עבור לתוכן

רוצה לוודא שראוטר מתאים לי (-:

Featured Replies

פורסם

היי!,

הנה הראוטר שאני רוצה לקנות:

http://www.jiwire.com/d-link-airplus-xtremeg-wireless-router-di-624-product-specifications.htm

עכשיוו אני רוצה לקנות שניים כאלו להפוך אחד מהם לריפטר, מאחר וזו הוצאה גדולה הייתי רוצה לדעת שהם שניהם תומכים בWDS 100% (לפי הלינק הם כן) ושאני בטוח אוכל להפוך אחד לרפיטר.

תודה!

פורסם

אני מניח שאם כתוב הם תומכים. אבל..

לי יש את הראוטר הזה, לצערי. הראוטר נוטה לעשות אתחול לעצמו מפעם לפעם ללא סיבה ברורה ולפעמים מנתק את החיוג לרשת. בכל פעם שהוא מנסה לחייג לרשת הוא מנתק את המחשבים המחוברים ל-LAN. מבדיקות בפורום D-Link באתר www.dlink.co.il מתברר כי הבעיה אינה ייחודית לי אלא חוזרת אצל משתמשים רבים, בעיקר האתחולים הלא ברורים. החלפת הקושחה עזרה מעט אבל לא לחלוטין.

כמו כן היו לי בעיות בהצפנת WPA-PSK ואני נאלץ לעבוד ב-WEP.

לטובת השקט הנפשי שלך, מצא ראוטר או ריפיטר אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה על הHEADS UP (-:

אבל בקשר לחיוג לרשת אני בלי חייגן ובקשר להצפנה אני עובד רק עם מק פילטר אז זה פחות רלוונטי לגבי.

בכל מקרה אשמח לקבל המלצה על ראוטר אחר לפי האיררכיה הבאה:

טווח קליטה, ביצועים באלחוט (נגזרת של טווח), ביצועים כללים (ישרת 7 מחשבים שמפעילים ביטורנט ואימיול בו זמנית).

כרגע יש לי את ה524 ואני לא מרוצה מאף אחד מהפרמטרים..

פורסם

לך על הראוטרים של לינקסיס הם מעולים.

יש לך את ה WRT54GL שהוא מאוד נפוץ וטוב וישנם עוד דגמים נוספים.

פורסם
  • מחבר

מלינקסיס אני מתרחק בכל מעודי, היה לי את הWRT54G ואין סיכוי שאני קונה משהוא שלהם, לעולם.

פורסם

זה הקטע, גרסת ה-G הייתה מעפנה ולכן הם הוציאו את ה-GL שהיא פצצה.

פורסם

מלינקסיס אני מתרחק בכל מעודי, היה לי את הWRT54G ואין סיכוי שאני קונה משהוא שלהם, לעולם.

לא ברור לי למה. לי יש ניסיון טוב מאוד איתם.

בכל אופן יש גם ל-Netgear מספר ראוטרים. אישית איני מכיר אותם למרות שיש לי print server שלהם

פורסם

כמו שכבר אמרו פה ובצדק - גירסת ה-GL (שהיא בעצם גירסה 4 של הנתב במקור) נהדרת.

אני עובד איתה על קושחה לא רשמית (DD-WRT) ונהנה מכל רגע.

פשוט מעולה.

דרך אגב עוד הערה - שלא תחשוב שאם אתה משתמש ב-MAC FILTERING אז אין צורך באבטחה.

כתובות MAC לא נועדו במקור לשמש כמזהים במערכת אבטחה, ופרט לכך קל מאוד לשנות כתובת MAC לכל כרטיס, או להעתיק כתובת MAC באמצעות התקפות דוגמת MITM.

מומלץ בחום שתשתמש באבטחת WPA/WPA2 כדי להשאיר את הרשת והמחשבים שבה בטוחים.

ב-WEP כמובן אין להשתמש בשום פנים ואופן.

יום נעים.

פורסם

ל-WDS יש אכן שתי משמעויות(repeater ו-Bridging) ולכן נתב שמצהיר יש לו תמיכה ב-WDS זה לא מבטיח שהוא יוכל לתפקד כ-REPEATER.בכל מקרה, המשמעות היא שיש לבדוק היטב את התיעוד של הנתב על מנת לוודא שאכן יש בו את התמיכה הרצויה.

נתבים אשר תומכים ב-wds Repeating הם:

ה-3CRWE554G72T של 3COM וה-BR6204 וה-BR6216 של EDIMAX.

הנתבים של compex np27g or np28g.

wrt54gl של linksys ע"י קושחה צד-שלישי אם אני לא טועה.

כמובן שיש לקנות 2 דגמים זהים כדי שהפונקציה הזו תעבוד.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

כמו שכבר אמרו פה ובצדק - גירסת ה-GL (שהיא בעצם גירסה 4 של הנתב במקור) נהדרת.

אני עובד איתה על קושחה לא רשמית (DD-WRT) ונהנה מכל רגע.

פשוט מעולה.

דרך אגב עוד הערה - שלא תחשוב שאם אתה משתמש ב-MAC FILTERING אז אין צורך באבטחה.

כתובות MAC לא נועדו במקור לשמש כמזהים במערכת אבטחה, ופרט לכך קל מאוד לשנות כתובת MAC לכל כרטיס, או להעתיק כתובת MAC באמצעות התקפות דוגמת MITM.

מומלץ בחום שתשתמש באבטחת WPA/WPA2 כדי להשאיר את הרשת והמחשבים שבה בטוחים.

ב-WEP כמובן אין להשתמש בשום פנים ואופן.

יום נעים.

חוץ ממק פילטר גם הSSID מוסתר, בכל מקרה, הרשת שלי לא כזו מפתה כדי שמישהוא ישקיע כ"כ הרבה מאמץ, וגם אם כן, אני אראה אותו ברשימת CLIENT LIST.

ככה שאני בסדר..

the_cool

תודה על המידע החשוב!

עריכה:

טוב, אני הולך על הלינקסיס בהמלצתכם, אשמח קישור לקושחה צד שלישי שמאפשרת לקנפג אותו בתור רפיטרט והמלצות לקושחה הטובה ביותר..

ושאלה נוספת, איך הקליטה שלו בהשוואה לנתבי מימו אחרים? כי הוא הולך לשמש כרפיטר בין שני ביניינים אז עדיפות ראשונה היא לקליטה..

תודה!

פורסם

נתחיל מהסוף:

- הקליטה שלו מצויינת. תעבוד יופי גם בתנאים שציינת.

- הקושחה הטובה ביותר היא DD-WRT.

- לא מספיק להשתמש בסינון MAC ובהחבאת SSID.

כל אידיוט עם NetStumbler יכול לעלות לך על הרשת גם אם ה-SSID חבוי, ולגלות עוד המון פרטים פרט לכך.

אתה אולי חושב שהרשת שלך לא מעניינת - אבל מישהו עם הכלים הנכונים אולי ימצא אותה מעניינת מאוד....אל תיקח סיכון.

בכל מקרה תתחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים