עבור לתוכן

השאלה הגדולה של היקום

Featured Replies

פורסם

אם כבר מדובר בתאוריה הזאת, איפה בדיוק נמצא "בורא עולם" בזמן שהוא ברא את האטום היחיד הזה? במימד אחר?

הוא היה בשירותים מוריד את הארוחה של אתמול.

• תגובות 96
  • צפיות 11.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

למדתי קצת את השטויות האלה, ולפני המפץ הגדול לא היה זמן. ישנם 12 מימדים, בני האדם תופסים רק 3- אורך רוחב ועומק. המימד הרביעי הוא מימד הזמן, לפני המפץ הגדול מימד הזמן עוד לא נפרש, ולכן זה הגיוני. המפץ הגדול הוא דבר שקשה לתפוס.

מהחומר שהשתחרר התגבשו כוכבים. בכוכב שלנו היו האידיאלים המושלמים ליצירת חיים.

כיום כמעט הצליחו לייצר חיים במעבדה.

לא נראה לי שאלוהים צריך להיות קשור פה- אלוהים הוא דבר שבני האדם המציאו כדי שיהיה להם את מי להאשים.

פורסם

12 מימדים?

מהם ה8 הנותרים?

פורסם

12 מימדים?

מהם ה8 הנותרים?

לא יודע, אני לא פרופסור לפיזיקה. אבל נתנו להם שמות.

פורסם

אם בני אדם תופסים רק 4 מימדים איך יודעים שיש 12? :)

פורסם

אם בני אדם תופסים רק 4 מימדים איך יודעים שיש 12? :)

בני אדם תופסים שלושה.

יודעים על 12, בדיוק כמו שאתה יודע על קיומו של המימד הרביעי- הזמן...

פורסם

התחלה, עמצע, סוף, סטטי, טוב, רע, אלה מושגים אבסולוטים שבני האדם המציאו. אבל היקום שאנחנו מכירים לא מכיר בהם.

ולכן השאלה מתי נוצר היקום מתבטלת מאליה. בכלל היקום מתנהל לפי חוקים משלו וכבר כתבתי על זה.

1. חוק מס' 1 הוא שאין חוק.

2. אין מצב סטטי ביקום שאנו מכירים.

3. כל דבר יכול לקרות בכל רגע ובכל מקום.

4. כל חומר ביקום עובר שינוי בכל רגע נתון.

טוב אז בקשר לסוגייה איך התחיל היקום. אז אני מצטט ממה שכתבתי בשלבים יותר מוקדמים של הדיון.

היקום לא נולד מהמפץ הגדול נקודה. המפץ הוא חלק משרשרת אירועים שקדמו לו. (וכבר טענתי שימו לב לפיסקה הראשונה והשנייה בציטוט).

זה כמו שתינוק נולד, הלידה היא תהליך שנוצר עקב תהליכים שקדמו לו. משמע הלידה היא לא תהליך ראשוני וכשם שכוכב נולד אינו תהליך ראשוני אלא נקודה בשרשרת של תהליך מתמשך, כך בדיוק נולד היקום.

מסקנה...אם אכן התרחש אירוע כמו המפץ הגדול, הוא לבטח לא בריאת היקום. אלא המשכו של יקום קדום יותר שעבר שינוי.

ולכל אלא שמבקרים אותי אני חוזר שוב. קיראו בעיון את החוקים שלפי דעתי היקום מתנהל, ותראו שהכל משתלב עם מה שכתבתי...

בקשר לסוגיה "יש אלוהים אין אלוהים" זה בטח צורך דיון נפרד. שאם מישהו יפתח אטול בו חלק....

פורסם

בני אדם תופסים שלושה.

יודעים על 12, בדיוק כמו שאתה יודע על קיומו של המימד הרביעי- הזמן...

על 12 לא שמעתי אף פעם (אם כי אני לא מתמצא יותר מדי בתחום)

אבל יצא לי לשמוע כבר על 25 מימדים (בהקשר של תורת המיתרים)

פורסם

זאת כנראה התשובה הנכונה , למרות שקשה לנו להאמין במשהו שאנחנו לא יכולים לראות .

בקשר לאיך התחיל הכול זוכרים? (האטום שהתחיל את הכל מסיבה לא מובנת)

אני לא חושב שהיקום התחיל מאטום ראשוני אלה שהוא נברא שלם ומוכן ע"י בורא עולם .

כלומר יש זמן התחלתי לבריאה אבל הוא נברא כשהוא כבר בן כמה מיליוני שנים לפי תפישת הזמן שלנו.

כמו שהאדם הראשון ניברא כנער מתבגר , כמו שאת כדור הארץ

הוא ברא מוכן אומנם היה תוהו ובהו אבל הוא נברא כשהוא כביכול כבר בן כמה וכמה שנים.

תאוריה מעניינת - מה תומך בה? מה גורם לך לחשוב כך?

אישית - אני מאמין שאני בור בכל נושא אפשרי (וזה ממש לא מתוך צניעות!), אני לא יודע כל ומה שנותר הוא לחקור. אני גם לא מבין הרבה באסטרו-פיזיקה תאורטית, אז אין לי תשובה לשאלה הראשונה, חוץ מזה שאני יודע שרוב התאוריות הקיימות כיום, תומכות במפץ גדול (או התרחבות/כיווץ של היקום, או משהו) ולא ב-"כך היה מאז ומעולם".

פורסם

על 12 לא שמעתי אף פעם (אם כי אני לא מתמצא יותר מדי בתחום)

אבל יצא לי לשמוע כבר על 25 מימדים (בהקשר של תורת המיתרים)

יש המון תיאוריות כמובן.

הנה הדגמה די יפה של תיאוריה של 10 מימדים:

http://www.tenthdimension.com/flash2.php

פורסם
הנה הדגמה די יפה של תיאוריה של 10 מימדים

מכיר. נראה נחמד, אבל חלק מזה לקוח ממקומות אחרים, והטענה הסופית (שאין יותר מ- 10 מימדים כי פשוט "אי אפשר לדמיין משהו מעבר לזה") שטותית בעיני.

ול- duk4u:

המסקנה שלך מבוססת על הטענה שמתחילה במילים:

זה כמו שתינוק נולד...

למה?

לפני שאתה גוזר טענות מתוך הדמיון הזה אתה צריך להוכיח אותו.

אתה לא יכול להגיד ש"מלבן" זה כמו "כדור פינג-פונג" ולכן מלבן הוא לבן.

המלצה מכל הלב (לכל מי שמדע מעניין אותו) - קחו קורס מבוא ללוגיקה מתמטית. זה עושה הרבה סדר בחשיבה.

פורסם

Boomerang . אולי תסביר לי מה גזור מתוך הדימיון במה שאמרתי???. בכלל מה הקשר למלבן???. ניראה לי שהתבלבלו לך היוצרות.

שאתה מעלה טענה שכנגד, אבל לא מנמק אתה לא נחשב...זה רק מעיד על חוסר בהבנת הניקרא מצדך אז אני אנסה לעזור לך.

הבאתי את הדוגמא של תינוק שנולד כי, לא על זה מבוססת הטענה שלי. אלא כדוגמה לתהליכים מקבילים שנוצרים ביקום. ואם תחבר את זה לשאר הדברים שאמרתי (ורצוי שתקרא את כל מה שאמרתי) אז תגיע למסקנה שזה מתחבר בצורה מושלמת...

פורסם

אם כל הדברים יכולים להתקיים בכל זמן ובכל מקום => הרי שהדברים יכולים גם להיתקיים כולם ע"י חוקים מסויימים. הטענה שכל הדברים פועלים ע"י חוקים מסויימים היא איבר בתוך הקבוצה בתוך הקבוצה שכל הדברים יכולים להתקיים בכל זמן ובכל מקום. המשפט סותר את עצמו.

פורסם

UnsignedInteger .תקרא טוב לפני שאתה מגיב. זה יחסוך לך אי נעימות....

פורסם

מי שרוצה ללמוד על 12 המימדים ותאורית ה-G

http://www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/program.html

זה שלוש שעות אבל תראו את זה בחלקים, זה מאוד מעניין ומסביר באופן מאוד ברור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים