עבור לתוכן

איזה כבל אני צריך מוצלב או רגיל בכדי לחבר נתב מסוג LINKSYS WRT54G

Featured Replies

פורסם

אנני רוצה להשתמש באלחוטי לחיבור שני המחשבים אלא לבנות רשת קווית

וכבר יש לי כבל ארוך מוצלב

תודה

פורסם

כבל RJ-45 רגיל בין המחשב לראוטר ובין המודם לראוטר

פורסם
  • מחבר

Wh1t3 תודה רבה לך על עזרתך

חן חן

פורסם

עוד משהו קטן להוסיף ישנם הצלבות שמתבצעות בציוד עצמו כמו למשל

מחושב יחובר למודם כבלים או ADSL ע"י כבל ישר כלומר ההצלבה תתבצע במודם עצמו לעומת זאת

מחשב יחובר למחשב אחר ע"י כבל מוצלב כלומר ההצלבה מתבצעת בכבל

פורסם

Wh1t3 אתה מנסח זאת לא נכון וזה יכול להטעות אנשים.

מדבריך,אפשר לחשוב שמודמי הכבלים או adsl תומכים במנגנון auto mdi/x(מנגנון אשר מתאים את הציוד לכבל הרשת המחובר אליו,לכן אפשרי לעבוד עם שני סוגי כבל הרשת,מוצלב או ישר) וזה ממש לא נכון.בסה"כ יש להם למודמי הרשת שקע מוצלב(mdix),ולכן מספיק לחבר כבל רשת ישר,כי החוק אומר שבין 2 נקודות צריכה להתבצע הצלבה אחת.

הנתב LINKSYS WRT54G (שאני הייתי מתרחק ממנו וקונה כבר את wrt54gl),תומך במנגנון auto mdi/x אשר מאפשר למשתמש לעבוד עם כבל רשת מוצלב או ישר.

מציע לך לקרוא פה למידע נוסף:

http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm

http://www.netcheif.com/Articles/Cabels/cables.htm

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על עזרתך

באותה הזדמנות האם בחיבור הנתב לשני מחשבים אני אמור ל"עשות" 2 חייגנים

חיגן לכל מחשב?

תודה

פורסם
  • מחבר

e_cool תודה לך. האם המשמעות של תגובתך שאני יכול לחבר את הנתב למחשב באמצעות

מוצלב או רגיל? (ברשותי כעת כבל מוצלב אחד ורגיל אחד)

2)באם התשובה כן האם ניתן מחשב אחד לחבר באמצעות כבל מוצלב והשני עם רגיל

3)בקשר לנתב זה מה שקיבלתי מתנה מארה"}ב

תודה

פורסם

ניתן לחבר לראוטר \ נתב כבל מסוג מוצלב ורגיל זה לא משנה

בין מחשב למחשב מוצלב

פורסם

קיימים שני סוגי שקעי RJ45:

MDI: שקעים רגילים. קיימים בכרטיסי רשת, לוחות אם, נתבים, ושקעי UPLINK/WAN ברכזות/מתגים.

MDI-X: שקעים מוצלבים. קיימים ברכזות/מתגים, ובמרבית המודמים.

הכלל פשוט: בין שתי נקודות צריכה להתבצע הצלבה אחת.

במילים אחרות, כאשר אנחנו באים לחבר שקע MDI לשקע MDI-X נשתמש בכבל ישר, וכשנרצה לחבר שני שקעים זהים (MDI ל- MDI או MDI-X ל- MDI-X) נשתמש בכבל מוצלב. כמו כן לעיתים ניתקל בציוד הכולל שקע מסוג Auto MDI/MDI-X, ז"א שלא משנה באיזה סוג כבל נשתמש - המכשיר יתאים את עצמו לסוג הכבל המחובר אליו.

דוגמאות:

מחשב יחובר למחשב אחר ע"י כבל מוצלב (ההצלבה מתבצעת בכבל)

מחשב יחובר למודם כבלים/ADSL ע"י כבל ישר (ההצלבה מתבצעת במודם)

מחשב יחובר לרכזת/מתג ע"י כבל ישר (ההצלבה מתבצעת ברכזת/מתג)

רכזת תחובר לשקע רגיל ברכזת אחרת ע"י כבל מוצלב (ההצלבה מתבצעת בכבל)

רכזת תחובר לשקע UPLINK ברכזת אחרת ע"י כבל ישר (ההצלבה מתבצעת ברכזת השנייה) וכן הלאה...

WRT54GL:

All Ethernet Ports Support Auto-Crossover (MDI/MDI-X)-No Need for Crossover Cables

פורסם
  • מחבר

EN903

תודה רבה לך

פורסם
ציטוט

קיימים שני סוגי שקעי RJ45:

MDI: שקעים רגילים. קיימים בכרטיסי רשת, לוחות אם, נתבים, ושקעי UPLINK/WAN ברכזות/מתגים.

MDI-X: שקעים מוצלבים. קיימים ברכזות/מתגים, ובמרבית המודמים.

הכלל פשוט: בין שתי נקודות צריכה להתבצע הצלבה אחת.

במילים אחרות, כאשר אנחנו באים לחבר שקע MDI לשקע MDI-X נשתמש בכבל ישר, וכשנרצה לחבר שני שקעים זהים (MDI ל- MDI או MDI-X ל- MDI-X) נשתמש בכבל מוצלב. כמו כן לעיתים ניתקל בציוד הכולל שקע מסוג Auto MDI/MDI-X, ז"א שלא משנה באיזה סוג כבל נשתמש - המכשיר יתאים את עצמו לסוג הכבל המחובר אליו.

דוגמאות:

מחשב יחובר למחשב אחר ע"י כבל מוצלב (ההצלבה מתבצעת בכבל)

מחשב יחובר למודם כבלים/ADSL ע"י כבל ישר (ההצלבה מתבצעת במודם)

מחשב יחובר לרכזת/מתג ע"י כבל ישר (ההצלבה מתבצעת ברכזת/מתג)

רכזת תחובר לשקע רגיל ברכזת אחרת ע"י כבל מוצלב (ההצלבה מתבצעת בכבל)

רכזת תחובר לשקע UPLINK ברכזת אחרת ע"י כבל ישר (ההצלבה מתבצעת ברכזת השנייה) וכן הלאה...

WRT54GL:

All Ethernet Ports Support Auto-Crossover (MDI/MDI-X)-No Need for Crossover Cables

1-נו..זה ברור אבל אין שום מנגנון כמו שניתן להבין מדבריך..זה פשוט שקע מוצלב mdi-x נטו.

2-המידע שהבאת מדבר על GL,בכל מקרה גם wrt54g בגרסת חומרה 5 תומך בזה.

פורסם

1.כמו שרשמתי מקודם:

עוד משהו קטן להוסיף ישנם הצלבות שמתבצעות בציוד עצמו כמו למשל ראוטר/מודם

ציוד הכולל שקע מסוג Auto MDI/MDI-X, לא משנה באיזה סוג כבל נשתמש - המכשיר יתאים את עצמו לסוג הכבל המחובר אליו.

המכשיר מבצע את ההצלבה!

2.ההבדל בין ה G ל GL די זניח והוא בתוכנה , לשניהם יש Auto MDI/MDI-X

פורסם

1-לא מבין למה אתה מסתבך...כי מה שאתה אומר שלמול מודמי הרשת של הכבלים ושל בזק,ניתן לעבוד עם כבל רשת מוצלב או ישר וזה לא נכון.

זה היה נכון רק במידה והיה לך תמיכה במנגנון המדובר..אבל במקרה שלהם יש להם בסה"כ שקע רשת מוצלב,ולכן אתה משתמש בכבל רשת ישר ולא מוצלב.

הדוגמה שלך יותר טובה לכיוון של נתב-מודם משולב לדוגמת הדגמים שיש לחברת edimax.

2-ממש לא זניח,יש הבדל עצום בין 2 הדגמים האלה וחשוב להדגיש את זה.

אכן לשניהם יש תמיכה ב-Auto MDI/MDI-X.

לילה טוב...

פורסם

בוא תגיד לי מה ההבדלים בין G ל GL?

זה על פי האתר של LinkSys

WRT54G:

All-in-one Internet-sharing Router, 4-port Switch, and Wireless-G (802.11g) Access Point

Shares a single Internet connection and other resources with Ethernet wired and Wireless-G clients

Wireless data rates up to 54Mbps -- 5 times as fast as Wireless-B (802.11b), but also interoperable with Wireless-B devices (at 11Mbps)

Advanced security: Wi-Fi Protected Access™ (WPA), wireless MAC address filtering, powerful SPI firewall

WRT54GL:

All-in-one Internet-sharing Router, 4-port Switch, and 54Mbps Wireless-G (802.11g) Access Point

Shares a single Internet connection and other resources with Ethernet wired and Wireless-G and -B devices

Push button setup feature makes wireless configuration secure and simple

High security: TKIP and AES encryption, wireless MAC address filtering, powerful SPI firewall

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים