עבור לתוכן

בעיה ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

קודם כל אני רוצה להגיד שאם מישהו יצליח לעזור לי לפתור את הבעיה, אני ממש אהיה אסיר תודה, אין לכם מושג כמה בעיה זו מציקה ומפריעה לי.

אז ככה, יש לי רשת ביתית אלחוטית של נט לינק (NetLink), יש 2 מחשבים שמחוברים לרשת הזו, המחשב הבעייתי הוא המחשב עם הראוטר. אז מה הבעיה למעשה? הבעיה היא שהאינטרנט במחשב עם הראוטר מתנתק כל כמה שעות (חשוב לציין שבמחשב עם המודם אין בעיות מסוג זה). אם למשל אני שולח קבצים במסנג'ר מהמחשב שבו נמצא המודם למחשב שבו נמצא הראוטר, אז לקראת סיום ההורדה, האינטרנט מתנתק. אין אפשרות אחרת להפעיל את האינטרנט שוב, אלא אם כן אני עושה restart למחשב. עכשיו הבעיה היא לא רק במסנג'ר, בכלל, גם באימיול זה קורה לי, וגם כשאני לא נמצא לא במסנג'ר ולא באימיול זה קורה. הראוטר שלי מתחבר דרך ה- USB. חשוב מאוד לציין, שקניתי מחשב חדש שבו שמתי את הראוטר, ובמחשב הקודם לא נתקלתי בבעיות מסוג זה, האינטרנט לא היה מתנתק לי אף פעם במחשב הקודם. דיברתי עם התמיכה הטכנית (אני מחובר לבזק בינלאומי), הם אמרו לי לנסות להחליף את ה- USB כאילו להעביר את זה ליציאה אחרת, לא עזר. ניסינו הסרה והתקנה מחודשת של האינטרנט דרך דיסק שלהם וזה לא עזר גם כן. אמרו לי בתמיכה הטכנית שאולי הבעיה היא עם הראוטר עצמו וצריך להחליף אותו, אך זה לא נראה לי הגיוני, כי במחשב הקודם לא נתקלתי בשום בעיה, אז למה שפתאום כן תהיה בעיה? עכשיו, גם כאשר אני מדליק את המחשב, אז האינטרנט לא מתחבר לי אוטומטית, והוא אומר לי שהוא לא מוצא רשתות אלחוטיות בטווח, ואז אני עושה לו "תקן" או "repair" והוא מתחבר לי לאינטרנט כמו שצריך. אני לא בטוח שזו הבעיה אך יכול להיות שיש לזה קשר, הדרייבר של הכרטיס קול שלי הוא SoundMax, כאשר הסרתי את הדרייבר מהמחשב ועשיתי ריסטארט, האינטרנט התחבר לי אוטומטית ולא רשם לי שהוא לא מוצא רשתות אלחוטיות בטווח, וגם לא הייתי צריך לעשות לו "תקן". אגב, אם אכן הדרייבר של הכרטיס קול הוא הבעיה, מה עושים? ניסיתי גם להוריד את הדרייבר הכי חדש לכרטיס קול וזה לא עזר.

אני מקווה שהבנתם פחות או יותר את הבעיה, אם לא הבנתם משהו אני אשמח להסביר שוב, אם אתם צריכים פרטים נוספים, כנ"ל.

אגב לא יודע אם זה הראוטר או המודם אבל זה החברה או מה שזה לא יהיה : ASKEY RTA300W

תודה ענקית לכל העוזרים, ויום טוב.

פורסם
  • מחבר

טוב, הסרתי עכשיו את הדרייבר של הכרטיס קול, והצלחתי לשלוח קובץ של 700 מגה במסנג'ר בלי בעיה, דבר שלא הצלחתי בעבר, ככה שההשערה שהדרייבר הוא הבעייתי רק מתחזקת. מה עושים במצב כזה? קונים כרטיס קול אחר או מה? יש אפשרות שאני מדבר עם החברה ממנה קניתי את המחשב והם מחליפים לי את הכרטיס קול או את הלוח אם? או שזה לא יעזור וצריך לקנות כרטיס קול אחר?

*סליחה על הדאבל פוסט, לא שמתי לב.

פורסם

אתה מתכוון שיש לך כרטיס רשת אלחוטי שמתחבר דרך הUSB? כי אין דבר כזה ראוטר שמתחבר USB, לא שמעתי על דבר שכזה ובכל אופן הראוטר שלך בטוח לא עושה את זה.

בכל מקרה, זה נשמע כמו התנגשות דרייברים. צעד ראשון תנסה לחבר את המחשב בצורה חוטית לראוטר ותראה מה קורה. לפי דעתי גם להחליף לכרטיס רשת אחרף עדיף PCI מUSB, בהחלט יעזור למצב.

פורסם
  • מחבר

אולי אני סתם מבלבל בין מושגים, בכל מקרה, במחשב שבו הבעיה (לא איפה שנמצא המודם), יש נתב או ראוטר אני חושב שככה קוראים לזה, שמתחבר חוטית ליציאת USB במחשב. זה נתב עם אנטנה כזאת.

"צעד ראשון תנסה לחבר את המחשב בצורה חוטית לראוטר ותראה מה קורה."

המחשב מתחבר בצורה חוטית לראוטר, זה חיבור USB כמו שאמרתי.

אם אתה אומר שעדיף PCI מאשר USB, אז כמה הסיפור הזה יעלה לי? והאם זה בטוח יפתור את הבעיה?

פורסם

אוקיי, אני אבהיר את עצמי, אני חושב שהבנתי אותך.

המחשב שלך מתחבר בצורה קווית (USB) לכרטיס רשת אלחוטי, והוא מתחבר בצורה אלחוטית לנתב אלחוטי שזה מכשיר שונה לגמרי, שבטוח יש לך אותו (אולי המודם הוא משולב ביחד עם נתב אלחוטי).

ההצעה שלי הייתה שתחבר לנתב (שוב, בהחלט ייתכן שהמודם שלך משולב עם נתב אלחוטי ושזה אותו מכשיר) את המחשב בצורה קווית באמצעות כבל רשת (בניגוד לכבל USB) ותבדוק אם הכל בסדר. אם כן, יכול להיות שכרטיס הרשת האלחוטי שלך לא בסדר, לא ממוקם טוב או שסובל מהפרעות אלקטרומגנטיות בסביבתו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אבהיר את עצמי, אני חושב שהבנתי אותך.

המחשב שלך מתחבר בצורה קווית (USB) לכרטיס רשת אלחוטי, והוא מתחבר בצורה אלחוטית לנתב אלחוטי שזה מכשיר שונה לגמרי, שבטוח יש לך אותו (אולי המודם הוא משולב ביחד עם נתב אלחוטי).

ההצעה שלי הייתה שתחבר לנתב (שוב, בהחלט ייתכן שהמודם שלך משולב עם נתב אלחוטי ושזה אותו מכשיר) את המחשב בצורה קווית באמצעות כבל רשת (בניגוד לכבל USB) ותבדוק אם הכל בסדר. אם כן, יכול להיות שכרטיס הרשת האלחוטי שלך לא בסדר, לא ממוקם טוב או שסובל מהפרעות אלקטרומגנטיות בסביבתו.

אני בטוח ב-80% שלא הנתב, ולא המכשיר שמתחבר בצורה קווית לכרטיס הרשת האלחוטי הם הבעיה. במחשב הקודם שהיה לי, לא נתקלתי בשום בעיה דומה, אז זה לא הגיוני שב-5 ימים אחד המכשירים נדפק. כן נראה לי מאוד הגיוני שהבעיה קשורה למחשב ולא לאינטרנט עצמו, השאלה היא, מה הבעיה?

***עריכה

שמתי לב עכשיו במחשב שבו נמצא הנתב שב- Internet Gateway אז ה- Internet Connection מסומן על Disconnected ושאני מנסה להתחבר לזה, זה רושם לי Connection Failed!, אני זוכר שכאשר היה לי את המחשב הקודם זה היה מחובר תמיד, אולי זאת הבעיה?

תודה מראש לכל מי שעוזר.

פורסם

רגע רגע. אתה ממש מבלבל אותי. אם יש לך נתב אז אתה לא צריך INTERNET GATEWAY. זה חיבור שלרוב יוצרים בתצורת ICS, כלומר שיתוף אינטרנט בין שני (או יותר) מחשבים. כשיש לך נתב, הוא אמור לבצע את כל שיתוף האינטרנט וגם הוא אמור לחייג בעצמו למודם.

תצרף בבקשה תצלומי מסך של הדברים הבאים:

א. חיבורי רשת בכל המחשבים הרלוונטים.

ב. תצלום תוצאת פקודת ipconfig /all (התחל > הפעלה > CMD > ואז IPCONFIG /ALL) בכל המחשבים הרלוונטים.

תעלה את זה כאן במסודר ואולי יהיה אפשר להבין מה בכלל הולך אצלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, עשיתי את מה שביקשת והעלתי לפה.

הקובץ a הוא חיבורי הרשת במחשב הבעייתי.

הקובץ b הוא חיבורי הרשת במחשב התקין איפה שנמצא המודם.

כאשר אני מנסה להתחבר ל- Internet Gateway במחשב התקין איפה שנמצא המודם.

זה רושם לי: Connection Filed!

למרות שבמחשב הבעייתי, ה- Internet Gateway כן מחובר.

תודה רבה לך על כל העזרה והסבלנות.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים