עבור לתוכן

כמה בעיות רציניות במחשב

Featured Replies

פורסם

לפני כמה זמן התחילו לקרות לי סדרה של בעיות רציניות במחשב בבת אחת. הבעיות הן:

1. כשאני מדליק את המחשב, הנורה האדומה על המארז נדלקת באופן רצוף ולא נכבית, והצהובה לא נדלקת בכלל. המחשב לא מגיב. אני צריך ללחוץ כמה פעמים על כפתור הריסט בשביל ששוב הנורה הצהובה תדלוק, והאדומה תהבהב, והמחשב שוב יגיב.

2. היום כשהדלקתי את המחשב אף אחת מהנורות לא נדלקה, למרות ששמעתי את המאווררים פועלים. המחשב לא הגיב. שוב, הייתי צריך ללחוץ מספר פעמים על הריסט עד שהצלחתי להדליק אותו.

3. הרבה מאוד קורה לי שהמחשב פשוט נתקע באמצע העבודה. אני עושה משהו על המחשב, ופתאום המחשב נתקע, שום דבר לא זז על המסך, והסאונד נתקע על צליל אחד. אני שומע מן קול כזה מהמארז שמשהו נכבה ונדלק שוב אחרי שנייה או שתיים. אבל המחשב לא חוזר להגיב. הוא נשאר תקוע עד שאני לוחץ על ריסט.

4. לפעמים קורה גם שאני עובד על המחשב והוא פתאום עושה ריסטארט בלי שום סיבה.

כל הדברים האלה התחילו לקרות לפני כמה ימים בבת אחת. לפני שבוע בערך המחשב עבד כמו שצריך ולא קרה לי שום דבר מהדברים האלה, ורק לפני כמה ימים פתאום כל הדברים האלה התחילו לקרות והם לא מפסיקים.

לא התקנתי שום דבר על המחשב שיכול לגרום לבעיות האלו.

לא החלפתי שום חלק מהחומרה שלי.

זה פשוט התחיל לקרות ואין לי מושג למה.

אני בטוח כמעט ב-100% שהבעייה היא בחומרה ולא בתוכנה. בדקתי, וכל המאווררים עובדים כמו שצריך.

זה מחשב פנטיום 733 מגה הרץ. אני לא זוכר בדיוק איזה לוח אם. כמו שאתם רואים, זה מחשב די ישן, והוא אצלי כבר כמה שנים, ואף פעם לא עשה לי בעיות כאלה.

רק את הספק החלפתי לפני חצי שנה בערך, כשהקודם נשרף.

חוץ מזה, החומרה הייתה די יציבה, במשך כמה שנים, עד השבוע.

האם הבעייה היא בספק? ואם לא, במה היא יכולה להיות?

פורסם

רק האור לא נדלק או שהגם המחשב לא עולה ?

פורסם
  • מחבר

האור לא נדלק וגם המחשב לא עולה.

מה איכפת לי אם רק הנורה במארז לא עובדת?...

המחשב לא עולה, המסך לא מראה שום דבר...

פורסם

תבדוק אם הארדיסק מחובר טוב,ואם המנורה של הלוח נדלקת

פורסם

שלום,

היתה לי אותה בעייה עם המחשב שלי P3 450 וגם אני החלפתי את הספק...והמחשב עבד כמה ימים ואז התחילו הבעיות שהזכרת.

אני יכול להגיד לך וכמעט בטוח שהלוח שלך גוסס...ואל תופתע אם המחשב עוד כמה ימים לא ידלק לך בכלל.

:)

פורסם

יש לך בעיה בלוח אם אתה ירושלמי אז אתה יכול ליצור איתי קשר ואני יכול לבדוק את המחשב שלך יש לי נסיון רב בזה

פורסם
  • מחבר

מזה פחדתי... שהבעייה היא בלוח אם.

אני לא ירושלמי, וגם לא קרוב. אני גר יותר בצפון.

בכל מקרה, היום לפני שהדלקתי את המחשב פתחתי אותו בשביל לבדוק מה שאמרו פה.

ניתקתי את ההארד-דיסק וחיברתי אותו שוב. אח"כ ניסיתי להדליק את המחשב. הוא לא עשה לי את הבעייה בהדלקה, והמנורה על הלוח אם אכן נדלקה. הכל עבד כמו שצריך.

בינתיים גם לא קרתה הבעייה שהוא נתקע ללא סיבה, או עושה ריסט ללא סיבה. אני מקווה שהוא ימשיך לעבוד כמו שצריך.

אבל עכשיו קרה עוד משהו מוזר: המחשב פתאום עולה הרבה יותר מהר ממקודם, וגם נכבה הרבה הרבה יותר מהר ממקודם. אין לי מושג למה, אבל אני לא מתלונן. ;) העיקר שיפעל... ואם זה במקרה יותר מהר, יותר טוב...

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבעיות חזרו.

אבל בזמן שהאתר לא עבד כבר הספקתי לפתור אותן.

אז למי שזה גם קורה, זה מה שעשיתי:

שמתי לב שבכל פעם שאני משחרר טיפה את החוטים במחשב, הבעיות מפסיקות לתקופה מסויימת.

אז חשבתי, אולי הבעייה היא באחד החוטים. ניסיתי להזיז טיפה כל פעם חוט אחר בזמן שהמחשב עובד (בעזרת טוש, לא ביד חשופה), וראיתי שבכל פעם שאני נוגע בחוטים של הספק, המחשב נתקע.

כנראה שהיה איזה מגע רופף בחוטים של הספק שגרם לכל הבעייה.

החלפתי את הספק ומאז עד עכשיו לא קרתה לי שום בעייה, טפו טפו טפו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים