עבור לתוכן

בעיה - המחשבים ברשת לא מתקשרים

Featured Replies

פורסם

פתאום באמצע החיים הפסיקו 2 המחשבים שברשת הביתית שלי לתקשר.

הרשת קיימת פחות מחודש, ועד עכשיו עבדה פיקס.

המחשבים מחוברים בכבל ישר עם סוויץ'. חיבור נפרד לאינטרנט (ואפשר להתקשר מהאינטרנט בשני המחשבים בהצלחה).

אינטרנט בכבלים.

למישהו יש רעיונות מה קרה פתאום?

בחיבורי רשת אני רואה את הכוננים של שני המחשבים, ובתקשורת הוא כותב לי שהם מקושרים, אבל תכלס הוא לא נותן להיכנס לכוננים של המחשבים ברשת.

פורסם

יש פינגים בינהים?

חשבונות GUEST מופעלים ב-2 המחשבים?

פורסם
  • מחבר

הסיפור הוא שכשאני מגדיר להם IP פנימי (192.168.0.1/2) הם מקושרים ביניהם ועובדים כרשת, אבל אז אין לי אפשרות להתקשר לאינטרנט.

וכשאני מוריד את הIP (כמו שהיה בהתחלה כשהכל עבד מצויין), אין לי רשת ואני יכול להתקשר לאינטרנט.

פורסם

מה רשום לך בהגדרות ש ה dhcp?

פורסם
  • מחבר

מה זה dhcp?

צריך בעיקרון לדבר איתי ברמת גן, כי אני ממש לא מהתחום.

בכל אופן, מי שהתקין לי את הרשת , לא רשם כלום בכתובות הIP שבTCP

הן נשארו ריקות.

ובכל זאת היה לי רשת תקינה בין 2 המחשבים.

ואינטרנט בכל מקום, אך לא בהתחברות ביחד (כל אחד מתחבר בזמן אחר)

פורסם

DHCP זה שרת שנותן את כתובות ה-IP באופן אוטומטי. בדר"כ הראוטר או switch נותנים את זה (אפילו המודם במקרים מסויימים יכול לתת). צריך לאפשר לאחד מהם, ורק אחד, לעשות זאת.

כדי להמחשב יקבל IP משרת DHCP יש לדאוג שתחת-Internet Protocol (TCP/IP)->Properties של כרטיס הרשת יהיה מסומן Obtain an IP address Automatically ו-Obtain DNS server address Automatically.

נראה לי שללא הגדרה ידנית שני המחשבים מקבלים IP שונה לא באותה רשת. בדוק מה IP של כל מחשב במצב זה (double click של האיקון של הרשת ב-sys tray ובדיקה תחת לשונית support)

פורסם

סויץ ומודם לא מחלקים כתובות IP. סויץ אחראי רק לפיצול החיבורים ברמת הערוץ ומודם אחראי להמיר אותות מאנאלוגים לדיגיטליים ולהיפך. לDNS אין שום קשר. הDNS קשור לגלישה באינטרנט(שמות של דומיינים, לדוגמא, אם אתה מקליד www.hwzone.co.il אז שרת הDNS שלך מביא לך את הIP של האתר).

תפותח התראד: תיכנס להגדרות של הראוטר שלך(בדרך כלל עם שם משתמש וסיסמא Admin) ותחפש שם dhcp. אחר כך תעשה פרינטסקרין ותעלה לכאן.

במקרה הכי גרוע, אם שום דבר לא יעבוד, אתה יכול להגדיר 2 IP לאותו כרטיס רשת. היה כאן קישור לזה פעם.

פורסם

סויץ ומודם לא מחלקים כתובות IP. סויץ אחראי רק לפיצול החיבורים ברמת הערוץ ומודם אחראי להמיר אותות מאנאלוגים לדיגיטליים ולהיפך. לDNS אין שום קשר.

עקרונית אתה צודק אבל לא תמיד. כאשר אין ראוטר והמודם מחובר ישירות למחשב (או דרך סוויטץ'), והמודם עצמו לא מחובר לכבלים (כבל הטלויזיה), המודם של הכבלים יודע לתת גם IP למחשב (מתחיל ב-172). אם המודם מחובר לכבלים הוא יעביר IP מהכבלים. רק שבוע שעבר נתקעה לי הרשת על בעיה כזו ורק בעזרת התמיכה של HOT הצלחתי לאפס את המודם.

בהגדרה סוויטץ' לבד לא יחלק IP אבל יש גם מכשירים משולבים שמשמשים גם כשרתי DHCP. מהתיאור של הבחור לא ידוע מה יש לו שם.

ובכל זאת היה לי רשת תקינה בין 2 המחשבים.

ואינטרנט בכל מקום, אך לא בהתחברות ביחד (כל אחד מתחבר בזמן אחר)

אם לא הסוויטץ' נותן ולא והמודם, אין שם שרת DHCP שיכול לתת לשני המחשבים IP שונים ואולי לכן הוא נתקע. לא ראיתי שהוא כתב שיש ראוטר. על פי הבנתי שני המחשבים מחוברים בסוויטץ' בלבד למודם ורק אחד יכול כל פעם לחייג ולהתחבר.

פורסם

המודם של הכבלים אמור לקבל את הIP מהכבלים, לא מעצמו...

מוזר שהוא נתן לך כתובת כזו. אולי הכבלים נותנים את הIP מהתחום שנמצא הIP הזה?

בכל מקרה, צריך לבדוק אם הDHCP מחלק כתובת בתחום הגיוני.

ד.א. אתה בטוח שהIP שלך לא היה 127.0.0.1? הIP הזה משמש בLOOP לעצמך(יורד את כל השכבות, ועולה בחזרה אלייך, localhost במילים אחרות).

פורסם
  • מחבר

בהגדרה סוויטץ' לבד לא יחלק IP אבל יש גם מכשירים משולבים שמשמשים גם כשרתי DHCP. מהתיאור של הבחור לא ידוע מה יש לו שם.

אם לא הסוויטץ' נותן ולא והמודם, אין שם שרת DHCP שיכול לתת לשני המחשבים IP שונים ואולי לכן הוא נתקע. לא ראיתי שהוא כתב שיש ראוטר. על פי הבנתי שני המחשבים מחוברים בסוויטץ' בלבד למודם ורק אחד יכול כל פעם לחייג ולהתחבר.

הבנת נכון. אין לי ראוטר, רק סוויץ', ואני יכול להתחבר למודם כל פעם ממחשב אחד בלבד.

מה אני עושה כדי להחזיר את המצב לקדמותו? (רשת בין 2 המחשבים + חיבור לאינטרנט, כל פעם מחשב אחד)?

לא יודע מה קרה, אבל אחרי כשבוע בלי רשת, פתאום היא חזרה.

אין לי מושג, ייתכן שהIP של הכבלים בזמן התקיעה היה שונה לגמרי ממחשב למחשב, ועכשיו הם נתנו לי IP מאותה משפחה?

פורסם

כאשר אתה בתצורת חיבור ללא חייגן בכבלים(מכונה גם mpls),אתה יכול לחבר 2-3 מחשבים לאינטרנט והם יגלשו ללא תלות אחד בשני.מי שמחלק את כתובות IP הוא המודם אשר מושך אותם מנתב ה-ctms של הכבלים(בדר"כ מקבלים 2-3 כתובות Ip שונות מרשת הכבלים..לדוגמה 172.24.33.45 , 172.24.29.2).לפעמים כאשר נתקלים בבעיה שרק מחשב אחד קיבל כתובת Ip מרשת הכבלים,הבעיה היא בקושחה של המודם שהוגדרה לחלק רק כתובת ip אחד,ולכן אפשרי לנסות לעדכן את הקושחה של המודם ואז תתכן האפשרות לקבל יותר מכתובת ip אחת.

אני שהבעיה פה,שכנראה שאחד מהמחשבים קיבל כתובת ip חדשה,אך עם מיסוך שונה(כנראה 255.255.255.0), ולכן שני המחשבים כבר לא נמצאים באותו הסיגמנט ולכן אינן יכולים לשתף קבצים.

הבעיה נפתרה ככל הנראה,כאשר המחשב משך כתובת ip אחרת אבל הפעם עם מיסוך נכון ואז הרשת חזרה לעבוד.

מה כתובת ip ו-mask שקיבל רכיב הרשת אצלך בכל מחשב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים