עבור לתוכן

תעלומה במסכי סמסונג! האם יש הסבר הגיוני או סתם הונאה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

לאחרונה התחלתי לברר קצת על מסכים והגעתי למצב שבו הייתי צריך להשוות בין שני מסכים שנפוצים בשוק:

1.) מסך סמסונג 960bf בעל זמן תגובה 4ms ויחס ניגודיות 1:700

2.) מסך סמסונג 931bf בעל זמן תגובה 2ms ויחס ניגודיות 1:2000

* כל שאר הפרמטרים של המסכים זהים לחלוטין!

ידוע כי חברות שונות מבצעות בדיקות שונות ו4ms של חברה אחת יכול להיות 8ms של חברה אחרת... אבל פה מדובר

בשני מכשירים של אותה חברה! ולכאורה, מסך 960 הינו נחות לעומת 931 אך עם זאת, ה960bf עולה 500 ש"ח יותר מה931bf

תעלומה! ניסיתי לכתוב מכתב לסמסונג אבל למרות שחיפשתי בכל מקום, לא מצאתי אימייל לשאלות!! נראה שהם לא רוצים שישאלו אותם על מוצרים

ואם כבר רוצים לפנות אליהם בכתב אז זה רק בשביל לקבל תמיכה למסך שכבר קניתי.

בקיצור, מישהו יכול לתת סיבה טובה למקרה המוזר הזה?

פורסם

הנתונים של מסכי TN הם תמיד שקריים, אז מה זה כל כך משנה?

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת "מה זה כל כך משנה?" :s05:

יש הבדל של 500 שקל בין המסכים

ברמה הספציפית, צריך להחליט אם שווה לי להשקיע עוד 500 שקל על מסך שלכאורה יש לו נתונים פחות טובים.

ברמה הכללית, צריך למצוא דרך לקבל החלטה אובייקטיבית לגבי איכות של מסך LCD ללא שימוש בספציפיקציות המטעות.

פורסם

נראה לי שה 960BF הרבה יותר מושקע מבחינה ארגונומית ועיצוב. הדבר הזה מאוד מייקר, ובגלל זה מאוד הגיוני 500 ש"ח הבדל. אין כאן תעלומה או הונאה.

לגבי הנתונים - באמת קשה להתייחס למה שכתוב. 2ms לעומת 4 ms - ההבדל לא ניכר לעין בכלל.

לגבי ניגודיות - אף פעם אל תאמין למה שכתוב. אתה צריך לראות בעצמך או למצוא ביקורות של אחרים. נסיון אישי: הזמנתי לפני כמה חודשים את המסך LG 1932TQ עם ניגודיות 1:1400. לא כ"כ הייתי מרוצה ממנו כי הוא מסוג TN, ולקחתי במקום VP930 עם ניגודיות 1:1000. ונחש מה? הניגודיות בפועל של VP היתה בבירור טובה יותר. אפילו הרבה יותר (רמת שחור עמוקה יותר, וטווח תצוגה בין גוונים כהים לבהירים הרבה יותר גדול).

פורסם
  • מחבר

הבעיה שרוב האנשים לא מסוגלים להעריך מה טוב ומה לא טוב רק מהסתכלות על המסך! אולי אם הם בוחנים מקרוב שני מסכים אחד ליד השני

וגם אז רק אם הם יודעים על מה להסתכל... לכן האינטרנט מוצף בחוות דעת מוטעות... אנשים קונים מסכים (או כל דבר אחר) זה נראה להם טוב

והם לא יודעים אם יש משהו יותר טוב בעולם... אז הם מפרסמים חוות דעת מעולה שמשבחת את המוצר אבל ברוב המקרים זה לא מוצדק.

לכן אני מניח שהדרך היחידה לשפוט איכות של מוצרים כמו מסכים בלי ללכת לחנות ולהתחיל לבחון אותם אחד אחד - זה לקנות מה שיותר יקר....

פורסם

אתה ממש צודק, אבל לא לגבי לקנות מה שיקר. כמו שאמרתי, ההבדל במחיר בין המסכים הנ"ל הוא שב 960BF יש יותר פיצ'רים ארגונומיים של כיוונון וכו', ואם זה לא חשוב לך, אז במקרה הזה השיקול של יותר יקר הוא מטעה.

נכון, ללכת לחנות ולהתרשם זה דבר כמעט בלתי אפשרי בצורה נורמלית, גם כי בד"כ רוב המסכים מחוברים בחיבור VGA לאותו כרטיס מסך ואיכות התצוגה יורדת, ולפעמים אפילו החנויות בכוונה בוחרות מסכים ש"יבלטו" לעין לעומת האחרים.

אם הדבר אפשרי - תבדוק אם יש מדיניות החלפה של המסך אם אתה לא מרוצה מסיבה כלשהי (לאו דווקא מוצר פגום). אצלי הדבר היה אפשרי.

ככה אתה יכול להזמין מסך.. להחזיר אחרי כמה ימים.. להזמין עוד אחד.. וכו' עד שתראה מה הכי טוב לך מההתרשמות אצלך בבית.

אני עשיתי את זה כשהתלבטתי בין samsung 930b לבין lg 1932tq, ובסוף וויתרתי על שניהם והלכתי על viewsonic vp930 שלדעתי טוב בהרבה. (פשוט הזמנתי אותם והחלפתי)

אז אם אתה מתלבט בין שניהם, תמצא חנות עם מדיניות החלפה/החזרה כנ"ל ותבדוק את המסכים אצלך בבית (אני אפילו עשיתי את זה ביותר מחנות אחת - שני המסכים הראשונים מ office depot וה vp מבאג)

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

רעיון טוב! אני חושב שזה מה שאני אעשה...

תודה!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים