עבור לתוכן

שכר טכנאי...

Featured Replies

פורסם

שלום.

רציתי לדעת כמה בערך אמור לעלות עבודה של טכנאי (פרטי, לא חברה או משהו כזה) שעושה את הדברים הבאים:

1: לוקח את המחשב מבית הלקוח.

2: קונה חלק מהחנות (תשלום נפרד כמובן) עבור המחשב ומרכיב אותו.

3: התקנת WINDOWS XP מחדש עם כל הדרייברים וכו וכו.

4: מחזיר את המחשב ללקוח.

כמה בערך זה אמור לעלות? בממוצע?

• תגובות 55
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הייתי אומר 200~ ש"ח, אם הוא מכר לך דיסק ורישיון של XP אז 600-900.

פורסם

בתור "טכנאי"[אין עבודה לילד ב16 מוסמך...] המחירים נעים בין 300 - 150 שעת טכנאי כיום יודעה כ300 ש"ח התקנת xp + דריברים מקס 40 דקות + חלק

10-5 דקות נגיד 50 דקות אולי שעה זה יעלה משהו כמו 250+ ואם הוא לארג' כמוני הוא יקח לך 150 שקל

פורסם

טכנאי שהוא לא ילד בן 16

ייקח לפחות 250 ש"ח על זה (לא כולל כמובן את מחיר החלק, מה שלא יהיה)

זה מה שאני הייתי לוקח, אם הייתי טכנאי פרטי, וזה המחיר שהייתי אומר לטכנאים שלי לקחת, במידה ויש לי רשת טכנאים..:)

רק מה הקשר של הת'רד הזה לפורום "תמיכה טכנית" ?

פורסם

אני לא מבין טכנאי מחשבים, איך אפשר לקחת לבן אדם 150 -300 ש"ח על דבר כל כך פשוט כמו להוסיף/להחליף חומרה + להתקין

מערכת הפעלה שכל זה לוקח 20 דקות ולא דורש ידע מיוחד

ועד דבר:

טכנאי שהוא לא ילד בן 16

אל תזלזל במישהו בגלל הגיל שלו, רוב הטכנאים שפגשתי אין שום הסמכה אפילו לא A+ או MCDST הם סתם

חיממו את הכיסא באיזה מכללה קיבלו תעודת השתתפות וחושבים שהם יודעים הכל למרות שלרוב אין להם מושג על מה הם מדברים.

אז זה שהוא בן 16 וכבר יש לו הסמכות (אפילו אם זה רק A+) הופך אותו לדעתי ליותר מקצועי מהרבה הטכנאים

פורסם

ככה העולם עובד

אנשים מקבלים משכורת יותר גבוהה רק בגלל שיש להם תעודה, וזה לא משנה אם

התעודה הזאת משנה משהו או לא (ע"ע כל "בוגרי" אוניברסיטת לטביה ודומיהם)

וברור שאתה לא מבין טכנאי מחשבים, אבל הם מנסים להרוויח כסף, לא להיות נחמדים לאנשים

ידע זה כסף, כמו שבאותה מידע המוסכניק יכול להגיד לרוב האנשים שהם צריכים חלק שלם חדש

וזה עולה 1000 שקל וזה מסוכן אם לא מחליפים והם יחליפו

ואיך תדע? אתה לא תדע

ידע זה כסף, תזכור את זה... (ואת "אם למישהו יש הזדמנות לדפוק אותך, הוא בדר"כ ידפוק אותך")

פורסם

ועד דבר:אל תזלזל במישהו בגלל הגיל שלו

זה הדבר האחרון שרציתי להביע

אני רק שם את ההבדל מול זה שכתב את ההודעה לפני, ואמר שהוא ייקח 150 ש"ח

אני רק מראה את המצב בשוק, ונכון להיום טכנאי ממוצע ייקח על כזה דבר - 250 ש"ח.

אין לי ספק שיש הרבה בני 16 מוכשרים, ואני האחרון שיזלזל במישהו בגלל הגיל שלו.

אגב, אני בכלל לא מהתחום, למרות שחשבתי להכנס לזה (אבל מצאתי משהו יותר טוב :smile1:)

פורסם

אין שום בעיה בלקחת 150 שקל על עבודה של 40 דקות- אתם חייבים להבין שרובכם יודעים דברים שרוב העולם לא יודע ולא רוצה להכנס לזה.

יש טכנאי מקררים שעל עבודה של דקה יקחו 80 שקל ומגיע להם 80 השקלים האלה, כי הם עשו בדקה משהו שלא אעשה גם בשעה.

הכל עניין של כמה אנשים מוכנים לשלם ומה המינימום שתסכים לקחת.

פורסם

בתור טכנאי מחשבים כבר שנה + , יש הרבה דברים שאתם לא מבינים ולא לוקחים בחשבון.

דבר ראשון

מה שאתם עושים במחשב שלכם או אצל חבר בשתי דקות מקס יכול לקחת לכם שעה+ בקלות אצל לקוח . ולמה זה ?

כי אצל הלקוחות שיהיו לכם אין מחשב חדיש dual core עם 2 גי'גה זיכרון וכרטיס מסך ב3k אלה במקרה הטוב זה יהיה P3 עמוס בוירוסים וספי-וורים שבקושי זז רזולוציה של 800x600 בCRT מרצד על 60mhz ועם זמן BOOT של לא פחות מ10 דקות שוב במקרה הטוב

דבר שני

התקנת ווינדוס , ב90% מהמקרים אין ללקוח את הדריוורים המתאימים ואז אתם צריכים לשבור את הראש כדי להשיג דריוורים לכל מיני חלקים סינים עלומי שם

דבר שלישי

הוצאות , רכב , דלק , ציוד . זה לא כמו לקפוץ שנייה לשכן או ללכת ברגל לחבר קרוב , לפעמיים תצרכו לנדוד למקומות רחוקים ולחפש איזה בניין נידח עם מספר שכבר נמחק מזמן ... כל הדברים האלה לוקחים זמן (התארגנות מבחינת ציוד ותוכנות לפי הבעיה הצפויה , חיפוש הכתובת ...הגעה...ועוד) וכסף (אחזקת רכב, דלק ,ציוד , חלקים...) זה לא שהטכנאי עושה טלפורט ומופיע ישר על מפתן הדלת שלכם

דבר רביעי - אופיו של הלקוח

רוב הלקוחות שלכם לא יהיו עלמות חן נחמדות בנות 18-28 בלונדיניות עם double Dcup אלה ברובם יהיו אנשים מבוגרים שלא מבינים דבר במחשבים או ילדים קטנים ומעצבנים שחשים שהם מבינים .... שיוכלו לשגע אותכם בשאלות חוזרות ומתישות

כמו כן רובם חושבים שהם קונים סוג של "פוליסת ביטוח" וישגעו אותכם על כל תקלה שהם יגלו בשלושת החודשים הבאים ולעיתים תצרכו להגיע אלהם שוב

דבר חמישי

רוב הלקוחות לא מבינים ולא רוצים להבין ובכללי, היו הרבה מקרים שניסתי לחסוך ללקוח ביקור ולהסביר לו דרך הטלפון פעולה פשוטה אך

הוא נמנע מכך אולי מסוג של רתיעה מטכנולוגיה שנהוגה אצל אנשים מבוגרים או סתם שיטה של ראש קטן שגם אנשים צעירים נוהגים בא

למשל שאני לא מבין משהו במחשבים או נתכל בבעיה מסויימת אני חורש את האינטרנט על מנת למצוא תשובה או ללמוד משהו שאני רוצה וכך צברתי את רוב הידע שלי גם

אבל כשאדם מסויים כבן 30+ בוגר תואר במדעי המחשב לא יודע להתקין ווינדוס שבעינכם זה הדבר הכי פשוט שיש אז...

דבר שישי

תקלות שלא בשליטתכם , ישנם תקלות שלא תלויית בכם ולא משנה כמה טכנאים טובים תהיו וכמה תשברו את הראש לתקן אותה

המחשב זה מכשיר מורכב מאוד יותר מכל מכשיר חשמלי אחר בבית , וישנים המון בעיות שנגרמות בעקבות חלקים באיכות ירודה בלי אבא ואמא ובלי דריוורים מתאימים ומעודכנים. אלה דברים שיוצרים המון כאבי ראש וסיבוכים

דבר שביעי

עבודה בתור טכנאי מחשבים פרטי היא לא עבודה במשרה מלאה מ10 עוד 5 בשעות קבועות ונוחות , רחוק מזה . זה גם לא ממש עבודה במשרה חלקית ברוב המקרים

כך טכנאי מחשבים לא מתקן בדרך כלל 10 מחשבים ביום וגובה מכל אחד 300 שקל עם משכורת של 50k+ , כמו בכל עבודה היום בשוק יש תחרות קשה ובמגזר הזה התחרות עוד יותר קשה בגלל שכל נער פיקח היום יודע כבר לעשות 70% מהתיקונים הנפוצים ולשבור את השוק במחירים זעומים

דבר שמיני ואחרון

הדבר שהכי יכול להשפיע על משך התיקון ובדר"כ הוא לא יפסח עלכם באף תיקון הוא חוק מרפי , כל דבר שיכול להשתבש ישתבש

ואם אתם מנסים לפתור בעיה מסויימת בדרך X אז תגלו שפתאום המחשב לו תומך בהתקן X ואז תנסו בדרך Y וכמובן שגם היא לא תצליח מאיזה שהיא סיבה

כך שלפעמים תצרכו לאלתר המון דברים ולעקוף בעיות מסויימת בהמון דרכים על מנת לטפל בבעיה קטנה ופשוטה של בסך הכל העברת קובץ מסכן למחשב

עד כמה שזה נשמע פשוט

ויש עוד המון דברים שלא ציינתי... שתלמדו אותם רק אחרי שתתחילו להתעסק עם זה בצורה מקצועית ולא חובבנית אצל חברים

אם תשכללו את כל הדברים האלה תראו שלקחת 50 שקל על התקנת ווינדוס יוצא לא משתלם עם כמה שזה נשמע לפעמים יקר אחרי שאתם עשיתם את זה מאות פעמים

כבר לחברים וזה נראה לכם הדבר הכי פשוט בעולם

פורסם

אתה צודק ב100% קרה לי פעמים רבות ושוב לבחור שחושב שאפשר לזזל בי תתחיל לחשוב שוב ותיראה מהרבה ילדים בגיל שלי עושים תודות לcisco וhp

למה?? ברגע זה אחרי שסיימתי ccna 1 + 2 בציוניים של 91+- אני עדיין ממשיך לילמוד עד לccna 4 ואז מיבחנים חיצוניים שלccna

פורסם

כבר כתבתי למעלה שאני לא מזלזל

אולי עכשיו אני כן, כי רואים שאתה לא שם לב לפרטים, אז איזה מין טכנאי אתה :smile1:

בקיצור, צא מזה, אף אחד לא אמר שאתה "טכנאי גרוע"

אמרתי "ילד בן 16" כדי להדגיש את ההבדל, כדי לתאר את מה ש EvilSt!ng אמר בדיוק.

ושוב, למעלה כבר הבהרתי שלא התכוונתי לזה בטון "מזלזל" כפי שאתה טורח שוב ושוב לציין.

פורסם

אם אפשר לישאול לאיזה דברים אם לא הבנתה אמרתי שהמיקרים שעליהם דיבר eivl קרו לי פעמים רבות מה לעשות שלחבר שלך יש [p3 700MHZ SLOT with 192 ram] ואיזה לוח מוזר שעכשיו יושב אצלי פה

פורסם
link=topic=207435.msg1819250#msg1819250 date=1159444680]

אתה צודק ב100% קרה לי פעמים רבות ושוב לבחור שחושב שאפשר לזזל בי תתחיל לחשוב שוב ותיראה מהרבה ילדים בגיל שלי עושים תודות לcisco וhp

למה?? ברגע זה אחרי שסיימתי ccna 1 + 2 בציוניים של 91+- אני עדיין ממשיך לילמוד עד לccna 4 ואז מיבחנים חיצוניים שלccna

אתה עושה תואר מסויים כן/לא ?

CCNA 1-4 מזה הבולשיט הזה?יש רק תעודת CCNA אחת!

פורסם

לא אבל תעודות אלו שווי ערך גדול

זה בכלל לא בולשיט אולי אתה ממש ישן כי cnna מיתעדכן ממש מהר כל שנה שנתיים אתה צריך לחדש את הרישיון שלך לפי הסטדנרטים/קורסים החדשים שיוצאים

ואכן כן יש אפשרות לעשות מיבחן ccna אחד חיצוני מסכם גדול או לעשות שנים שמכילים ccna1+2 והמיבחן השני הוא ccna3+4

פורסם
link=topic=207435.msg1819301#msg1819301 date=1159446352]

לא אבל תעודות אלו שווי ערך גדול

זה בכלל לא בולשיט אולי אתה ממש ישן כי cnna מיתעדכן ממש מהר כל שנה שנתיים אתה צריך לחדש את הרישיון שלך לפי הסטדנרטים/קורסים החדשים שיוצאים

ואכן כן יש אפשרות לעשות מיבחן ccna אחד חיצוני מסכם גדול או לעשות שנים שמכילים ccna1+2 והמיבחן השני הוא ccna3+4

הערך היחיד של תעודה CCNA הוא הבונוס הקטן שאתה מקבל ממנה בזמן נסיון להתקבל למשרה בתחום.

כנראה אני באמת ענתיקה אם שינו את השם לCNNA :smile1:

אין שום פריסה לCCNA כדי להיות בעל של תעודת CCNA אתה חייב לעשות מבחן גדול סופי של CISCO יכול מאוד להיות שפשוט חלקו לכם את זה לפרקים או משהו במקום בו אתה לומד את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים