עבור לתוכן

BOOT מהרשת

Featured Replies

פורסם

בSTARTUP SEQUENCE אחת האפשרויות היא לחפש את מ"ה מהרשת.

רציתי לדעת איך זה בדיוק מתבצע, אני אשמח לשמוע פירוט אם יש מישהו שביצע את זה בצורה מעשית.

עד כמה שאני הבנתי זה נעשה ע"י שרת DHCP שיוצר קשר עם המחשב עצמו ושולח אותו לשרת שעליה שמורה מ"ה.

פורסם

לדעתי זה יותר שייך לפורום רשתות

יתקן אותי אור אם אני טועה (וכמובן יעביר חזרה)

פורסם

האפשרות הזאת עושה שימוש במשהו קוראים לו: PXE

זאת טכנולוגיה שפותחה עד כמה שזכור לי על ידי Intel אבל היא משמשת לא רק את Intel

PXE עושה שימוש ב DHCP , TFTP וכמובן IP ו UDP ( זה די הגיוני כי TFTP ו DHCP משתמשים בהם... )

אני ינסה להסביר איך זה עובד:

1. ה PXE client שולח DHCP Discover אם מספר פרמטרים שמזהים אותו כ PXE enabled (הפאקט גם כולל את ה GUID של המכונה).

2. ה DHCP server מזהה את הבקשה "המיוחדת" ושולח DHCP offer שוב הפאקט כולל אפשרויות "מיוחדות" ל PXE הוא גם כולל את מספרי

ה IP של ה boot server, ה client מזוהה כמובן על ידי ה GUID שלו. דרך אגב השרת DHCP חייב להיות מוגדר נכון כדי לטפל בבקשות כאלה.

3. ה client שולח DHCP request "מיוחד" הפעם ל boot server - השלב הזה נחוץ בדיוק מאותה סיבה שהוא נחוץ ב DHCP רגיל, הסיבה היא

שה client יכול לקבל מספר פאקטים של DHCP offer וכאן הוא בעצם בוחר להגיב לאחד מהם.

4. ה boot server שולח DHCP ACK "מיוחד" (כשאני אומר מיוחד אני בעצם מתכוון לזה שהפאקט מכיל מידע ספצפי ל PXE ) שמכיל גם

את המיקום המדויק של ה Network Bootstrap Program או בקיצור NBP

5. ה client מוריד את ה NBP ( על ידי TFTP כמובן ) ל RAM ומשם היא מופועלת.

אוקי, בשלב הזה התפקיד ה boot של PXE נגמר וה NBP מקבלת שליטה על כל ה APIs

ומה שקורה זה תלוי לגמרי במה NBP כתובה לעשות, בדך כלל היא תוריד את ההתקנה של מערכת ההפעלה.

לגבי החלק המעשי השימוש היחיד שעשיתי ב PXE זה להתקין מערכות הפעלה אבל יכול להיות שיש עוד שימושים שאני לא מודע להם.

אם להיות מדויק התקנתי בעזרת PXE רק מערכות ווינדוס בעזרת RIS . להתקין RIS זה משחק ילדים אבל צריך AD והוא מוגבל

למספר קטן מאוד של מערכות הפעלה, אם אתה עובד בסביבה לא מבוססת מיקרוסופט כדאי שתעשה חיפוש גוגל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים