עבור לתוכן

AMD 65mn - האם צפויים להיות שינוי בביצועים? יש תחרות ל קור?

Featured Replies

פורסם

אז ככה כולם כבר יודעים שבחודש הבא צפוי לצאת מעבדי ה 65mn של AMD

מלבד הצריכה המופחתת במחשב וה"קרירות" שלהם

יהיה שיפור בביצועים שיתן פייט ל קור של אינטל

או סתם מעבר בייניים עד ל K8L ?

:P

זה ממש עצוב שאין ל AMD להציע משהו נגד ה קור .

אני מאוד אוהב את AMD ולא רוצה לרוץ אחרי העדר ולקנות אינטל. :'(

פורסם

אתה יכול להיות רגוע! נראה שתהיה הפתעה אז חכה בסבלנות...

בסדר, רוצה רמז ליכולת של הביצועים OK הינה קרב בחישובי נקודה צפה, אופטרונים 2.6GHZ בסוקט F נגד וודקרסט 5160 3.0GHZ,

2 מעבדים על לוח כל אחד כפול ליבה.

והתוצאה היא...וודקרסט 80 :kopfpatsch:

אופטרונים 117 :o

עכשיו אתה יכול לישון בשקט. :xyxthumbs:

וודקרסט:

http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/res2006q3/cpu2000-20060626-06277.html

אופטרון:

http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/res2006q3/cpu2000-20060815-06997.html

פורסם

מקווה ומאחל והלוואי וכל מה שאפשר להגיד זה אני מקווה שAMD יתנו נוק האוט לאינטל אני רוצה מלחמההההה כמו כולנו =]

פורסם

אז ככה כולם כבר יודעים שבחודש הבא צפוי לצאת מעבדי ה 65mn של AMD

מלבד הצריכה המופחתת במחשב וה"קרירות" שלהם

יהיה שיפור בביצועים שיתן פייט ל קור של אינטל

או סתם מעבר בייניים עד ל K8L ?

כל המעבר ל 65nm סה"כ אומר שהמעבד יהיה "קטן" יותר (טרנזיסטורים קטנים יותר - דורשים פחות הספק, אפשר לייצר יותר מעבדים מאותה פרוסת סיליקון), ולא שום דבר אחר. תוצאה של מעבדים זולים יותר יכולה להביא להוזלה נוספת במחירי המעבדים. תוצאה של מעבדים "קרירים" יותר כנראה תביא לפיתוח מעבדים בעלי תדר גבוה יותר.

בקיצור - הקטנת תהליך הייצור לא תביא לשיפור בביצועים.

פורסם

תחרות ל"קור" (Core - ליבה)? :-\

פורסם

אתה יכול להיות רגוע! נראה שתהיה הפתעה אז חכה בסבלנות...

בסדר, רוצה רמז ליכולת של הביצועים OK הינה קרב בחישובי נקודה צפה, אופטרונים 2.6GHZ בסוקט F נגד וודקרסט 5160 3.0GHZ,

2 מעבדים על לוח כל אחד כפול ליבה.

והתוצאה היא...וודקרסט 80 :kopfpatsch:

אופטרונים 117 :o

וודקרסט:

http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/res2006q3/cpu2000-20060626-06277.html

אופטרון:

http://www.spec.org/osg/cpu2000/results/res2006q3/cpu2000-20060815-06997.html

למה בחרת דווקא את הבנצ'מארק הזה?

למה לא את זה למשל?

וודקרסט:

http://www.spec.org/cpu2000/results/res2006q3/cpu2000-20060721-06564.html

אופטרון:

http://www.spec.org/cpu2000/results/res2006q3/cpu2000-20060721-06614.html

והתוצאה היא...וודקרסט 121 :o

אופטרונים 71.5 :kopfpatsch:

אפילו רוב ה5130 (שעובדים רק ב2GHZ) מוציאים קרוב ל90 שזה גבוה יותר מהתוצאה שאתה נתת

מה שבעצם קרה פה הוא שבחרת את האופטרון עם התוצאה הגבוהה ביותר והשוות אותו עם הXEON עם התוצאה הנמוכה ביותר

מאוד אובייקטיבי מצידך :nono:

(למעשה הטיעונים שלך כבר נהיים פתטיים, כמו "ההוכחות" שלך)

פורסם

מה שבעצם קרה פה הוא שבחרת את האופטרון עם התוצאה הגבוהה ביותר והשוות אותו עם הXEON עם התוצאה הנמוכה ביותר

מאוד אובייקטיבי מצידך :nono:

(למעשה הטיעונים שלך כבר נהיים פתטיים, כמו "ההוכחות" שלך)

עומרי אני מתפלא, הבנצ'מרק שלי הוא החשוב ביותר, כי הוא מבוסס על חישובי נקודה צפה floating point, כל תעשית המדיה מבוססת עליו.

הוכחות, רוצה עוד... תקבל.

אתה פשוט לא רוצה להבין, וואדקרסט לא יכול להתרוממם בביצועים שלו עד שאינטל תפתח כבר את CSI.

פורסם

האמת אני די צופה פה לתחרות, בכל זאת זה מעבר לא קטן ויראו שיפורים כראוי, נחכה לאוקטובר.. :)

אורי, אתה שמח אה? :cool2:

פורסם

עומרי אני מתפלא, הבנצ'מרק שלי הוא החשוב ביותר, כי הוא מבוסס על חישובי נקודה צפה floating point, כל תעשית המדיה מבוססת עליו.

הוכחות, רוצה עוד... תקבל.

אתה פשוט לא רוצה להבין, וואדקרסט לא יכול להתרוממם בביצועים שלו עד שאינטל תפתח כבר את CSI.

specInt Rate הוא בנצ'מארק יותר חשוב לאופטרון וודקרס כי הוא מבטא טוב יותר עומסים של תעשית השרתים מתבססת עליו.

SpecFp Rate מבטא ביצועים לתחנות עבודה ושוק ה High Preformance computing (HPC( שניהם בעלי נתחי שוק פחות משמעותיים

ו HPC נשלט ברובו על ידי ארכיטקטורות שהם לא x86.

SpecFP Rate זה הבנצמארק היחיד שהאופטרון לוקח וזה תוצאה של ב Bandwidth שלו לזכרון ... לצערנו, זה לא מתרגם למציאות, רוב ישומי תחנות

העבודה מעדיפות עדיין את הוודקרסט לפי כל הביקורות שקיימות.

חוץ מזה שהוודקרסט לוקח את האופטרון בגדול בכל הקשור לביצועי שרתים כמו שנראה גם ב SpecInt וגם ב SpecJbb (Server Side java Preformance) ולמעשה בכל בנצמארק אחר לשרתים...

ילד - קח את דברי כדברי אלוהים חיים, כי אני לא הולך להתווכח עם הטיעונים הקלושים שלך... פשוט אין טעם להתווכח עם פאנטים. תפתח את העיניים ותכיר

במציאות.

---------------------------------------

חזרה לנושא הנתון - 65nm לא תביא כנראה לשום שיפור ביצועים למעבדי AMD עד ליציאת ה K8L באמצע השנה.

פורסם

specInt Rate

חוץ מזה שהוודקרסט לוקח את האופטרון בגדול בכל הקשור לביצועי שרתים כמו שנראה גם ב SpecInt וגם ב SpecJbb (Server Side java Preformance) ולמעשה בכל בנצמארק אחר לשרתים...

ילד - קח את דברי כדברי אלוהים חיים, כי אני לא הולך להתווכח עם הטיעונים הקלושים שלך... פשוט אין טעם להתווכח עם פאנטים. תפתח את העיניים ותכיר

במציאות.

---------------------------------------

חזרה לנושא הנתון - 65nm לא תביא כנראה לשום שיפור ביצועים למעבדי AMD עד ליציאת ה K8L באמצע השנה.

למה אתה יורד לפסים אישים! "ילד"... ממש לא.

אתה כנראה נעול על משהו שאתה לא יודע, שוק השרתים היום מתבסס על תחנות 4p, 8p,16p לאינטל אין בכלל מה להציע פה,

שרתים מבוססים 2p זה עולם הולך ונעלם.

כמו שכבר כתבתי, לאינטל כרגע אין את אפקט התרוממות ביצועים כמו ל-AMD.

פורסם

אורי תהיה בטוח שרבים מזדהים איתך

ורוצים את amd נותנת מכה קשה לאינטל

כדי שאינטל תתאמץ יותר וכן הלאה...

פורסם

מה זה בדיוק משנה לכם איזו חברה המעבד?!

כל עוד יש לו ביצועים טובים לא משנה לי איזו חברה,למשל בתקופה זו היתי קונה C2D.

וכשAMD תתעלה על INETL (אם זה בכלל יקרה) אני יקנה מעבד של AMD.

זה ממש טיפשי לבחור מעבד לפי החברה שלו:|

ולא ,בנתים המעבר הזה ל65NM זה לא נותן לAMD כלום.

ואפילו שמעתי שהמרובעי ליבות שלהם מציגים רק 15% ביצועים מעל הC2D,שבתוספת של 2 ליבות זה ממש עלוב.

פורסם

הערה קטנה. זה לא טיפשי לקנות מעבד על פי החברה שלו, מבחינות מסויימות. למשל, כמה יציבה התושבת (מבחינת זמן בשוק) של חברה אחת לעומת חברה שנייה - מה הסיכוי לשידרוג עתידי.

את זה אי אפשר לראות מבנצ'מרקים, אלא אפשר לנחש (וגם לא ב-100 אחוז) מהיסטוריית החברה, או הצהרות, מפת דרכים וכאלה...

פורסם

למה אתה יורד לפסים אישים! "ילד"... ממש לא.

אתה כנראה נעול על משהו שאתה לא יודע, שוק השרתים היום מתבסס על תחנות 4p, 8p,16p לאינטל אין בכלל מה להציע פה,

שרתים מבוססים 2p זה עולם הולך ונעלם.

כמו שכבר כתבתי, לאינטל כרגע אין את אפקט התרוממות ביצועים כמו ל-AMD.

שוק הסרברים בעלי 1 עד 2 תושבות הוא השוק הכי גדול היום.

לדוגמא שוק ה 4 תושבות מהווה בערך 10% מהגודל שלו...

כל הסרברים מעל 4-8 תושבות כמעט מתבססים על ציפסטים יעודיים של חברות כמו IBM, HP, SUN וכו'

ובגדול השוק הזה נשלט על ידי ארכיטקטורות שהם לא x86. כגון Power, Sparc ו- Itanium...

לא תמצא אף אחת מהחברות הגדולות מוכרות שרתים מעל 4 תושבות של AMD.

ה K8L אולי יכניס את AMD חזק לשוק ה 8 תושבות... אבל שוב השווקים האלה קטנים יחסית

והרווח הגדול בהם לא נובע מכירת המעבדים עצמם אלא מהמכירה של התוכנה התמיכה וכל מה שמסביב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים