עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית של 3 מחשבים בעזרת נתב

Featured Replies

פורסם

כרגע המחשב שלי הוא המחשב הראשי אליו מתחבר מחשב נוסף בחדר אחר בעזרת רשת ביתית רגילה של כבל וכרטיסי רשת. בקרוב יוסף מחשב נוסף בחדר אחר אותו הייתי רוצה לשתף בחיבור. מכיוון שחיבור אינטרנט נוסף הוא לא אופציה חשבתי על אפשרות של נתב.

אינני מבין רבות באופן הפעולה או התקנתו (שיותר מעניינת אותי כמובן) למרות שאני יודע שמחירו נע מ400 שקלים ומעלה - מחיר שמקובל עלי ביותר.

מישהו יכול אולי להביא לי קישור למדריך מפורט המסביר איך לחבר 3 מחשבים בעזרת נתב?

תודה מראש וגמר חתימה טובה.

פורסם

אתה מעוניין ברשת אלחוטית, או שיש לך אפשרות למתוח כבל בין המחשבים למכשיר שתקנה(האפשרות השניה עדיפה לפי דעתי).

יש לך כבלים או ADSL? אם אתה בADSL, יתכן שלא תצטרך לקנות ראוטר אלא סויצ בלבד.

פורסם
  • מחבר

ADSL ומתיחת כבל היא לא אפשרות. מהו בדיוק סוויטץ'?

פורסם

סויץ זה יצור זול מראוטר שלא יודע לטפל בפאקטים(חבילות) של IP. משתמשים בזה כדי להרחיב את הLAN. אם אתה רוצה המלצה על ראוטר אלחוטי תחכה שאנשים עם ניסיון בזה יגיעו לכאן. אני לא מכיר כאלה.

פורסם

יש מבחר ראוטרים אלחוטיים. בתחום המחיר הזה אני ממליץ על Linksys WRT54G. הוא הומלץ בהרבה מקומות כמו PC Magazine. לי יש ניסיון טוב איתו אצל חבר. ידידותי מאוד לחיבור וקונפיגורציה. מחיר הכי נמוך ב-ZAP כ-368 ש"ח.

לי אישית יש D-Link DI-624 שמוציא לי את הנשמה, עושה ריסטים מפעם לפעם ולא הכי ידידותי למשתמש. אין לי ניסיון עם DI-524 שהוא הדגם הפשוט יותר (624 מאפשר הכפלת מהירות ל-108M) שעולה רק כ-250 ש"ח אבל לא הייתי ממליץ להתחיל איתו למשתמש לא מנוסה.

יש עוד חברות רבות שלא עם כולם עבדתי. Edimax אני לא מכיר. לאחי יש ניסיון רע עם 3COM. יש לי סוויטץ' אלחוטי ושרת מדפסות של Netgear ואם רמת ההסבר של הראוטר שלהם שווה לרמת ההסבר של הסוויטץ' שלי עדיף להתחיל עם Linksys.

סוויטץ' הוא מתג המחבר בין מחשבים לרשת אחת. הוא לא יודע להיות נתב, כלומר שער לחיבור אינטרנט, ולכן לא מתאים לך.

לראוטר רגיל אין בעיה להתחבר למודם ADSL או מודם כבלים. יש ראוטרים שכוללים גם מודם אבל אז הם מוגבלים או ל-ADSL או לכבלים בהתאם למודם.

פורסם
  • מחבר

בקצרה ובלי דיבורים מיותרים..

יש לי ADSL ולא כבלים. אני מחפש נתב ולא סוויטץ' כדי לחבר 2 מחשבים בחדרים שונים למחשב שלי.

כל מה שבקשתי ואני עדיין מבקש, זה מדריך להתקנת נתב במקרה הספציפי שלי.

תודה.

פורסם

המדריך ישתנה בהתאם לסוג ודגם הנתב שתקנה. ככה שבלי שתגיד איזה סוג, לא יהיה ניתן להפנות אותך למדריך.

פורסם

בגדול השלבים הסטנדרטיים של חיבור רשת כזו הם:

1. קונפיגורציה של Windows לקבלת IP אוטומטי מהנתב (דרך control panel->network, תלוי באיזה Windows)

2. חיבור לנתב וקביעתו כשרת DHCP (שרת IP)

3. קביעת תחום כתובות למחשבים המחוברים

4. הכנסת user name וסיסמה להתקשרות לאינטרנט

5. קביעה האם החיבור יהיה קבוע או רק לפי דרישה

6. אם יש מחשבים המתחברים אלחוטית (לא ברור מהתיאור שלך) והראוטר אלחוטי יש להגדיר פרטמרים נוספים כגון שם הרשת, הצפנה, ערוץ וכדומה בנתב ובמחשבים.

אם יש לך פיירוול בחומרה או בתוכנה (ואם אין לך אתה בצרות) צריך לאפשר חיבור למחשבים ברשת.

רוב הדברים הנ"ל תלויים בסוג הנתב, במערכת ההפעלה ובסוג הרשת. בנתבים של חברות מתקדמות כמו Linksys יש wizard שעוזר להתאים את הרשת. בנתבים הפשוטים העבודה ידנית וצריך להבין יותר. כמו שאתה רואה ללא החלטה על סוג הנתב ופרטים על הרשת קשה לעזור לך. אין מרשם פלא המתאים לכל נתב ולכל רשת.

פורסם
  • מחבר

סבירות גבוהה ביותר שאלך על Linksys.

למחשב שלי (הראשי מבין השלושה) יש ראוטר חוטי רגיל. לקרוא את רשימת השלבים זה כמו לקרוא סינית בשבילי.

ראשית הייתי רוצה הסבר מה מתחבר אל מי (נתב וראוטר ..?) ובאיזו צורה, ואיך שני המחשבים הנוספים מתחברים אל הנתב (תהליך זיהוי אלחוטי סגנון בלוטוס?)

ומה הכוונה בפיירוואל?

פורסם

Firewall זו חומרה או תוכנה שמבודדת בין המחשב לעולם החיצון. ה-Firewall הבסיסי שיש ב-Windows XP חוסם נסיונות חיבור לא מורשים מבחוץ לתוך המחשב. Firewall מתוחכם יותר כגון Norton Internet Security חוסם גם התקשרות לא מורשית מתוך המחשב החוצה כגון במצב שתוכנת ריגול כבר נכנסה לתוך המחשב. מחשב ללא Firewall, סטסטיסטית תוך 10-20 דקות נדבק בוירוס או רוגלה ולכן לגלוש ללא Firewall זו התאבדות.

ב-Windows XP SP2 ה-Firewall מופעל כברירת מחדל. ב-SP1 ומטה היה צורך להפעילו ידנית. אם מופעלת תוכנה אחרת ניתן לנטרל אותו.

יש גם Firewall בחומרה. לאירגונים יש התקני Firewall ייעודיים בחומרה. ברמה ביתית יש נתבים שמגיעים עם firewall מובנה ומגינים מפני התקפה מבחוץ כאשר מופעלים.

לגבי החיבור. המודם מתחבר לרשת והראוטר מתחבר אליו. אל הראוטר מתחבר switch = מתג המחבר בין המחשבים ובינם לראוטר. בדרך כלל ברמה הביתית הכי נפוץ ראוטר משולב עם switch של 4 פורטים + חיבור אלחוטי כך שהמחשבים מתחברים ישירות להתקן אחד. יש ראוטרים כמו של Dynamode שמגיעים גם עם מודם ADSL או מודם כבלים ואז כל המערכת בהתקן אחד. החיסרון הוא חוסר היכולת להחליף כבלים/ADSL מבלי להחליף את הכל במקום רק את המודם.

בחר לך ראוטר, הורד את ה-manual שלו מאתר החברה (עוד לפני הקניה) וקרא שם קצת הסברים. תמצא הסברים כאלו בראוטרים של D-Link, Linksys, Netgear ועוד כולל מרשמים כללים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים