עבור לתוכן

שאלה על מרובעי הליבה של אינטל

Featured Replies

פורסם

מישהוא יכול להסביר לי בבקשה למה אניטל עומדים לשווק לשוק מעבדי מרובעי ליבה בשלב כל כך מוקדם (יחסית) אם אין בכלל תוכנות שיודעות לעשות שימוש במרובעי ליבה?!

כאילו באמת, רוב התוכנות עדיין לא יודעות להישתמש בשתי ליבות אז מה יעזור לי 4 ליבות?!

פורסם

בטח שיודעות.

אם אתה מפעיל 4 תוכנות ביחד, ה Win יודע לסדר לכל ליבה תוכנה אחת.

פורסם
  • מחבר

סליחה אבל windows xp professional/home לא יודעת לעשות שימוש אפילו בשתי ליבות (אם אני לא טועה)

פורסם

אז כנראה אתה טועה. ;D

אתה יכול להפעיל 2 פעולות כבדות על מעבד כפול ליבה ולא לראות "הפרעה" בין הליבות.

אותו הדבר עם המרובע ליבה.

פורסם
  • מחבר

אפשר חוות דעת נוספת כי אני זוכר שקראתי מתישהוא תגובה בפורום שאומרת ש-WINDOWS XP לא יודעת לעשות שימוש בשתי ליבות ושזה אחד מהדברים ש-VISTA מתכוונת לפתור.

חוץ מ-WINDOWS XP תן לי עוד דוגמה לתוכנה (צד ג) שיודעת לעשות שימוש ברבע ליבות ומיועדת לשוק הביתי/עיסקי

פורסם

לעבוד עם כמה תוכנות במקביל - זה בדיוק השימוש של כפולי הליבה.

פורסם
  • מחבר

קראת בעיון מה שכתבתי :-\, כי לי זה לא ניראה.

פורסם

פשוט לא הבנת אותי :)

ה Win עצמו לא תומך בריבוי ליבות, אבל בתוך ה Win אפשר לתת כמה פקודות שינצלו את ריבוי הליבות הזה.

למשל אתה צורב דיסק ומשחק במשחק - במעבד חד ליבה אתה תמיד לרגיש איטיות בשני במשימות - המשחק יקרטע לך (בעניין של הדיסק זה משהו אחר). במעבד כפול ליבה אתה יכול לעשות את שני הפעולות האלה בלי לחוש את ההפרעה של הפעולות אחת על השניה.

או שלא הבנתי משהו? אם לא אז תנסח את השאלה ברור.

פורסם

פשוט לא הבנת אותי :)

ה Win עצמו לא תומך בריבוי ליבות, אבל בתוך ה Win אפשר לתת כמה פקודות שינצלו את ריבוי הליבות הזה.

למשל אתה צורב דיסק ומשחק במשחק - במעבד חד ליבה אתה תמיד לרגיש איטיות בשני במשימות - המשחק יקרטע לך (בעניין של הדיסק זה משהו אחר). במעבד כפול ליבה אתה יכול לעשות את שני הפעולות האלה בלי לחוש את ההפרעה של הפעולות אחת על השניה.

או שלא הבנתי משהו? אם לא אז תנסח את השאלה ברור.

Windows XP היא מערכת הפעלה אשר לא יודעת לנצל ריבוי ליבות, ולכן שום אפליקציה אשר רצה על Windows XP יכולה לנצל את ריבוי הליבות.

Multi Threading לעומת זאת אכן בא לידי שימוש, במקום ליצור "עומס" על העברת הנתונים במעבד בהפעלת תוכנה אחת יותר מדי, יש רוחב עיבוד גדול יותר (וכך פחות עומס).

פורסם

חוץ מזה כל טכנולוגיה מופיעה הרבה לפני שצריכים אותה

DX9C, 64-BIT, לא חסרות דוגמאות. מן הסתם מרובעי ליבה נראים היום כמו קפיצה מעל הפופיק, אבל בעתיד הם יהפכו לסטנדרט

פורסם

תראה, ה Win עצמו לא תומך בריבוי ליבות - זה ברור. לכן תוכנה אחת לא יכולה לתמוך בריבוי ליבות.

אבל אם אני מפעיל 2 תוכנות, אני לא שם לב להפרעה כלשהי אחת לשניה. זאת אומרת שיש פה ניצול של ליבה כפולה.

פורסם

תראה, ה Win עצמו לא תומך בריבוי ליבות - זה ברור. לכן תוכנה אחת לא יכולה לתמוך בריבוי ליבות.

אבל אם אני מפעיל 2 תוכנות, אני לא שם לב להפרעה כלשהי אחת לשניה. זאת אומרת שיש פה ניצול של ליבה כפולה.

ניצול של Multi Threading, לא להתבלבל.

פורסם

Multi threading זה בדיוק הניצול היחיד לריבוי ליבות. אין שום דבר אחר שאפשר לעשות עם זה.

פורסם

Multi threading זה בדיוק הניצול היחיד לריבוי ליבות. אין שום דבר אחר שאפשר לעשות עם זה.

כרגע, התכנון לשימוש פעיל בריבוי ליבות הוא מודולרי ומבוסס על זוג ליבות בכלל (גם בעוד מספר שנים, מעבד כפול ליבה יציג שימוש פעיל.).

פורסם

יש היום הרבה תוכנות שיודעות לנצל n ליבות ולא רק 2 ליבות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים