עבור לתוכן

ה WINDOWS עולה ממש לאט...

Featured Replies

פורסם

ה WINDOWS עולה ממש לאט גם אם SP1 וגם עם SP2

איזה 2 דקות!

יש לי

AMD 3800X2

ASUS M2N-E

1 GB 512 X2 G.SKILL

ו 80 GB SATA2

:'

ה WINDOWZ הם בחי עדכונים

הלוח אם,כרטיס מסך,CPU

מעודכנים

פורסם

פעולות מומלצות במקרים כאלה (ובכלל מדי כמה שבועות):

1. ניקוי קבצים זמניים במחשב עם תוכנה דוגמת CCLEANER.

להורדה : http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

2. ביצוע סריקה פיזית לכונן הקשיח.

נכנסים ל-"המחשב שלי"-מסמנים את הכונן בו חלונות יושבת-לחיצה ימנית-מאפיינים-כלים-תחת "בדיקת שגיאות" בוחרים "בדוק עכשיו"-

מסמנים V בשני הסעיפים - לוחצים OK. המערכת תודיע שהיא יכולה לסרוק את הדיסק אבל רק באתחול - לוחצים YES - סוגרים את חלון המאפיינים בלחיצת OK - ומאתחלים את המחשב.

- בזמן האתחול ולפני עליית חלונות תתבצע סריקת דיסק בעלת חמישה שלבים.

4. סריקה למציאת וירוסים\רוגלות - מומלץ לבצע סריקה כזאת כאשר נמצאים ב-SAFE MODE.

כדי להיכנס ל-SAFE MODE נלחץ על F8 בזמן שהמחשב עולה ונבחר באפשרות הראשונה בתפריט.

בזמן שאנו נמצאים ב-SAFE MODE נסרוק את המחשב בעזרת תוכנת האנטי-וירוס שלנו, ולאחריה תוכנת אנטי SPYWARE כלשהי.

תוכנה חינמית למציאת SPYWARE ניתן למצוא כאן - www.spybot.info

תוכנה מומלצת בתשלום בשם SPYSWEEPER ניתן לרכוש או להוריד לנסיון כאן - www.webroot.com

אנטי וירוסים מומלצים כרגע הם NOD32 ו-KASPERSKY. גירסאות ניסיון ניתן להוריד מאתריי החברות:

NOD32 - www.eset.com

KASPERSKY - www.kaspersky.com

לאחר סיום הסריקות והטיפול בבעיות במידה והתגלו - נאתחל שוב את המחשב וניכנס לחלונות כרגיל.

5. כעת, לאחר שניקינו את המערכת מכל גורם שעלול להאט אותה, נתפנה לפעולות הפשוטות יותר: איחוי הדיסק, והסרת תוכניות.

איחוי - נכנסים שוב למחשב שלי - לחיצה ימנית על הכונן של מערכת ההפעלה - מאפיינים - כלים - לבחור "אחה עכשיו" (אפשרות שנייה) - בחלון שנפתח יש לבחור "איחוי" (DEFRAGMENT באנגלית).

הזמן שלוקח לתהליך להסתיים תלוי ברמת הפרגמנטציה של הדיסק.

דיסק שלא אוחה הרבה זמן - תהליך ארוך יותר.

לאחר שהסתיים האיחוי ניגש ללוח הבקרה - וכאן נבחר "הוספה\הסרה של תוכניות".

ברשימה שנפתחה נמצאות כמעט כל התוכנות שהותקנו במחשב - מומלץ להסיר מכאן תוכניות בהן לא נעשה עוד שימוש כדי לפנות מקום בכונן הקשיח.

פינוי מקום בכונן הקשיח מאפשר הפחתה של זמן חיפוש המידע במערכת - רלוונטי מאוד גם בזמן עליית המערכת.

- אלו הפעולות המומלצות ברמה הבסיסית.

במידה ופעולות אלו לא הניבו את התוצאות המיוחלות ועדיין המערכת מקרטעת בזמן העלייה - ניתן לבדוק אילו תוכניות עולות בעליית המחשב ולנטרל אותן לפי הצורך. הדבר מצריך שינוי של קבציי מערכת בחלונות, וכמובן מעט שיקול דעת.

כל האמור פה נכתב מנקודת הנחה שמדובר בבעיית תוכנה - יש לקחת בחשבון שייתכן כי הבעיה נובעת מחומרה לא תקינה.

בכל מקרה בהצלחה,

ויום נעים.

פורסם

יש לך בתוך התיקיה של הווינדוס תיקיה בשם Prefetch

תמחוק אותה ותעשה ריסט תראה שיפור ותגיד לי אם זה עזר לך

פורסם

מה קורה אם מוחקים אותה..?

פורסם

כלום אחי אין לי אותה כבר שנים מהאז שיש לי אקס פי

כעיקרון אחרי שאתה מוחק אותה הווינדוס טוען את עצמו מהר מאוד וניכנס

אבל ריסט הבאה התיקיה חוזרת

יש לי תוכנה שמעיפה את זה לצמיתות

פורסם

רגע, אם מוחקים אותה ואז עושים ריסט כדאי לבדוק אם זה עובד אז התיקייה חוזרת לא? או שזה אחרי ריסט שני(לאחר המחיקה)

פורסם
  • מחבר

פעולות מומלצות במקרים כאלה (ובכלל מדי כמה שבועות):

1. ניקוי קבצים זמניים במחשב עם תוכנה דוגמת CCLEANER.

להורדה : http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

2. ביצוע סריקה פיזית לכונן הקשיח.

נכנסים ל-"המחשב שלי"-מסמנים את הכונן בו חלונות יושבת-לחיצה ימנית-מאפיינים-כלים-תחת "בדיקת שגיאות" בוחרים "בדוק עכשיו"-

מסמנים V בשני הסעיפים - לוחצים OK. המערכת תודיע שהיא יכולה לסרוק את הדיסק אבל רק באתחול - לוחצים YES - סוגרים את חלון המאפיינים בלחיצת OK - ומאתחלים את המחשב.

- בזמן האתחול ולפני עליית חלונות תתבצע סריקת דיסק בעלת חמישה שלבים.

4. סריקה למציאת וירוסים\רוגלות - מומלץ לבצע סריקה כזאת כאשר נמצאים ב-SAFE MODE.

כדי להיכנס ל-SAFE MODE נלחץ על F8 בזמן שהמחשב עולה ונבחר באפשרות הראשונה בתפריט.

בזמן שאנו נמצאים ב-SAFE MODE נסרוק את המחשב בעזרת תוכנת האנטי-וירוס שלנו, ולאחריה תוכנת אנטי SPYWARE כלשהי.

תוכנה חינמית למציאת SPYWARE ניתן למצוא כאן - www.spybot.info

תוכנה מומלצת בתשלום בשם SPYSWEEPER ניתן לרכוש או להוריד לנסיון כאן - www.webroot.com

אנטי וירוסים מומלצים כרגע הם NOD32 ו-KASPERSKY. גירסאות ניסיון ניתן להוריד מאתריי החברות:

NOD32 - www.eset.com

KASPERSKY - www.kaspersky.com

לאחר סיום הסריקות והטיפול בבעיות במידה והתגלו - נאתחל שוב את המחשב וניכנס לחלונות כרגיל.

5. כעת, לאחר שניקינו את המערכת מכל גורם שעלול להאט אותה, נתפנה לפעולות הפשוטות יותר: איחוי הדיסק, והסרת תוכניות.

איחוי - נכנסים שוב למחשב שלי - לחיצה ימנית על הכונן של מערכת ההפעלה - מאפיינים - כלים - לבחור "אחה עכשיו" (אפשרות שנייה) - בחלון שנפתח יש לבחור "איחוי" (DEFRAGMENT באנגלית).

הזמן שלוקח לפעולה לתהליך להסתיים תלוי ברמת הפרגמנטציה של הדיסק.

דיסק שלא אוחה הרבה זמן - תהליך ארוך יותר.

לאחר שהסתיים האיחוי ניגש ללוח הבקרה - וכאן נבחר "הוספה\הסרה של תוכניות".

ברשימה שנפתחה נמצאות כמעט כל התוכנות שהותקנו במחשב - מומלץ להסיר מכאן תוכניות בהן לא נעשה עוד שימוש כדי לפנות מקום בכונן הקשיח.

פינוי מקום בכונן הקשיח מאפשר הפחתה של זמן חיפוש המידע במערכת - רלוונטי מאוד גם בזמן עליית המערכת.

אלו הפעולות המומלצות ברמה הבסיסית.

במידה ופעולות אלו לא הניבו את התוצאות המיוחלות ועדיין המערכת מקרטעת בזמן העלייה - ניתן לבדוק אילו תוכניות עולות בעליית המחשב ולנטרל אותן לפי הצורך. הדבר מצריך שינוי של קבציי מערכת בחלונות, וכמובן מעט שיקול דעת.

כל האמור פה נכתב מנקודת הנחה שמדובר בבעיית תוכנה - יש לקחת בחשבון שייתכן כי הבעיה נובעת מחומרה לא תקינה.

בכל מקרה בהצלחה,

ויום נעים.

המחשב שלי נקי ביותר!!!

כול יום אני עושה איחוי לדיסק כל הזמן CLEANER

הכל כל הזמן!!!

אה והWINDOWS עלה לעט גם בפעם הראשונה שהתקנתי אותו

מחקתי את התיקיה אני אכשיו עושה RESTART

פורסם

איזה הארד דיסק יש לך?

פורסם

אינפקטור העצות שלך מבוססות על ידע מוטעה, ועלולות לגרום נזק למערכת של מי שפועל לפיהן.

נראה מה יש לראיין מאיירס, מפתח בצוות שאחראי על הביצועים בחלונות לומר על הנושא:

XP systems have a Prefetch directory underneath the windows root directory, full of .pf files -- these are lists of pages to load. The file names are generated from hashing the EXE to load -- whenever you load the EXE, we hash, see if there's a matching (exename)-(hash).pf file in the prefetch directory, and if so we load those pages. (If it doesn't exist, we track what pages it loads, create that file, and pick a handful of them to save to it.) So, first off, it is a bad idea to periodically clean out that folder as some tech sites suggest. For one thing, XP will just re-create that data anyways; secondly, it trims the files anyways if there's ever more than 128 of them so that it doesn't needlessly consume space. So not only is deleting the directory totally unnecessary, but you're also putting a temporary dent in your PC's performance.

מקור: http://blogs.msdn.com/ryanmy/archive/2005/05/25/421882.aspx

לפי מה שהוא אומר - אין למחיקת התיקייה הזאת שום ערך.

חלונות פשוט יוצרת אותה מחדש, וגם ככה במקרה של יותר מ-128 קבצים המערכת מסירה חלק מהם כך שלא ייתפסו יותר מדי מקום.

לא רק שהמחיקה הזאת מיותרת לחלוטין - היא גם פוגעת זמנית בביצועי המערכת.

סה"כ עוד מיתוס - אין פה שום שיפור\האצה של המערכת - להיפך.

יום נעים.

פורסם

ההצעה הכי טוב

והכי ממהרת את המערכת :P

פירמוט D:

פורסם

יש לי גם בעיה של איטיות במובנים מסוימים, ובשבילי פרמוט זה הפתרון האחרון.

פורסם

אינפקטור העצות שלך מבוססות על ידע מוטעה, ועלולות לגרום נזק למערכת של מי שפועל לפיהן.

בוא נראה מה יש לראיין מאיירס, מפתח בצוות שאחראי על הביצועים בחלונות לומר על הנושא:

XP systems have a Prefetch directory underneath the windows root directory, full of .pf files -- these are lists of pages to load. The file names are generated from hashing the EXE to load -- whenever you load the EXE, we hash, see if there's a matching (exename)-(hash).pf file in the prefetch directory, and if so we load those pages. (If it doesn't exist, we track what pages it loads, create that file, and pick a handful of them to save to it.) So, first off, it is a bad idea to periodically clean out that folder as some tech sites suggest. For one thing, XP will just re-create that data anyways; secondly, it trims the files anyways if there's ever more than 128 of them so that it doesn't needlessly consume space. So not only is deleting the directory totally unnecessary, but you're also putting a temporary dent in your PC's performance.

מקור: http://blogs.msdn.com/ryanmy/archive/2005/05/25/421882.aspx

לפי מה שהוא אומר - אין למחיקת התיקייה הזאת שום ערך.

חלונות פשוט יוצרת אותה מחדש, וגם ככה במקרה של יותר מ-128 קבצים המערכת מסירה חלק מהם כך שלא ייתפסו יותר מדי מקום.

לא רק שהמחיקה הזאת מיותר לחלוטין - היא גם פוגעת זמנית בביצועי המערכת.

סה"כ עוד מיתוס - אין פה שום שיפור\האצה של המערכת - להיפך.

יום נעים.

אין לי שום כוונה לגרום נזק כלשהו למערכות הפעלה של משהו פה בפורום אני מצטער אם המידע מוטעה אבל אני אישית משתמש ככה שנים ישר אחרי פורמט אני מעיף את התיקיה הזאת והוא טוען לי את הווינדוס חצי קו וניכנס ישר לפעמים אני רואה לשניה את הטעינה וניכנס

יום טוב וסליחה

פורסם
  • מחבר

אבל פירמטתי את המערכת אתמול!!

פעמים!

יש לי WD 80GB SATA2

אולי בגלל שלא עשיתי עדכון BIOS ו WINDOWS? :-X

פורסם

אני לא מאמין שעד שהמערכת הפעלה שלך עולה עוברות 2 דקות, תמדוד את הזמן עם סטופר מרגע הפעלת המחשב ועד לרגע בו מערכת ההפעלה עולה - במחשב הקודם שלי (AXP3000,1GB,WD80GB) זה לקח קצת פחות מ-25 שניות, אם אני לא טועה (כלומר אולי פחות).

פורסם
  • מחבר

אז זהו אני חושב שזה בגלל שלא הדכנתי את ה BIOS

:(

אני מתכוון בדברים הכחולים האלו זה לוקח הבה זמן!

לפחות דקה

במחשב הישן שלי זה לקח הרבה פחות זמן :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים