עבור לתוכן

ATI 9800 and it's friggin' VPU recovery system

Featured Replies

פורסם

היי אנשים, הרבה זמן לא כתבתי בפורום על בעיות כי את האמת לא היו לי, עזרתם לי לבחור אחלה ציוד, השתמשתי גם בראש שלי לצורך העניין אבל נותר דבר אחד שנקרא "בלאי" שתמיד בא והורס את ההמשכיות המתוקה.

לפניי שנתיים ה-9800 היה החלום הרטוב של הרבה מאיתנו, ATI השתמשו ב HL2 של VALVE כקרש קפיצה שיווקי לפני שייצא. כל ילד נוצרי רצה את זה לחג המולד וכל ישראלי קרע את התחת בעבודה בכדי לשלם על זה.

בלי יותר מדי בלבולי מוח, הבעיה היא שהיחידת עיבוד מידע שלהם (ר' VPU) פשוט מתבלה יותר מהר מנעליים צבאיות, החום הוא גורם קריטי לצורך העניין. עכשיו שהם עשו בדיקות בלאי וקיצון הם הבינו שזה יהיה בעיה, לא ברחו מהמציאות ונתנו למו"פ שלהם לפתח תגובת-מנע למצב הזה. הם הגיעו עם הרעיון שנקרא VPU RECOVERY SYSTEM, המערכת מנע הזו אמורה לפעול ברקע תמיד (אם היא מופעלת) וכאשר המעבד למצב של LOOP היא אמורה לנתק אותו מאותו מצב ולהחזיר מצב לקדמותו, הבעיה היא שהמערכת השיקומית הזו שהמציאו גרעה יותר משאבים מהמערכת והפכה את כל הOS לבלתי יציב בעליל עם מסכים כחולים וכל זה... עכשיו לבין החכמים שיגידו -אל תדליק את האופציה!- זה אומר שהמערכת נכנסת לLOOP וכאשר הוא במצב כזה רק ריסטרט קר עושה את העבודה.

אז צר לי על הזלזול ועם כל הכבוד למו"פ של ATI, זו ההמצאה הכי כסת"חית שראיתי בחיי.

אני מבין שהשיווק יושב לכם על הראש, אני מבין שהפיננסים והמנכ"ל עושה לכם פגישות שבועיות עד כמה המתחרים רעים וכמה שאתם יכולים ליותר טוב.

אבל לעזאזל! להמציא משהו שלא עובד ולתת לזה מענה תוכנתי EMBEDDED במקום פשוט לתקוף את הבעיה עצמה: המעבד עצמו.

מאז ה RADEON 64 אני לקוח של ATI אבל עכשיו שבן אדם סה"כ רוצה צהריים של יום ולשחק ב company of heroes בשקט, ושכל 5 דקות (בלי הגזמה) צריך לעשות ריסטרט קר למחשב..... כל פעם........אז שיקפצו גבוה, אני עושה חושבים כבר ומסתכל על הסל מוצרים של NVIDIA.

פורסם

אני ממש , אבל ממש לא הבנתי מה הבעיה. תוכל להסביר שוב?

בלי יותר מדי לבלבל בשכל, מה הבעיה בדיוק? ביצועים נמוכים?

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שחברת ATI משחררת לשוק מעבדים עם סבילות בלאי/חום מאוד נמוך, במקום לתקן את הבעיה הם הוסיפו סה"כ עוד בעיה.

רק נותן את דעתי על החברה והמוצר שלה.

פורסם

לסיכומו של עיניין ניסית לבטל את האופציה הזאת?

פורסם
  • מחבר

כמו שרשמתי, אם אתה מבטל את האופציה, הVPU נכנס לLOOP אינסופי וצריך לעשות ריסטרט קר. בכל מקרה אתה יוצא נדפק.

כמו שאמרתי בפוסט הראשון -ראו הוזהרתם כאשר אתם קונים מוצרים של ATI, אני כבר הפסקתי לסמוך עליהם.

פורסם

תאמת לא הבנתי עדיין מה הבעיה שלך.

מה קרה ה VPUs בדיוק? במה זה מתבטא?

פורסם

הוא סתם מתלונן על מוצרי ATI

איזה בולשיט o_O

כנראה אתה עובד עם ספק ג'נרי שהכרטיס שלך כל הזמן נכנס ללופים, כי אני כבר בערך שנה עם ה X800GTO שלי, וראיתי רק פעם אחת את ההודעה של ה VPU recovery

פורסם
  • מחבר

כנראה אתה עובד עם ספק ג'נרי שהכרטיס שלך כל הזמן נכנס ללופים, כי אני כבר בערך שנה עם ה X800GTO שלי, וראיתי רק פעם אחת את ההודעה של ה VPU recovery

לא קראת את הפוסט הראשון שלי מספיק טוב, אם אתה גיימר רציני שמשחק הרבה זה אומר שהיחידת עיבוד שלך במחשב נחשף כל פעם שאתה משחק לכמות חום גדולה (בניגוד למצב שאתה גולש וכו') עכשיו העניין הוא הבלאי של המעבדים, גם אני בשנה הראשונה שקניתי את הכרטיס חוויתי פעם אחת את הבעיה של ה-VPU RECOVERY עוד שנה תראה כמה פעמים זה יקרה לך ורק מהעובדה שהמעבדים הגראפיים שמייצרת ATI חשופים לסף בלאי מאוד נמוך (הם מתבלים מהר יותר)

ועוד משהו, אם התכוונת לספק כוח, אז הוא מתוצרת HEC, ואם התכוונת לכרטיס (אם הוא GIGABYTE או SAPPHIRE וכו') אז הם מייצרים הכל חוץ מיחידת העיבוד של הכרטיס שמיוצר ע"י ATI.

אז אתה לא חייב להגיד "בולשיט" שאתה לא מסכים, סתם נשמע ילדותי, קודם תקרא ואם אתה עדיין לא מסכים, זכותך.

פורסם

כשאתה אומר loop אתה מיתכוון שאין לך גישה בכלל לOS ?

אם כן? האפשרות היחידה שלך זה לעשות פורמט

או שאתה מיתכוון loop שאתה בכלל לא יכול להפעיל את המחשב ביגלל שהכרטיס חם מידי

אם כן? תרענן מישחה טרמית תשמן תמאוור שלו ואם גם זה לא עובד כך איזה מאוורר שיש לך בבית שים מול הכרטיס תפעיל את המחשב ותעשה את דבריך...

פורסם
  • מחבר

אז ככה, תודה רבה רבה על הניסיון לעזור, תודה אייל אמזלג (יש לך קשר לירון אמזלג, פרופסור באוניברסיטת בן גוריון?)

אבל זה לא טופיק לעזרה או בקשה לעזרה, זה טופיק של תיזהרו מקניה של כרטיסי ATI, משחה תרמית לא עוזרת ולא אלף מאוררים של ARCTIC, ייצרו ככה את הסדרה של המעבדים שלהם עם סבילות נמוכה לחום מתמשך, במקום להמציא מחדש את המעבד הכושל הם המציאו תוכנת-מנע שתוציא אותו מהLOOP אבל התוכנה הזו הופכת את כל המערכת ללא יציב שהיא מופעלת.

אז ראו הוזהרתם שאתם עומדים לקנות ATI

פורסם

אז ככה, תודה רבה רבה על הניסיון לעזור, תודה אייל אמזלג (יש לך קשר לירון אמזלג, פרופסור באוניברסיטת בן גוריון?)

אבל זה לא טופיק לעזרה או בקשה לעזרה, זה טופיק של תיזהרו מקניה של כרטיסי ATI, משחה תרמית לא עוזרת ולא אלף מאוררים של ARCTIC, ייצרו ככה את הסדרה של המעבדים שלהם עם סבילות נמוכה לחום מתמשך, במקום להמציא מחדש את המעבד הכושל הם המציאו תוכנת-מנע שתוציא אותו מהLOOP אבל התוכנה הזו הופכת את כל המערכת ללא יציב שהיא מופעלת.

אז ראו הוזהרתם שאתם עומדים לקנות ATI

יש לי 1900XT וזה לא קרה לי

ובכלל שמעתי שזאת בעיה של ה9600 ולא של ה9800

פורסם
  • מחבר

יש לי 1900XT וזה לא קרה לי

ובכלל שמעתי שזאת בעיה של ה9600 ולא של ה9800

יש לי 9800 ואין לי מה להמציא דברים ודבר שני אם תחפש בגוגל את הבעיה תראה שזה בעיה אצל שלל מחזיקי כרטיסי ATI מכל מיני סוגים.

פורסם

לא אמרתי שהמצאת

פשוט באותו זמן, שנת 2003 או 2004 אני זוכר ש9800 היה כרטיס אליטה חזק כזה שאף פעם לא היו לו בעיות ו9600 היה הכרטיס המעצבן שהיה עושה VPU RECOVER לכולם ומלא שקנו 9600 היו בוכים שהוא היה עושה להם בעיות אבל לא אנשים שקנו 9800

איזה קטע

9800 היה עולה פעם איזה 3000 היה הכרטיס הכי חזק ובלה בלה בלה והיום הוא low end בפחות מ400 שקל

איך שהזמן עובר...

פורסם

יכול להיות שיש קשר כי המישפחה שלנו אכן קטנה וכולם קושרים אחד לשני:) ועכשיו חזרה לנושא אני בטוח שיצא לזה תיקון אם אתה רוצה שזה יהיה זריז יותר שלח מייל אילהם כמו שאני עשיתי אם בעית ביוס שהייתה אם asus שעדין לא תיקנו אותה:(

פורסם

SandLegion, הטענה שלך "לא לקנות כרטיסי ATI" מתבססת אך ורק על הכרטיס שברשותך - 9800P, וניסיונך עימו.

מאז יצאו כבר שני דורות, ואני מבין שלא התנסת בהם, מה שהופך את טענתך לנקודתית ולא רלוונטית גם לגבי כרטיסים חדשים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים