עבור לתוכן

מהוא חיבור האודיו המומלץ למכשיר DVD ? (דיגיטאלי VS אופטי)

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

רציתי לדעת איזה סוג חיבור יתן את הפרדת הצלילים הטובה ביותר במכשיר DVD שמחובר לרסיבר קולנוע ביתי.

קואקסלי, אופטי, או אנלוגי 5.1 ?

יחד עם סוג החיבור אני מבקש המלצה לכבל איכותי מאותו סוג במחיר של על 150 ש"ח.

בנוסף כרגע ברשותי רסיבר קולנוע ביתי שמחובר ל-4 רמקולים בלבד, האם לאחר רכישת סנטר וסאב אתם ממליצים לחבר את כל המערך ליציאות של הסאב ואת הסאב בחיבור דיגיטאלי, או כל רמקול בנפרד ליציאה הישירה שלו במגבר ?

תודה.

פורסם

או קואקסלי או אופטי.

כי ככה בעצם הסאונד מועבר ישירות לרסיבר וזה נותן לך איכות סאונד מקסימלית.

בחיבור 5.1 אנלוגי אתה מאבד איכות...

פורסם

לדעתי אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך ואני אנסה להסביר למה.

קודם כל למה אתה מתכוון "הפרדת צלילים טובה"? האם לאיכות השמע?

בוא ונניח שהדיון כאן הוא בין חיבור אנלוגי ודיגיטלי - ולא ניכנס לדיון על ההבדל בין קואקסיאלי לאופטי.

אז הענין הוא שזה מאוד תלוי בציוד הספציפי שאתה משתמש בו.

תבין שהמוזיקה היא אנלוגית מטבעה וזה אומר שחייב להיות ממיר מדיגיטלי לאנלוגי בדרך מה CD למגבר (DAC).

עכשיו השאלה היא איפה ה DAC יותר איכותי? ב DVD שלך או במגבר - אם יש לך DVD שקנית ב 400 ש"ח בהזדמנות ומגבר של 10K, סביר להניח שה DAC היותר איכותי יהיה במגבר ואז שווה לחבר אותו גיגיטלית ל DVD.

אבל אם יש לך מגבר של 1000 ש"ח ו DVD ב 800 אז מאוד יתכן שהממיר של ה DVD יותר טוב מזה של המגבר ושווה לך לחבר אנלוגית.

בקיצור מעבר להצצה בדפי הנתונים שיכולה לתת לך מושג כללי, למה לא לנסות את שתי האופציות ולהחליט לפי השמיעה שלך?

אם לא תרגיש בהבדל או שההבדל זניח אז כדאי חיבור דיגיטלי כדי לחסוך את הכבלים המיותרים.

לגבי חיבור למגבר או לסאב - זה שוב תלוי באיכות הרכיבים. אני מניח שאם אתה מחבר את כל הלווינים לסאב אז יש שם מגבר פנימי שמפעיל אותם. האם המגבר של הסאב יותר טוב מהמגבר ברסיבר שלך? שוב מבחן שמיעה יכול לפתור את ההתלבטות.

פורסם
  • מחבר

אני אסביר לך מדוע אני שואל, מכיוון שיש לי אופציה לרכוש מכשיר DVD עם יציאת HDMI אך ללא חיבור דיגיטאלי כלל (רק קומפוזיט וקומפוננט) והוא זול יותר.

בכל אופן אני מתלבט בני שני הדגמים הללו:

פיוניר 696

וטושיבה 770

הפיוניר מעט משוכלל יותר (יציאת 5.1 ותמיכה ב SACD) אך לטושיבה תמיכה טובה יותר בDIVX לפי מה שהבנתי ותצוגה טובה יותר של כתוביות צרובות.

גב מכשיר הפיוניר

dv696avsback_large.jpg

המלצתכם ?

פורסם

אם הטושיבה זה ה SD770 אז יש לו יציאה קואקסיאלית דיגיטלית.

http://zap.co.il/model.asp?model_id=466615

ה HDMI וגם ה SACD הם תכונות מאוד מתקדמות אבל גם מיותרות (למרבית האנשים).

כלומר, אם יש לך מסך HD אז כדאי באמת DVD שיוכל לנצל אותו.

לגבי SACD, כמה דיסקים ראית לאחרונה בפורמט הזה? גם מעט מאוד דיסקים (כותרים) מגיעים לפורמט הזה - בד"כ מוזיקה קלאסית.

כדי לנצל את יתרונות ה SACD צריך מערכת ברמה טובה מאוד.

אז אם אתה צריך HDMI הפיוניר מועדף - הבעיה היא שהוא עולה פי שתיים מהטושיבה. . .

פורסם
  • מחבר

חושבים על העתיד, למרות ש HDMI זה ישראבלופ! המכשיר לא קורא פורמט HD DVD אז חוץ מסדרות HDTV שאני אצרוב זה לא יעזור יותר מדיי בכל מקרה.

הפיוניר היה מועדף גם עליי בשל חיבור 5.1 אנלוגי שיש לו.

במידה ואני מחבר את מכשיר ה DVD למגבר בחיבור אופטי, אני אקבל אות שמע גם אם פס הקול אינו DTS ?

שאלה נוספת, חיבור SCART מעביר גם קול וגם תמונה, תהיה בעייה לחבר SCART לטלוויזיה ואופטי לרסיבר בעת ובעונה אחת ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים