עבור לתוכן

שילוב זכרונות RDRAM בגודל שונה

Featured Replies

פורסם

שלום ,

לחברה שלי יש את לוח אם msi-850e (אינטל צ'יפסט) ,לוח די ישן שמיועד לעבודה עם זכרונות RDRAM .

יש לה שני סלוטים של זכרון בגודל 64MB כל אחד ,ולאחר מאמץ רב נמצא מוכר של שני סלוטים נוספים של 256MB.

השאלה היא אם אפשרי לחבר את כולם ביחד ,סה"כ 4 סלוטים ,מבחינה של פגיעה פיזית בזכרונות או בלוח ?

(לא אכפת שהמהירות תהיה לפי הסלוט האיטי ביותר)

חתימה טובה !

פורסם

אפשרי בלי ירידה בתדר, שהרי RDRam יוצר בתדרים של 800MHz ו-1066MHz והאחרון לא כ"כ נפוץ

רק לקחת בחשבון שזה דחיית הקץ, עם המחשב הקודם שלי הגעתי למצב של 512MB RDRam ועדיין היה חלש :\

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין שהמחשב יכול להיות על 640MB ועדיין לא להרגיש שינוי משמעותי ?

המחשב הוא מחשב משרדי אגב ,פלאש ,ווינדוס ,מטלב וקצת תוכנות מעגלים לא יותר מדי כבדות.

לא שווה את ההשקעה של 320 שקל הסיפור?

פורסם

זה יהיה שיפור רצחני מ-128MB ל-640MB

ולעבודה משרדית זה יעשה את העבודה

פורסם
  • מחבר

אוקיי יש בעיה ,

המחשב עובד רק עם 4 זכרונות מאותו הגודל .

שום קומבינציה לא מאפשרת לחבר שני כרטיסי זכרון בלבד ,או 4 כרטיסי זכרון מגדלים שונים אלא אך ורק 4 זכרונות מאותו הגודל.

יש מושג?

לא ברור לי ההגיון ,אם עובדים רק 4 יחדיו (כל הסלוטים מאויישים) זה אומר שהזכרונות בטור אז למה אי אפשר לחבר זכרונות מגדלים שונים?

אגב כל הזכרונות גם אילו שלא באותו הגודל ,כולם עובדים על תדירות 800.

פורסם

המחשב לא יידלק לך לעולם עם 2 סטיקים

בזמן שיש 2 סטיקים של זכרונות חייבים להיות טרמינטורים (סטיקים ללא שבבים עליהם שמיועדים לסגור מעגל) בסלוטים שבהם אין זכרונות

פורסם
  • מחבר

המחשב לא יידלק לך לעולם עם 2 סטיקים

בזמן שיש 2 סטיקים של זכרונות חייבים להיות טרמינטורים (סטיקים ללא שבבים עליהם שמיועדים לסגור מעגל) בסלוטים שבהם אין זכרונות

100 אחוז זה הגיוני ,

מה לגבי ערבוב גדלים בזוגות?

פורסם

אישית על לוח מקביל של Intel, בשם Garibaldi עם אותה ערכת שבבים (Intel 850) לא הייתה בעיה בזמנו לערבב (שני 128MB ושני 64MB)

בדקת שזה מסודר על זוגות כמו שצריך? כי למשל זוג שמכיל 64MB אחד ו-128MB אחד לא יעבוד

פורסם
  • מחבר

האמת שניסינו ניסינו לשמור על זוגיות ,קומבינציות של 2*64 + 2*256 בלבד על כל הסלוטים

אולי עשינו משהו לא בסדר ,לא יודע.

אני כמעט בטוח שהלוח לא עובד בדואל צ'אנל http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=345

אגב ליאור , יש מושג איפה אני יכול להראות את המפרט המלא של הלוח ? ספר הלוח עם המפרט האלקטרוני המלא שכולל חיבורי באסים.זה ישפוך קצת אור על איך מחוברים הסלוטים בלוח ,כי יש לשלושה סלוטים מקבילים ועוד אחד אנכי אליהם.

באתר של MSI הנ"ל יש תמונה עם מפרט כללי של תכונות וזהו..

פורסם

כל לוח RDRam עובד אך ורק בזוגות, זה לא DualChannel או אפילו קרוב, אבל אין אפשרות ל-RDRam לעבוד במספר אי זוגי של סטיקים

את ה-Manual אפשר להוריד מכאן ולפיו יש לחבר ל-1 ו-2 (1 זה המאונך, ו-2 זה הכי קרוב למעבד)

כמו כן כתוב שם שכל הסלוטים צריכים להיות עם אותו הנפח וסידור השבבים על מנת לעבוד כמו שצריך, לי זה נשמע כמו כסת"ח אבל לא בטוח

פורסם
  • מחבר

כל לוח RDRam עובד אך ורק בזוגות, זה לא DualChannel או אפילו קרוב, אבל אין אפשרות ל-RDRam לעבוד במספר אי זוגי של סטיקים

את ה-Manual אפשר להוריד מכאן ולפיו יש לחבר ל-1 ו-2 (1 זה המאונך, ו-2 זה הכי קרוב למעבד)

כמו כן כתוב שם שכל הסלוטים צריכים להיות עם אותו הנפח וסידור השבבים על מנת לעבוד כמו שצריך, לי זה נשמע כמו כסת"ח אבל לא בטוח

על הכיפאק,סגרת לי את כל הפינות. :yelclap:

ומשום מה ניסיתי את הקומבינציה הזו פעם קודמת והיא לא עבדה ,ועכשיו היא כן עובדת (כל הסלוטים מאויישים בשני זוגות שונים בתצורה שאמרת ושרשומה במפרט)

רב תודות וחג שמח.

פורסם

בטח שזה Dual Channel

משני סטיקים של 16 ביט אתה מקבל רוחב פס של 32 ביט

פורסם

המונח DualChannel לא היה קיים למיטב ידיעתי לפני שהרעיון נכנס לשימוש ב-DDR

פורסם

מה זה משנה בכלל? מדובר פה ב-Dual channel, וזה לא באמת משנה מתי המושג חדר בצורה משמעותית

פורסם

שיהיה, אני דיברתי על המושג של DualChannel לא על הטכנולוגיה של שימוש בשני זכרונות על מנת להכפיל את רוחב הפס האפשרי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים