עבור לתוכן

יעוץ בבחירת כרטיס קול איכותי מאוד בעיקר למוזיקה

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין כמה כרטיסי קול

המחשב שלי מחובר לרסיבר + 2 רמקולים + סאב ברמה גבוהה

על איזה כרטיס הייתם ממצילים?

X FI רגיל בלי יציאה אופטית?

AUDIGY עם יציאה אופטית?

משהו אחר?

האם בכלל יש צורך לחיבור אופטי או שלא ירגישו בהבדל?

בקיצור השאלה שלי היא בסכום של עד 1000 שקל +- 200 איך אני מנצל את המערכת שלי הכי טוב למוזיקה מהמחשב

תודה לכולם וחג שמח!

פורסם

תפרט יותר על המערכת שלך- רסיבר, רמקולים

בשימוש ביציאה דיגיטלית אין חשיבות לכ.קול - את העיבוד עושה הרסיבר

פורסם
  • מחבר

מגבר Yamaha RXV357

זוג רמקולים סטליטיים Polkaudio RM6751

שהם למעשה חלק מהסט RM6750

סאב Morel RS10A

זאת אומרת שגם אם אני קונה את הכרטיס קול הכייייייי משוכלל שיש היום כל עוד אני מחבר בינו לבין המגבר בכבל אופטי זה לא יתן לי כלום? אני אשמע כמו שאני שומע עכשיו מהכרטיס קול המובנה עם כבל אופטי?

פורסם

בידיוק , לעומת זאת אם תחבר באנלוגי בכרטיס קול ממש איכותי , אתה תשמע גם ממש איכות ... (אם המקור שלך זה CD במחשב, ולא MP3 ב128 KBPS )

(אני אישית תמיד העדפתי אנלוגי ...)

פורסם

למוזיקה לא כדאי קריאטיב, לך על esi או M-audio

פורסם

בשימוש ביציאה דיגיטלית אין חשיבות לכ.קול - את העיבוד עושה הרסיבר

לא נכון, אמנם הכרטיס מוציא בסופו של דבר אות דיגיטאלי, אבל העירבול בין המקורות (במיוחד אם יש מקורות אנלוגים שעוברים קידוד) מאד מאד משנתה עם איכות הכרטיס. ישנם גם כרטיסים שמוציאם DOLBY LIVE או DTS CONNECT, אבל כאלו שלא, מוצאים PCM כך שאם המגבר שלך לא נבנה לMULTI-PCM (נתמך רק על ידי מגברים של קריאיטיב/קמבריג') תוכל לשמוע רק בסטריאו מהיציאה הדיגיטאלית, שוב, אלא אם יש לכרטיס DOLBY LIVE או DTS CONNECT - כרטיסים אלו מקודדים את הסאונד היוצא בדולבי/DTS ומאפשרות להוציא אות דיגיטאלי לכל מגבר תומך בשיטות הנ"ל (ו-DTS המומלצת מבינהן)

אני אישית נפלתי בזה, לפני 4 שנים קניתי Audigy מהדור הראשון והתאכזבתי לגלות שהרסיבר שלי לא יכול לקבל מהמחשב סראונד דיגיטאלי, אלא רק בסרטים (DOLBY PASS-THROUGH).

אני בכל מקרה התאכזבתי מקריאיטיב, הם צעצועים נחמדים לגיימרים ולאנשים שרוצים שהדריבר יהיה מקושט וצבעוני, אני התרשמתי מהכרטסים של Auzentech למרות שאיני בטוח שהם משווקים בארץ, גם esi ו וM-audio טובים למקצוענים כמו שקודמי אמרו.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אחרי שהתעמקתי קצת יותר החלטתי ללכת על Emu 1212M ולספוג את ההפרש

השאלה שלי היא כזאת:

אני שומע בעיקר MP3 ולא CD

בעיקר MP3 באיכות גבוהה

מה שלא נשמע לי באוזן ישר נמחק ולא משנה איזה שיר זה (גם אם הוא 192 או 320 KBPS.. כולנו יודעים שלא תמיד הם מקודדים כמו שצריך)

האם במידה ואני אכן קונה את הכרטיס הזה (Emu 1212M) ואני מחבר אותו (אנלוגי/דיגיטלי, מה שעדיף) אני אשמע הבדל מהמצב שזה מחובר היום (כ.קול מובנה מחובר בSPDIF בכבל אופטי)?

הבדל משמעותי/זניח?

תודה

פורסם

לא מכיר את הרמקולים שלך, אבל אני אישית שומע הבדל מורגש בין ה-Emu לבין כרטיס אונבורד (ולצורך העניין גם בחיבור דיגיטלי), ושומע הבדל ברור גם בין ה-Emu לבין ה-X-Fi אשר סקרתי לא מזמן (כששניהם בחיבור אנאלוגי).

כאמור, כפי שאמר megaeagle, ישנה חשיבות לאיכות היציאה הדיגיטלית, וזאת כיוון שישנו העירבול של המקורות, ישנה (במידה ולא מעבירים ישירות DTS או DD, מה שקורה הרבה מאוד) חשיבות לאיכות הכרטיס כיוון שהוא ימיר את הפורמט של הקובץ, וישנה חשיבות לקריסטל הפנימי של הכרטיס (דבר שהיה בעייתי עם סדרת כרטיס האודיג'י 2 לדוגמא, אשר הקריסטל שלהם לא היה מדויק והיו בעיות של סינכרון שעונים) אשר דואג לשלוח את האות כראוי.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים