עבור לתוכן

בעייה בשיתוף קבצים ומדפסות באחד מהמחשבים ברשת

Featured Replies

פורסם

בעייה בשיתוף קבצים ומדפסות באחד מהמחשבים ברשת

--------------------------------------------------------------------------------

ברשותי 2 מחשבים נייחים ולפטופ, ראוטר של 3COM ומודם כבלים של TERAYON

אחד הנייחים והלפטופ מתחברים אלחוטית לראוטר והנייח השני מתחבר באמצעות כבל רשת לראוטר, המודם מחובר ישירות לראוטר.

כל המחשבים מצליחים להתחבר לאינטרנט בלי שום בעייה.

ניסיתי להגדיר רשת ביתית ע"י האשף של ווינדוס XP, בשני האלחוטיים הצלחתי להגדיר רשת ולהעביר ביניהם קבצים.

המחשב הנייח לא הצליח להתחבר לרשת, דברים מוזרים שהיו לי בהתקנת הרשת שלו: הוא לא ביקש ממני לעשות ריסט בסיום האשף, כשאני מבקש לראות את שאר המחשבים בקבוצת העבודה שלי הוא מקפיץ לי הודעה שאין לי אפשרות להתחבר לרשת הבייתית, יתכן שאין לי הרשאה וממליץ לי לפנות אל מנהל הרשת.

ניסיתי לעשות PING בין המחשבים ואלו התוצאות:

כל המחשבים מן הסתם הצליחו מול הראוטר

שני המחשבים שמחוברים ברשת זיהו אחד את השני

המחשב הנייח הבעייתי זיהה את שני המחשבים האחרים

שני המחשבים שמחוברים בינהם לא מזהים את הנייח הבעייתי (כלומר הוא מזהה אותם והם לא אותו)

ניסיתי לחבר ולנתק כבלים ורכיבים, להגדיר מחדש את ה-IP בכל המחשבים, שום דבר לא עזר, הוא לא מוכן להתחבר.

מה לא עשיתי נכון?

פורסם

תבדוק שהם באותה קבוצת עבודה.

פורסם
  • מחבר

טוב, ניסיתי לשנות שם בכל המחשבים (היה לי את הברירת מחדל של ווינדוס MSHOME), לא השתנה שום דבר.

עדיין קופצת לי ההודעה: "אין אפשרות גישה אל MSHOME. ייתכן שאין לך הרשאה לשימוש במשאב רשת זה. פנה אל מנהל השרת כדי לבדוק אם יש לך הרשאות גישה. רשימת השרתים עבור קבוצת עבודה זו אינה זמינה כעת."

כאמור ההודעה מופיעה רק במחשב הבעייתי והיא חזרה גם כששיניתי את שם קבוצת העבודה (רק שבמקום MSHOME היה את השם של הקבוצה החדשה)

בנוסף גם בדקתי בפעם השישית שכל השמות של המחשבים ברשת שונים.

פורסם

תדאג שלשניהם יהיו תיקיות משותפות.

פורסם
  • מחבר

אני שוב אומר, אין לי פינגים!!! תקנו אותי אם אני טועה אבל אם אין לי פינגים אז זו לא בעייה של שיתוף זה יותר בכיוון בעייה ברשת או בהגדרות שלי לא?

המחשב הבעייתי מצליח להתחבר לאינטרנט ויש לו פינג עם הראוטר (הוא מחובר בכבל לראוטר)

אבל מול שני המחשבים האלחוטיים אין לו פינגים (עכשיו גם בכיוון השני אין)

פורסם

כל הפיירוולים כבויים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים