עבור לתוכן

רשת ביתית עם נתב

Featured Replies

פורסם

שלוום לכולם!

אני די חדש בנושא, אז סלחו לי על הבורות ו"היותר מידי" שאלות..

אני עובר לדירה בקרוב שעומדים להיות לי בה 2 מחשבים, אחד נייח והשני נייד.

הדירה לא גדולה, 3 חדרים כאשר החדר עבודה (איפה שהמחשב הנייח יהיה) והסלון (איפה שכנראה אני אשב עם הנייד) חולקים קיר משותף יעני:

<-------15-20 מטר ------> (בערך, לא באמת מדדתי)

-----------------------------

| חדר עבודה | סלון | (שלא תגידו שאני לא משקיע בתיאור ;D)

| | |

| ----| |--|--| | |

| | | | --| | 15-20 מטר

| ----- |

| ----| מטבח |

| | | |

| ------| |--| |----------

| חדר | ^

| שינה | כניסה

----------

בכל מקרה, לאחר הביקור הקצרצר בביתי החדש, אני מעוניין שתהיה לי היכולת להיתחבר מכל מקום בבית שלי (לרוב מהסלון) לאינטרנט בעזרת הנייד שלי (משמע רשת אלחוטית).

מה האפשרויות שלי?

אני שומע מלא אנשים אומרים נתב אלחוטי, אבל מה לגבי כרטיס רשת אלחוטי? זאת אפשרות בכלל?

מה היתרונות.חסרונות בכל מצב?

(שאלת המיליון דולר) - איזה נתב כדי לקנות? :nixweiss: (במידה והוחלט על נתב, טווח מחירים שלי +400-500 שקל,), קיבלתי המלצות על

LINKSYS WRTG54GL האם הוא עומד בצרכים שלי? האם אני צריך לקנות דברים נוספים מלבד הנתב כדי שהוא יעבוד?

(כרטיסי רשת?, חומרה אחרת שאני לא חושב עליה?).

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בעניין.

תודה מראש על העזרה!!

טל

פורסם

אם הבית שלך עדיין בבנייה הייתי בודק אפשרות להעביר חוטים דרך הקירות לכל חדר.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל זאת דירה שכורה..

להעביר חוטים בכל הבית זה די סיפור... למרות שלהעביר חוט מהחדר עבודה לסלון לא צריך להיות בעיה בכלל..

טל

פורסם

לגבי נתב אלחוטי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=181113.0

הייתי ממליץ לך לשים את המחשב הנייח מחובר באופן קווי לנתב, ומן הסתם הנייד יתחבר אלחוטי.

שאלת לגבי כרטיס רשת אלחוטי, לא כל כך הבנתי את הכוונה. התכוונת לרשת ICS אלחוטית (שנקראת AD-HOC) במקום אופציה של נתב? אם כן, אז מאוד לא מומלץ, הן מאוד לא יציבות, וטוחח השידור של נתב הרבה יותר גדול משל כרטיס אלחוטי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

אבל לפי מה שאני קורא מהקישור שלך ואני מצטט:

* שימו לב - כנראה שלDD-WRT יש בעיות עם חיבור L2TP בארץ (בעיות עם הכבלים בגדול) למרות שהקושחה כן תומכת בפרוטוקולים PPTP וL2TP. הקושחה המקורית של הנתב עובדת בסדר עם הכבלים.

ובדירה החדשה שלי אני עומד להיות מנוי של HOT (יעני כבלים).

זה לא מהווה בעיה?

אני לא מבין יותר מידי במושגים PPTP וL2TP ככה שאין לי מושג יותר מידי מה זה, אבל לאור העובדה שעומד להיות לי כבלים בבית אני חושב שזאת בעיה...

בהמשך הוא רושם שעם הגירסא המקורית לא צריכה להיות בעיה, אז השאלה הגדולה היא האם אני באמת זקוק ל-DD-WRT או שאני יכול להסתפק בגירסה המקורית?

ניסיתי להבין מה הDD-WRT באמת נותן לי אבל לצערי זה פשוט נכנס יותר מידי לפרטים שאין לי מושג בהם אז...

אשמח לתגובה..

טל

פורסם

לדעתי הפשרות הכי טובה שלך זה פשוט נתב שהוא גם אלחוטי וגם רגיל ....וזה די פשוט ....אתה יכול לחבר את האינטרנט לנתב בדר"כ אין בעיה גם עם כבלים וגם עם ADSL....אם אתה רוצה אתה גם יכול לחבר את האינטרנט למחשב שנייח שיהיה שרת והמחשבים האחרים מוחברים לרשת יתחברו דרכו (נייד במקרה זה).....ואין לך איפה להסתבך

פורסם

L2TP ו-PPTP הם פרוטוקולים של חיוג על גבי הכבלים. לדוגמא ברק 013 משתמשים ב-L2TP (נחשב פרוטוקול לא נפוץ) ובזק בנלאומי משתמשים ב-PTPP. לגבי ספקים אחרים יש לשאול בתמיכה ויש לקבל כתובת IP של השרת.

להערכתי גם WRT54GL וגם WRT54G מתאימים לך. שניהם מופיעים באתר של Linksys ובמבט חטוף לא מצאתי הבדל ביניהם מבחינת התקשורת עצמה. מהלינק לת'רד אני מבין שיש לGL תמיכת לינוקס ועדכון קושחה של צד שלישי כגון DD-WRT. לא התעמקתי בזה אבל אם זה לא בכיוון שלך הסתפק בקושחה המקורית של Linksys ושניהם יתאימו לך. מבחינת מחיר שניהם כמעט באותו מחיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים