. אם יש לך בעיה עם השחיטה הכשרה לך תקנה גלאט אבל תוציא ציבור שלם,

כאילו הם אוכלי פיגולים, נבלה וטרפה כי זה מה שמשתמע מדברי כל מי שטוען כמוך.

2. שחיטה נקייה מבחינת החיתוך וכן אני ראיתי שחיטות ברבים ולא רק אחת, שבוצעו ע"י רב, שביצע שחיטה כשרה ולא גלאט ושמאט.

אתה ראית שחיטה?

3. אני לא מדבר שטויות. הילכות בשר, הכשרות עצמה, יציאה ידי חובה בברכת שחיטה, הבעיות הרפואיות הכרוכות בבשר, ההיבט

המוסרי ועוד כהנה וכהנה.

4. איזה כדור בראש על מה אתה מדבר בכלל, אתה יודע איזו טראומה זו?

אצלנו במשק נאלצנו להמית פרה וזה בוצע ביריה הבשר נהיה בלוק.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...