עבור לתוכן

אינטרנט איטי - השוואת ספקים

Featured Replies

פורסם

לאחרונה נתקלתי באיטיות מטורפת מצד הספקית שלי - בזק בינלאומי

איטיות לא רק בשעות העומס, כנראה שנובע מראוטינג דפוק או יותר מידי משתמשים על פחות מידי פס (וזה למרות שהם טוענים שהם בעלי הפס הגדול במדינה)

לאחר מספר בדיקות שזה לא אשמת המחשב שלי, הסוויץ, המודם, ואפילו בזק (בדיקה בפורטל של הקובץ בדיקה נותנת מהירות מקס' - 192k/s במקרה שלי) הגעתי למסקנה שזה הספקית, הבחור בתמיכה אומר שהaccount שלי בסדר, וזה משהו שהם מודעים לו בצורה כזו או אחרת (כל מיני תקלות מקומיות למינהן).

החלטתי שדיי מספיק :s07:, אני הולך לבדוק מהירויות לארץ ולמקומות שונים בחול, ולהשוות בין הספקיות, ולראות אם זה רק אצלי האיטיות הזאת, או שיש עדיין ספקית נורמלית בחוץ שאני צריך לעבור אליה.

כתבתי תוכנית קטנה שבודקת במשך 10 שניות מהירות ממוצעת של הורדת קובץ ב HTTP, ממספר אתרים בארץ ובחול, באופן סריאילי כמובן, הרוב זה רשימת המירורים שלקחתי מדביאן לינוקס, היא לא משקפת את המהירות הספציפית לכל מדינה אולם ברוב המקרים השרתים האלו מהירים מאוד (100מגהביט - 1 גיגהביט ויותר) והם בדרך כלל לא עמוסים מידי כך שספק טוב אמור לתת מהירות מקסימאלית (יחסית לחיבורים שלנו 1.5 מגה 2.5 ואפילו 5מגה).

הנה לינק לתוכנה, היא דורשת Java 1.5 מי שרוצה סורס אני אשלח לו בכיף תשלחו הודעה.

http://www.upload2.net/page/download/uur1Rram0moMxEz/speedtester.jar.html

מה שאני מבקש ממכם זה להריץ אותה (ההרצה לוקחת בערך 7 דקות) ולעשות EXPORT או לפחות לרשום את המהירות הממוצעת הכוללת, למרות שעדיף EXPORT

אפשר גם לעשות COPY PASTE ישירות מהטבלה שם, ההבדל הוא שה EXPORT נותן את זה במספרים וזה נח להכניס את זה לאקסל אחר כך לבצע השוואות לצייר גראפים וכו'...

כל אחד שמבצע את ההרצה בבקשה לרשום שעה ותאריך ספקית ורוחב פס, ושאתם עושים את הבדיקה תנסו לעשות את זה בזמן שאתם לא מורידים משהו (אימיולים טורנטים DCים למינהם) או מעלים (שזה בכלל ידפוק תבדיקה).

אני יודע שאני מבקש הרבה אבל זה יעזור לא רק לי לדעתי, לבחור בספקית טובה, עם מספיק סטטיסיקה אמיתית מהגולשים שם בבית ולא מה שהספקיות בודקות אפשר להחליט מי באמת הספקית שהכי שווה לעבור אליה.

כמה הערות לגבי התוכנית:

היא לא בודקת LATENCY (פינג)

היא דיי סלחנית למהירות, אני מתחיל למדוד אותה רק אחרי שהקונקשן נוצר, כלומר רק החל שהבית הראשון התקבל.

המהירות הcurrent זה מיצוע בזמן, זה לא מהירות רגעית (ההבדל - מהירות רגעית זה דלתא מידע בדלתא זמן קטן (למשל 0.2 שניה, חצי שניה) , מהירות ממוצעת - סה"כ מידע עד כה חלקי סה"כ זמן מרגע התחלת הבדיקה) ולכן ברוב המקרים המהירות מתחילה לאט (כי זה TCP) ועולה עד שמתייצת.

תודה אנשים !

חג שמח ושנה טובה :)

פורסם

באיזה פורמט לשמור את EXPORT?

פורסם
  • מחבר

קובץ TXT רגיל

אתה יכול להעלות אותו לאיזה אתר שכולם יוכלו להוריד או פשוט להדביק אותו לפה (זה הכל ASCII)

תודה !

פורסם

אני גם אבדוק,למרות שגם אני בזק בינלאומי...אכפת לך לצרף סורס?

פורסם

הוט@013 1.5/0.5

hhhhhhhh6.th.jpg

וכמה אתה קבלת?

[attachment deleted by admin]

פורסם

טוב הנה...מצורף. עדיין מבקש סורס למטרות לימודיות(לומד ג'אווה)

פורסם

אחי אני חושב שאתה מדבר שטויות.

כל עוד אין בעיה מבחינת בזק ואין בעיה במחשב אז עניין המהירות הוא לא כזה קריטי.

מקסימום תבוא הספקית ותוריד אותך ב-10 קילובייט, זה הכל.

חוץ מזה שאתה לא יכול לבנות תוכנה כזאת אם המקורות הם של פחות ממגה. עד שהוא מתייצב לוקח לו לפחות 20-30 שניות ולכן המהירות לא מדודה נכון.

תבינו, כל ספקית לוקחת את המהירות שלכם ומוסיפה עליו עוד קצת למקרה שאתם קצת רחוקים מהמרכזייה.

בכל אופן, ההבדל היחיד אם כבר הוא בפינג ולא במהירות עצמה אבל זה עניין שתוכלו לפתור רק עם כל מיני חביולת gamer למיניהן.

פורסם

הנה שלי.

בחבילה של 1.5 בבזק.

תעלה לכאן את התוצאות הסופיות שתקבל.

פורסם

תראה,לאחרונה באמת היו בעיות חומרות אצל בב"ל שקשורות לגלישה איטית וניתוקים...כנראה עדין לא פתרו את הבעיה הזאת באופן סופית.

1-כל הכבוד על היוזמה ובניית התוכנה...אבל אתה מדבר על איטיות בגלישה שכנראה נובעת מפינגים גבוהים ורושם דווקא על בדיקת מהירות הורדה שלא תעזור לך לפתור את הבעיה.

אם כבר דיברת בנושא זה,לדעתי, התוכנה הזאת גם יותר נחה ואמינה ויש לך אפשרות לבדוק מהירות הורדה למול שרתי http ו-ftp:

http://www.netcheif.com/Articles/SpeedTest/SpeedTest.htm

תקרא את המדריך ביסודיות ותעלה לפה תוצאות ונראה האם המהירות שלך בארץ בחו"ל תקינה--כמובן לא להריץ ברקע תכונות p2p.

2-תעלה לפה טרייס מאתר מסוים או מכמה אתרים,שאליהם אתה טוען שיש לך איטיות ונראה מה המצב.

3-אפשרי לעשות את הדבר הבא:

מאחר ואתה ב-adsl,תוכל להתחבר בתור "אורח" לכל ספקית אינטרנט אחרת ולבדוק האם אתה נתקל באותם בעיות,לדעתי זה יתן לך אינדיקציה יותר טובה היכן הבעיה--כמובן שכל דקה שאתה מחובר זה עולה כסף.

פורסם
  • מחבר

ה source לתוכנה מצורף להודעה הזאת למי שרוצה

לזה שחושב שאני מדבר שטויות לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד. ההבדל הוא במהירות ההורדה, לא הסתכלתי בכלל על הפינג, וזה ועוד איך קשור לספקית, אם יש לך רוחב פס מסויים שהרבה אנשים משתמשים בו זה מאט את כולם, יש לך קינפוג דפוק של הראוטרים זה גם מאט, כל אלה דברים שכן תלויים בספקית.

המהירות צריכה להתייצב תוך מספר שניות, אם אתה מוריד משהו וזה לוקח לך חצי דקה להתייצב אז משהו דפוק אצלך או אצל הספקית שלך.

האיטיות שדיברתי עליה היא לא בגלישה אלא בהורדה, כמו שניתן לראות התוכנה עצמה בודקת הורדת קובץ ממספר מקומות בעולם ולא מהירות גלישה (ציינתי שאין התייחסות לפינג כלכך)

פורסם
  • מחבר

לגבי התוצאות שלי, הנה הן:

אני מחובר בבזק בינלאומי על 1.5 מגהביט

מהירות ממוצעת: 60.43 kb/s

ומצורף קובץ עם התוצאות המלאות,

תודה על ההיענות אם עוד אנשים יכולים לבצע את הבדיקה זה יעזור מאוד.

פורסם

אם מה אני פותח את הקבצים האלו ?

אם אני לא רוצה להתקין java של sun ?

פורסם

לא יודע הבדיקה הזו לא נראית לי משהו, אבל בגלל שביקשת ואני יודע איזה מעצבן זה מהירות אינטרנט... אז בבקשה:

מהירות ממוצעת 164.65

אני מחובר דרך ADSL לברק לחבילה של 2 מגה. התוצאות מצורפות בקובץ טקסט.

פורסם

ברק בחיבור קבוע בכבלים 1.5/512

מהירות ממוצעת: 184.82 KB/S

פורסם

בזק בינאלומי והוט.. חבילה של 1.5

מהירות ממוצעת של 149.75 kb/s

נכון לשעה 13:10

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים