עבור לתוכן

צריכת חשמל ב-LCD.

Featured Replies

פורסם

כמה שאלות של "צעיר" בתחום לגבי מסכי LCD:

שומר מסך, צריך או לא?

הכנסת המסך למצב המתנה (כיבוי אוטומטי לשם חיסכון בצריכת חשמל בזמן שהמחשב פועל), צריך או לא?

כשמכבים את המחשב, צריך לכבות גם את המסך?

אני שואל כי הבנתי שיש ל-LCD אורך חיים מוגבל בסופו של דבר.

כל עצה אחרת שמאריכה את חיי המסך תתקבל בברכה.

פורסם

שומר מסך לא בהכרח צריך, כי הפיקסלים לא משחררים אור, והם לא אלה שאורך החיים שלהם מתקצר עם הזמן.

מצב המתנה זה דיי חשוב (כמובן לא כל 5 דקות, אבל לדעתי אחרי 20-25) כי אורך החיים של המנורה של המסך, הפלורסנט, הוא יחסית מוגבל.

אבל אם אני לא טועה רוב המסכים אמורים לעבוד כ40 אלף שעות (שזה 4.5 שנים של עבודה בלי הפסקה).

אין טעם לכבות את המסך מהכפתור, כי המסך גם ככה נכנס למצב המתנה שצורך מעט מאד, 2-5W.

פורסם

למה כן מומלץ שומר מסך - אם מסך LCD נשאר עם אותה תמונה לאורך זמן, הוא יפתח תופעה בשם "תמונה עיקשת", שדומה ויזואלית ל"צריבת מסך" שיש בCRT. לא לשכוח להפעיל גם מצב שינה ע"מ לששמור על חיי המנורה.

פורסם

שים לב, אני חסיד של חיסכון ולכן פגעת בול כששאלת והייתי בסביבה :xyxthumbs:

במוקד 103 נאמר לי שקילוואט לשעה עולה כ 0.49 אגורות

משמע, שצריכת החשמל של LCD כאשר הוא דולק ואתה משתמש בו, או רואה סרט או משהו היא:

*צריכת חשמל של LCD פועל היא: 50W

לשעה: 0.49x0.05 = 2.5 אגורות לשעה

ליום: 2.5x24= 60 אגורות ליום

לחודש: 60x28=1680 חלקי 100(אגורות בשביל לקבל בשקלים)= 17 שקל.

לשנה: 17 כפול 12(חודשים בשנה) = 204 ש"ח בשנה.

חישוב צריכת החשמל של המחשב שלך:

* נגיד שיש לך צריכת מהספק של 300 W.

לשעה: 0.49 כפול 0.3 וואט= 0.147 שזה בעצם 147 אגורות לשעה ובעצם 1.47 ש"ח.

ליום: 1.47 כפול 24 (שעות ביממה) = 3.528 שזה 3.5+ שקל לשעה.

לחודש: 3.5 כפול 28 (ימים בחודש) = 98 ש"ח.

לשנה: 98 כפול 12 (חודשים) = 1,176 ש"ח לשנה (!)

משמע - עולה לך 100 ש"ח בחודש להפעיל 24/7 מחשב שכל הזמן נגיד מוריד מהקבצים. וזה אני מדבר על מעבד ללא אוברקלוק שלוקח בערך 60 W.

מעבד באוברקלוק, מעלה את צריכת החשמל של עצמו עד כדי פי 2= 120 W ואז המחשב כבר לא דורש רק 300, אלא 360 וכך הלאה והלאה.

משמע - אם בא לך לחסוך - תפעיל את האפשרות של "לכבות המסך" אחרי כמה דקות וזהו. תחסוך הרבסה ג'ובות.

* החישובים למעלה נעשו על מסך 17 ומחשב ממוצע. אם יש לך מחשב גיימרים עם עוד כוננים, ובמיוחד כרטיסי מסך חזקים ומעבדים שואבי זכרון, זצריכת החשמל של המחשב עצמו יכולה להגיע גם ל 200 ש"ח בחודש.

פורסם
  • מחבר

שים לב, אני חסיד של חיסכון ולכן פגעת בול כששאלת והייתי בסביבה :xyxthumbs:

במוקד 103 נאמר לי שקילוואט לשעה עולה כ 0.49 אגורות

משמע, שצריכת החשמל של LCD כאשר הוא דולק ואתה משתמש בו, או רואה סרט או משהו היא:

*צריכת חשמל של LCD פועל היא: 50W

לשעה: 0.49x0.05 = 2.5 אגורות לשעה

ליום: 2.5x24= 60 אגורות ליום

לחודש: 60x28=1680 חלקי 100(אגורות בשביל לקבל בשקלים)= 17 שקל.

לשנה: 17 כפול 12(חודשים בשנה) = 204 ש"ח בשנה.

חישוב צריכת החשמל של המחשב שלך:

* נגיד שיש לך צריכת מהספק של 300 W.

לשעה: 0.49 כפול 0.3 וואט= 0.147 שזה בעצם 147 אגורות לשעה ובעצם 1.47 ש"ח.

ליום: 1.47 כפול 24 (שעות ביממה) = 3.528 שזה 3.5+ שקל לשעה.

לחודש: 3.5 כפול 28 (ימים בחודש) = 98 ש"ח.

לשנה: 98 כפול 12 (חודשים) = 1,176 ש"ח לשנה (!)

משמע - עולה לך 100 ש"ח בחודש להפעיל 24/7 מחשב שכל הזמן נגיד מוריד מהקבצים. וזה אני מדבר על מעבד ללא אוברקלוק שלוקח בערך 60 W.

מעבד באוברקלוק, מעלה את צריכת החשמל של עצמו עד כדי פי 2= 120 W ואז המחשב כבר לא דורש רק 300, אלא 360 וכך הלאה והלאה.

משמע - אם בא לך לחסוך - תפעיל את האפשרות של "לכבות המסך" אחרי כמה דקות וזהו. תחסוך הרבסה ג'ובות.

* החישובים למעלה נעשו על מסך 17 ומחשב ממוצע. אם יש לך מחשב גיימרים עם עוד כוננים, ובמיוחד כרטיסי מסך חזקים ומעבדים שואבי זכרון, זצריכת החשמל של המחשב עצמו יכולה להגיע גם ל 200 ש"ח בחודש.

:smile1: :smile1:

וואו, תודה על ההשקעה אבל אני בכלל התכוונתי מה מומלץ מבחינת לשמור על אורך החיים של המסך. לא מבחינת עלות. תודה בכל אופן.

לא שאלתי על כיבוי על המסך מהכפתור בזמן שהמחשב עובד. שאלתי אם מומלץ לכבות את המסך מהכפתור כשמכבים את המחשב.

תודה.

פורסם

קח בחשבון שהדלקה וכיבוי של פלאורסנט מקצרים גם כן את אורך החיים שלו, אז הדלקה וכיבוי כל 5 דקות גם לא ממש בריאות.

בכלאופן, סביר להניח שתחליף את המסך הרבה לפני שהפלואורסנט יחליט להתאבד.

Cat2010:

חישוב נחמד, אולם מחשב מודרני במצב מנוחה (ומחשב שמוריד קבצים הוא במצב מנוחה) יצרוך 150 וואט בשעה בקושי.

פורסם
  • מחבר

קח בחשבון שהדלקה וכיבוי של פלאורסנט מקצרים גם כן את אורך החיים שלו, אז הדלקה וכיבוי כל 5 דקות גם לא ממש בריאות.

בכלאופן, סביר להניח שתחליף את המסך הרבה לפני שהפלואורסנט יחליט להתאבד.

Cat2010:

חישוב נחמד, אולם מחשב מודרני במצב מנוחה (ומחשב שמוריד קבצים הוא במצב מנוחה) יצרוך 150 וואט בשעה בקושי.

אני אנסח את זה ככה: במשך כל היום המחשב דולק. כשאני לא ליד המחשב לפרק זמן של 6-8 שעות מה מומלץ מחינת שמירת אורך חיים של המסך?

א. שהמסך יכנס לבד למצב המתנה.

ב. לכבות את המסך מהכפתור

ג. להשאיר את המסך עובד רגיל עם/בלי שומר מסך.

פורסם
  • מחבר

התשובה היא א בסבירות גבוהה.

תודה לך ידידי הטוב

פורסם

ואני מצטרף לזה שתגדיר שאחרי כמה דקות הוא פשוט יכבה וזהו. ואז כשתגיע, תגע בעכבר והוא יידלק וזהו.

לא נורא. שניכם תתעניינו בנושא שפתחתי ושמעלה כמה תגובות מעניינות כבר. אתם מוזמנים להגיב. NEMESIS, תרביץ שם משהו :xyxthumbs:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=205242.0

פורסם

אין לי מה לחדש בדיון ההוא, אחרים כבר הביאו את המספרים הקרובים יותר למציאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים