עבור לתוכן

יש מעבדים שלא יכולים לעבוד עם NTFS כמו סלרון למשל ועוד מחשבים עתיקים?

Featured Replies

פורסם

יש מעבדים שלא יכולים לעבוד עם NTFS כמו סלרון למשל ועוד מחשבים עתיקים?

פורסם

לא קשור למעבד.

פורסם

שיטת הכתיבה בכונן הקשיח שלך קשורה אך ורק למערכת ההפעלה, למשל 95 לא יכול לעבוד עם FAT32 (אם אני זוכר נכון....).

פורסם

אתה מתכוון ש95 לא יכולה לעבוד עם NTFS.

פורסם

עם NTFS בטוח שהיא לא יכולה לעבוד, אבל השאלה היא האם היא יכולה לעבוד עם FAT32, אני חושב שהיא יכולה רק עם FAT16 או משהו כזה, כי פעם אני פירמטתי, ורציתי להתקין 95 (במחשב פנטיום 2) ואז גיליתי שזה לא עובד בגלל זה...

פורסם

הדיפולט של 95 הוא FAT32.

פורסם

טוב, אם אתה אומר, סימן שאתה יודע...

פורסם
  • מחבר

ומה עובד ווינדוס ויסטה?

פורסם

NTFS, אבל יכול להיות שהוא אמור להביא משהו חדש....

אני מפעיל את ויסטה על מחצית שהיא NTFS.

פורסם

NTFS, אבל יכול להיות שהוא אמור להביא משהו חדש....

אני מפעיל את ויסטה על מחצית שהיא NTFS.

מחיצה*

אממ,IIRC לויסטה אמורה לבוא מערכת קבצים חדשה (או גירסא חדשה של NTFS)

נקווה שהיא תהיה יותר מהירה מNTFS ה(באמת) ממש איטית

פורסם

הדיפולט של 95 הוא FAT32.

לא נכון. המהדורה הראשונה של 95 תמכה רק ב FAT16 (דיסקים של עד 2GB, אם אני לא טועה). אח"כ יצאה גירסה נוספת, שכמעט ולא השתמשו בה (במיוחד לא בארץ) ונתנה את התמיכה ב FAT32.

אגב, אם מדברים על NTFS, רוב גירסאות windows שמבוססת על מערכת ההפעלה NT (ה NT, ה 2000 ו ה XP) משתמשות בגירסאות שונות של מערכת ה NTFS (ב W2K הגירסה היא NTFS 5 וב XP היא 5.1 אם אני זוכר נכון). בד"כ קיימת תמיכה אחורה לגירסאות הקודמות, תמיכה קדימה (מערכת הפעלה ישנה יותר עם גירסת NTFS חדשה יותר) - אני לא יודע אם יש בין כל הגירסאות, אבל ה W2K יודע לעבוד עם ה NTFS של ה XP. מה יהיה עם ה VISTA - אין לי מושג.

פורסם

לא נכון. המהדורה הראשונה של 95 תמכה רק ב FAT16 (דיסקים של עד 2GB, אם אני לא טועה).

זה אכן 2 ג'יגה למחיצה, ועל זה דיברתי...

פורסם

סתם כדי לסבר את אוזנכם:

ל-Windows Vista תוכננה מערכת קבצים שנקראה WinFS, ראשיי תיבות של Windows Future Storage.

מערכת הקבצים הזאת הייתה אמורה להיות מהפכה בגישת מייקרוסופט לארגון המידע במערכת ההפעלה, מפני שבניגוד למערכת קבצים מסורתית (FAT,NTFS) שלא יודעת הרבה על הקובץ פרט לשמו - WinFS מוסיפה לכל קובץ גם תיאור תכונות שלו, ויודעת לבנות תיאורי יחסים בין קבצים שהם לא על בסיס מיקום אלא על בסיס מידע שהקובץ מכיל.

במיקרוסופט הבטיחו שמערכת הקבצים החדשה תהיה מהירה הרבה יותר, יעילה משמעותית מ-NTFS, ושכל חיפוש שיתבצע בה יהיה הרבה יותר אינטואיבי וקל בגלל שהמערכת תיצור קשרים "סמנטיים" בין קבצים.

כמו הרבה תכונות שהיו אמורות להיכלל ב-VISTA, גם WinFS ירדה מהפרק והפיתוח שלה הופסק לאחרונה.

במיקרוסופט עוד לא בדיוק יודעים מה לעשות עם המערכת וכנראה שהטכנולוגיה שלה תשולב במוצרים עתידיים של SQL ו\או .NET.

לפיכך: Windows Vista = NTFS.

יום נעים לכולם.

פורסם

הדיון הפך כבר להיות שייך לפורום אמצעי אחסון...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים